Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare la arduino

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chiriac Dragos

9

• nico_2010

7

• xragon

3

• unuldinei

2

Teoretic, daca stii bine sa programezi o familie de microcontrollere, iti trebuie un programator pentru acea familie, apoi cu acesta construiesti tu propriul tau programator pentru ce vrei.

Ex.: stii bine programare PIC, cumperi un PicKit, si construiesti cu PIC un programator pentru PIC, AVR, si ce mai vrei.

Iti convine mai degraba sa ai cate un programator pentru fiecare familie decat unul universal. Iti spun din experienta - am si ICD2 si PicKit2, si AvrIspMKii si AvrDragon, iar pt. St am ST-Link si alte clone.S-au dovedit utile toate.

Link spre comentariu

fisierul .hex este formatul care il "urci" in uC, dar needitabil format C este cel editabil, in care poti face modificari, ajustari...etc , dupa care se compileaza (se transforma in .hex) pentru a fi "urcat" in uC

Link spre comentariu

stiu ca sa mai discutat aici pe forum de astfel de soft, dar nu mai stiu unde exact. Eu personal nu stiu dar dupa, parerea mea, chiar daca ar exista atunci se va pierde din informative odata convertit din hex in C...totusi esti liber sa incerci si sa experimentezi!!!:)

Link spre comentariu

am inteles , dar acum nu  exista vre-un program care transforma hexu in c ? 

Exista, se cheama decompiler, dar nu iti va face programul intr-o forma usor de inteles.

De exemplu, daca ai o functie care se numeste "afiseaza rezultat", dupa decompilare vei avea ceva de tipul "function001", si tot va trebui sa iti bati capul sa intelegi ce facea, iar variabilele vor fi numite intr-o forma asemanatoare, daca ai de exemplu o structura, va fi mai greu de inteles ce continea. Imagineaza-ti variabile "ziua, luna, anul", denumite dupa decompilare var001, var002, var003.

Daca vei reusi sa intelegi un program decompilat, probabil ca ti-ar fi fost mai usor sa il faci tu de la zero.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări