Vizitator Pop Horea-Vasile Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Buna, detin un pc creat pt AutoCAD si Boinc. Are un procesor de 65W AMD si o placa video Radeon R7 240 -- 30 W. Vreau sa pun un SSD Samsung 32GB. Sursa este de 450W si nu are firul de 3.3V la mufa SATA. SSD-ul merge numai cu 3.3V -- am citit in pdf-ul lui de la Samsung. Eu sunt mecanic, precizez. Sursa are 20+4 pini la mufa pt placa de baza. Firul de 3.3V il are, cred pt mufa scrisa mai sus cu un rand. Am conectori electrici de plastic cu 3 lei setul de 10 bucati lipite intre ele. Am si ramurica cu SATA taiat de pe alte surse care are 5 fire, adica inclusiv cel de 3.3 V. Va rog, in electronica eu stiu dansa balet numai incepand de la soba si mergand spre frigider. Daca se poate as dori raspunsuri cu schematici, si daca este OK 100%. Multumesc. Pop Horea-Vasile 0755420035 401007 Editat August 26, 2014 de Pop Horea-Vasile Link spre comentariu
Vizitator Pop Horea-Vasile Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Dificila problema... vaz ca nu raspunde nimeni. Link spre comentariu
Vizitator Daniel1990 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Pune mai multe detalii, nume sursa, o poza ceva cu mufele de la sursa, nume complet ssd samsung etc... Editat August 26, 2014 de Daniel1990 Link spre comentariu
Vizitator nicumicu47 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Salut ,pune cateva poze.Vom modifica pe pozele puse legaturile necesare. Link spre comentariu
Vizitator Darylrobo Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Nu e recomandat, trebuie o sursa PC adecvata. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 vorbiti numai aberatii...... cat despre subiect, personal nu am intalnitvre-un hdd care sa se alimenteze la 3.3v, dar nu neg ca e asa, lucrurile stau foarte simplu: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Micro_SATA_pin-out_on_1.8-inch_Toshiba_hard_drive.png ai pinii 1 si 2 care pleaca la orice fir portocaliu de la sursa, a nu se confunda cu cele galbene, incearca sa faci rost de o sursa atx defecta de la care sa iei mufa cu tot cu pinul portocaliu, de obicei adaptoarele din comert au pinul liber, sau daca nu sa iei 2 adaptoare si sa muti un fir de pe o mufa pe cealalta, nu e mare scofala, totusi necesita multa atentie pentru ca daca legi gresit ceva prajesti ssd-ul Link spre comentariu
ovy83 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 poate acel ssd intern da,se alimenteaza cu 3,3 v. toate mufele de alimentare au un standard,adica 5respectiv 12v. de obicei ssd-ul se alimenteaza numai cu 5v prin mufa standard(sata).intradevar,la mufa de alimentare sata este prezent si acel 3,3v ,da aici posibil ca acel ssd sa se alimenteze de acolo.va rog postati seria de ssd pentru a identifica corect problema. un exemplu este hdd-ul de laptop care,alimentat la mufa sata,chiar daca este prezent si 12v,la conectorul acestuia traseul de 12 v este intrerupt deoarece nu foloseste acea tensiune. Link spre comentariu
cioarga Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Buna, detin un pc creat pt AutoCAD si Boinc. Are un procesor de 65W AMD si o placa video Radeon R7 240 -- 30 W. Vreau sa pun un SSD Samsung 32GB. Sursa este de 450W si nu are firul de 3.3V la mufa SATA. SSD-ul merge numai cu 3.3V -- am citit in pdf-ul lui de la Samsung. Eu sunt mecanic, precizez. Sursa are 20+4 pini la mufa pt placa de baza. Firul de 3.3V il are, cred pt mufa scrisa mai sus cu un rand. Am conectori electrici de plastic cu 3 lei setul de 10 bucati lipite intre ele. Am si ramurica cu SATA taiat de pe alte surse care are 5 fire, adica inclusiv cel de 3.3 V. Va rog, in electronica eu stiu dansa balet numai incepand de la soba si mergand spre frigider. Daca se poate as dori raspunsuri cu schematici, si daca este OK 100%. Multumesc. Pop Horea-Vasile 0755420035 401007 si ieri te ai infuriat pe mine la telefon ca nu intelegeam despre ce e vorba ... Link spre comentariu
riderinblack Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Ai nevoie de asa ceva: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=876. Am dat link spre un site extern spre a nu se considera reclama, 100% gasesti acest adaptor si la magazinele din romania - eu, de ex., am intotdeauna cateva bucati disponibile pentru orice eventualitate iar pretul lui este de cativa lei (2-3-4). Nu te complica cu modificari si improvizatii pentru ca risti sa arzi pe acolo si alte chestii.... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 riderinblack_tm, daca intradevar are nevoie de 3.3v atunci acel adaptor nu ii este de folos. Modificarea se poate face destul de usor dar nu recomand sa se foloseasca regleta electrica. Firele trebuiesc cositorite si izolate bine (cu tub termocontractabil peste). Daca nu te simti in stare sa efectuezi o astfel de lucrare iti recomand sa apelezi la cineva priceput, in caz contrar pagubele pot fi destul de mari. Link spre comentariu
riderinblack Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 De obicei la hdd-uri (si la alte componente pc) se pastreaza o standardizare, nu prea cred eu sa fie nevoie acolo de convertor dc-dc.... Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 eu unul as zice sa nu se mai ofere nici un sfat pana nu spune modelul exact al ssd-ului si ce anume are acolo. nu stiu de ce, dar am impresia ca ssd-ul care vrea sa il puna este cel cu conexiune m-sata. Link spre comentariu
ovy83 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 eu unul as zice sa nu se mai ofere nici un sfat pana nu spune modelul exact al ssd-ului si ce anume are acolo. nu stiu de ce, dar am impresia ca ssd-ul care vrea sa il puna este cel cu conexiune m-sata. la asta m-am gandit si eu,altfel nu stiu de ce i-ar trebui 3,3v. dar asteptam sa ne dea modelul acelui ssd. eu spre exemplu am in unitatea pesonala un ssd kingston 60gb si pur si simplu l-am cuplat la alimentarea tip sata. pe el scrie 5v. Link spre comentariu
one Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Exista SSD-uri care se alimenteaza si cu 3,3V si deci un adaptor cu 5 si 12 nu este bun. Trebuie sa fie cablul din sursa cu 5 fire: 3.3V , 5V , 12V si 2 de masa. Link spre comentariu
Vizitator nicumicu47 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 (editat) eu unul as zice sa nu se mai ofere nici un sfat pana nu spune modelul exact al ssd-ului si ce anume are acolo. nu stiu de ce, dar am impresia ca ssd-ul care vrea sa il puna este cel cu conexiune m-sata. Corect ,eu nu am fost lamurit si am cerut sa puna cateva poze.Vom modifica pe pozele puse legaturile necesare. Editat August 27, 2014 de nicumicu47 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum