Ombladon2002 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Eu maine refac schema si il filmez cum piuie,ca doar nu sunt nebun sa mi se fi parut ca piuie... SI buzzerele pe care le am au + si -,desi in interiorul lor nu se afla decat un magnet si o bobina. Editat August 26, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
UDAR Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Eu nu susțin nimic , n-am fost de față. Doar că schema așa cum este desenată nu piuie cu buzer de care zici tu . Afirm eu asta , o afirmă și autorul schemei. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 Acum am putina treaba,dar mai tarziu fac din nou schema,daca tot pacane,inseamna ca sunt nebun. Link spre comentariu
UDAR Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Las-o pe mâine , la rece. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 N-as putea sa adorm cu gandul ca as putea fi nebun Link spre comentariu
UDAR Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 OK, atunci spor la treabă. Eu o să încerc totuși să mă culc căci la 6:00 ..... Link spre comentariu
nicul Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Eu maine refac schema si il filmez cum piuie,ca doar nu sunt nebun sa mi se fi parut ca piuie... SI buzzerele pe care le am au + si -,desi in interiorul lor nu se afla decat un magnet si o bobina. Pai atunci ai un mic difuzor nu o capsula piezo. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Am terminat montajul iar acum nici LED-ul nu mai functioneaza cum trebuie,deoarece nu se mai stinge de tot... Editat August 26, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
nicul Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 a murit integratul. rip. 1 Link spre comentariu
leo 17 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 pt a comanda buzzeru; iti trebuie un etaj cu un tranzistor care sa comande buzzeru ..pe tranzistorul poti pune o rerzistenta de sarcina si cuplaj apoi un condesator ..pt a proteja buzzeru il inseriezi cu o rezistenta de cativa ohmi ..asta stabilesti tu fara a ti modifica volumul sunetului ...mai sus te a ajutat un coleg cu aceiasi idee sa ai spor Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 Nu a murit integratul.Ce tranzistori oameni buni,ca el a mers perfect asa cum este facut mai sus Multumesc pentru ajutor,se poate inchide,eu renunt. Link spre comentariu
ratza Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Nu renunţa. Părerea mea e că buzzerul tău nu e buzzer, ci un simplu difuzor piezo. Dacă ar fi buzzer ar trebui să miorlăie alimentat direct la baterie (sau ce sursă ai tu pe acolo). Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 Da,este un simplu difuzor piezo,deci nu miorlaie alimentat de la baterie. Link spre comentariu
one Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Este bine sa comanzi piezo in curent alternativ, nu in impulsuri. Incearca sa lasi ledul si rezistenta acolo unde sunt si conecteaza piezo intre iesire si masa. Link spre comentariu
em2006 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Incearca sa lasi ledul si rezistenta acolo unde sunt si conecteaza piezo intre iesire si masa. Nu va face nici o branza punand piezo intre iesire si masa. Va pacani in contratimp cu ledul. Dar mai poate adauga un 555 intr-un montaj similar, la care, in loc de electrolitic (condensatoru de temporizare dintre pinii 2,6 si masa) pune un cond de val mult mai mica, astfel ca sa rezulte o frecventa de 1-2kHz. Acest montaj suplimentar il alimenteaza intre punctele in care acum e buzerul din sch originala. Confuzia intre cele 2 tipuri de capsule piezo e frecventa la incepatori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum