Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buzzer

Ombladon2002

Postări Recomandate

Eu maine refac schema si il filmez cum piuie,ca doar nu sunt nebun sa mi se fi parut ca piuie...

SI buzzerele pe care le am au + si -,desi in interiorul lor nu se afla decat un magnet si o bobina.

Editat de Ombladon2002
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

25

• UDAR

13

• em2006

5

• Ionut Remus

5

Eu nu susțin nimic , n-am fost de față. Doar că schema așa cum este desenată nu piuie cu buzer de care zici tu . Afirm eu asta , o afirmă și autorul schemei.

Link spre comentariu

Eu maine refac schema si il filmez cum piuie,ca doar nu sunt nebun sa mi se fi parut ca piuie...

SI buzzerele pe care le am au + si -,desi in interiorul lor nu se afla decat un magnet si o bobina.

Pai atunci ai un mic difuzor nu o capsula piezo. 

Link spre comentariu

Am terminat montajul iar acum nici LED-ul nu mai functioneaza cum trebuie,deoarece nu se mai stinge de tot... :95

Editat de Ombladon2002
Link spre comentariu

pt a comanda buzzeru; iti trebuie un etaj cu un tranzistor care sa comande buzzeru ..pe tranzistorul poti pune o rerzistenta de sarcina si cuplaj apoi un condesator ..pt a proteja buzzeru il inseriezi cu o rezistenta de cativa ohmi ..asta stabilesti tu fara a ti modifica volumul sunetului ...mai sus te a ajutat un coleg cu aceiasi idee sa ai spor :)

Link spre comentariu

Nu a murit integratul.Ce tranzistori oameni buni,ca el a mers perfect asa cum este facut mai sus  :91

Multumesc pentru ajutor,se poate inchide,eu renunt.

Link spre comentariu

Nu renunţa. Părerea mea e că buzzerul tău nu e buzzer, ci un simplu difuzor piezo. Dacă ar fi buzzer ar trebui să miorlăie alimentat direct la baterie (sau ce sursă ai tu pe acolo).

Link spre comentariu

Incearca sa lasi ledul si rezistenta acolo unde sunt si conecteaza piezo intre iesire si masa.

Nu va face nici o branza punand piezo intre iesire si masa. Va pacani in contratimp cu ledul.

Dar mai poate adauga un 555 intr-un montaj similar, la care, in loc de electrolitic (condensatoru de temporizare dintre pinii 2,6 si masa) pune un cond de val mult mai mica, astfel ca sa rezulte o frecventa de 1-2kHz.

Acest montaj suplimentar il alimenteaza intre punctele in care acum e buzerul din sch originala.

Confuzia intre cele 2 tipuri de capsule piezo e frecventa la incepatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări