Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire operational 4558

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un amplificator Kyocera R-651. Manual nu am gasit, dar am un zgomot in etajul de preamplificare si acolo am un operational RC4558P produs de Texas si un 4559D produs de JRC. Banuiesc ca zgomotul ar putea proveni de la aceste 2 operationale si as vrea sa le schimb, Am gasit pe la mine din recuperari 6458D cred produs de Sanyo si NE5532.

Care credeti ca ar fi mai ok, sau daca aveti si alte variante de buget mai redus, daca sunt din comert.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Zgomotul de care vorbesti cred ca nu operationalul il genereaza ,mai probabil este produs de vreo componenta discreta (rezistor,capacitor) ce se afla cuplate pe intrarile oparationalului, am ocazionat asa ceva.

Dar daca doresti inlocuire iti recomand NE5532.viteza mai mare ,zgomot redus.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ai grija de unde comanzi integratele,acum doi ani am cumparat citeva 4558 si 5532 de pe Silicon Valey (str.Maica Domnului),toate au fost defecte,comnda la Farnel sau T.M.E.,eu nu mai cumpar nici un semiconductor din magazinele romanesti.

Link spre comentariu

O metoda simpla e de a asculta zgomotul in lantul de amplificare cu o pereche de casti cu impedanta mare in serie cu un condensator de 0,1-0,22uf,comparativ,canal bun/defect;se poate folosi si un amplificator de mica putere daca castile nu sunt disponibile.

Succes.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Buna ziua. Am un amplificator Kyocera R-651. Manual nu am gasit, dar am un zgomot in etajul de preamplificare si acolo am un operational RC4558P produs de Texas si un 4559D produs de JRC. Banuiesc ca zgomotul ar putea proveni de la aceste 2 operationale si as vrea sa le schimb, Am gasit pe la mine din recuperari 6458D cred produs de Sanyo si NE5532.Care credeti ca ar fi mai ok, sau daca aveti si alte variante de buget mai redus, daca sunt din comert.Va multumesc.

Descrie zgomotul,e hiss,humm,criituri?
Link spre comentariu

Condensatorii sunt schimbati cu altii verificati ESR, exceptie cei 4 de pe alimentare de 6800 micro .Zgomotul produs la volum minim nu exista, dar cand maresc volumul se aude ca si cum ar fi pe dat pe radio si nu capteaza post, daca intelegeti ce vreau sa spun. Voi pune si ceva poze, dar mai tarziu.

In preamplificare am doar 4 tranzistori 2SC2240, si foarte multi condensatori de 10 micro, si de asemenea rezistente,

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Condensatorii sunt schimbati cu altii verificati ESR, exceptie cei 4 de pe alimentare de 6800 micro .Zgomotul produs la volum minim nu exista, dar cand maresc volumul se aude ca si cum ar fi pe dat pe radio si nu capteaza post, daca intelegeti ce vreau sa spun. Voi pune si ceva poze, dar mai tarziu.In preamplificare am doar 4 tranzistori 2SC2240, si foarte multi condensatori de 10 micro, si de asemenea rezistente,

Ala e zgomot hiss,daca pui o sursa de semnal nu se mai aude,e normal acel zgomot,este proportional cu puterea ampului,daca ampul are o schema simpla ,nu poti face mare lucru.
Link spre comentariu

Am inlocuit si operationalii si e la fel. Dar abia acum am observat ca am o problema mai mare si pe care culmea nu am vazut-o, decat dupa ce am lasat conectata pe rand cate o boxa. Daca las doar canalul drept se aude mult mai tare si inalte mai puternice, daca las doar canalul stang se aude mai incet si merge infundat parca fara inalte , ca si cum boxa ar fi acoperita cu o patura.

Cred ca problema mea vine de aici.

Daca conectez difuzor doar pe canalul stang se amplifica intrarea aux partea stanga.

Daca conectez difuzor doar pe canalul drept se amplifica intrarea aux atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga.

Unde sa fie mai exact problema?

Editat de alex26
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări