nico_2010 Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 Vei avea nevoie de fisierul .hex. L.E.: Il gasesti la sectiunea Download sub denumirea "code machine- hex file" Link spre comentariu
one Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 Teoretic, daca stii bine sa programezi o familie de microcontrollere, iti trebuie un programator pentru acea familie, apoi cu acesta construiesti tu propriul tau programator pentru ce vrei. Ex.: stii bine programare PIC, cumperi un PicKit, si construiesti cu PIC un programator pentru PIC, AVR, si ce mai vrei. Iti convine mai degraba sa ai cate un programator pentru fiecare familie decat unul universal. Iti spun din experienta - am si ICD2 si PicKit2, si AvrIspMKii si AvrDragon, iar pt. St am ST-Link si alte clone.S-au dovedit utile toate. Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2014 se pare ca inteleg mai greu , pana la urma ce fel de fisier pot sa folosesc la programare , hex sau c ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 fisierul .hex este formatul care il "urci" in uC, dar needitabil format C este cel editabil, in care poti face modificari, ajustari...etc , dupa care se compileaza (se transforma in .hex) pentru a fi "urcat" in uC Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2014 am inteles , dar acum nu exista vre-un program care transforma hexu in c ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Septembrie 12, 2014 Partajează Postat Septembrie 12, 2014 stiu ca sa mai discutat aici pe forum de astfel de soft, dar nu mai stiu unde exact. Eu personal nu stiu dar dupa, parerea mea, chiar daca ar exista atunci se va pierde din informative odata convertit din hex in C...totusi esti liber sa incerci si sa experimentezi!!! Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2014 pai eu as vrea sa incerc , dar nu stiu cu ce programe sa fac asta Link spre comentariu
unuldinei Postat Septembrie 13, 2014 Partajează Postat Septembrie 13, 2014 E doar o iluzie reverse engineering -ul , se numesc dezasambloare programele de genul acesta . E o munca laborioasa si pentru programe mici poate merge sa mai afli cate ceva . necesita cunostiinte solide de programare pe care sper sa le dobanditi . Mult succes ! https://www.hex-rays.com/products/ida/support/download.shtml http://reverse engineering tools Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 am inteles , dar acum nu exista vre-un program care transforma hexu in c ? Exista, se cheama decompiler, dar nu iti va face programul intr-o forma usor de inteles. De exemplu, daca ai o functie care se numeste "afiseaza rezultat", dupa decompilare vei avea ceva de tipul "function001", si tot va trebui sa iti bati capul sa intelegi ce facea, iar variabilele vor fi numite intr-o forma asemanatoare, daca ai de exemplu o structura, va fi mai greu de inteles ce continea. Imagineaza-ti variabile "ziua, luna, anul", denumite dupa decompilare var001, var002, var003. Daca vei reusi sa intelegi un program decompilat, probabil ca ti-ar fi fost mai usor sa il faci tu de la zero. Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2014 cu ce program pot vedea fisierele in c ? mi se pare ca am gasit ceva dar nu pot sa imi dau seama Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) notepad (recomand totusi notepad++) Editat Septembrie 15, 2014 de godFather89 1 Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) ia uitati ce am gasit http://speedy.sh/CcGTg/ADC.c Editat Septembrie 15, 2014 de Chiriac Dragos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum