validae Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Ar fi cea mai elegantă soluție, și eficientă totodată.Eu așa aș face.Chiar și fără convertor, grupând ledurile serie-paralel, se poate alimenta direct din acumulatori. Link spre comentariu
UDAR Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 @validae Ai pus punctul pe i. Soluția optimă este gruparea serie - paralel ( preferabil doar serie , că nu sunt așa multe ) și renunțarea la conexiunile ”benzii” . Se poate face relativ ușor . Doar că eu sunt un tip disciplinat , s-a întrebat de alimentarea unor benzi cu LED , am răspuns la asta . Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Sunt 2 benzi a cate 3 led-uri banda. Cred ca aceste 3 led-uri sunt grupate serie iar benzile sunt legata paralel. Sa inteleg ca trebuie sa modific conexiunile benzilor -legatura serie - si alimentarea din acumulatori. Multumesc. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=BSXQZpzQoeU Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Hmm.....foarte frumos, dar cred ca este mai mult de efect. Mie imi trebuie o simpla lumina. O sa incerc si varianta propusa de Validae si Radu. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Ieri am alimentat cele 2 baghete de leduri la o baterie de 9 V, alcalina. Lumina emisa este suficienta cat sa folosesc oglinda 2 - 3 minute. Diseara incerc si din acumulatori. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) Ieri am alimentat cele 2 baghete de leduri la o baterie de 9 V, alcalina. Lumina emisa este suficienta cat sa folosesc oglinda 2 - 3 minute. Diseara incerc si din acumulatori. Daca folosesti baterie de 9V schema se simplifica mult. Nu mai ai nevoie de intrerupator pentru ca daca folosesti baterie normala se va intrerupe singura dupa cateva minute. Daca vrei o temporizare mai lunga folosesti o baterie mai ca lumea, te orientezi tu de unde le cumperi ca sa functioneze bine. Trebuie sub oglinda sa instalezi doua cosulete elegante, unul cu baterii noi si altul pentru bateriile uzate. Cand vrei sa folosesti oglinda scoti bateria uzata, o arunci in cosul de baterii uzate, iei din cosul de baterii noi una si o montezi la oglinda. Avantajul este clar . Scutesti un intrerupator si suplimentar bateriile de 9V au conector care permite o conectare si deconectare usoara si sigura. Editat Septembrie 3, 2014 de Fulgerik Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Buna gluma, Fulgerik. Am facut doar un test de scurta durata. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) Uite niște scheme simple de invertoare dc-dc cu ieșire 9V http://www.electroschematics.com/6788/3v-to-9v-dc-converter/ Și cel mai ușor ar fi cel cu MC34063 http://www.bobtech.ro/tutoriale/componente-electronice/43-calculator-online-mc34063a-mc34063-step-down-step-up-inverter Editat Septembrie 3, 2014 de validae Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Multumesc frumos pentru scheme, Validae ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum