Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor creare amplificator tda8561q

Vizitator Mihai Mitel

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Mitel

Va rog ma poate ajuta cineva sa realizez un amplificator din doua tda8561q. ma puteti ajuta cu legaturile. am gasit mai multe datasheet dar nu inteleg mare lucru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va rog ma poate ajuta cineva sa realizez un amplificator din doua tda8561q. ma puteti ajuta cu legaturile. am gasit mai multe datasheet dar nu inteleg mare lucru.

Si anume ce nu intelegi din datasheet?

Spune mai exact despre ce amplificator este vorba ... cate canale vrei sa aiba amplificatorul etc etc .

Din ce am vazut eu asa doar la prima privire prin datasheet cu integratul tda8561q se poate reliza fie un amplificator cu patru canale 7 W - 4 ohm la 14,4 V ,fie unul cu doua canale in punte 24W  - 4 ohm la 14,4V!

Circuitul este destinat cu precadere aplicatiilor car audio, pentru uz casnic nu ofera cine stie ce petformante !

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator Mihai Mitel

vreau cu doua canale in punte. nu imi dau seama ce componente trebuie sa mai folosesc si cum sa le leg. am gasit scheme numai in engleza. am observat ca sunt mai multe tipuri de scheme si vreau ceva mai simplu. 

Link spre comentariu

vreau cu doua canale in punte. nu imi dau seama ce componente trebuie sa mai folosesc si cum sa le leg. am gasit scheme numai in engleza. am observat ca sunt mai multe tipuri de scheme si vreau ceva mai simplu. 

Cred ca nu ai inteles un singur integrat poate fi legat in punte rezultand doua canale per integrat !

Nu ai cum sa legi doua integrate in punte !

Folosind 2 integrate asa cum ai specificat in primul tau post vei obtine un amplificator cu patru canale !

Mai bine spune pentru ce-ti trebuie acest amplif sau ma rog in ce aplicatie vrei sa-l folosesti???

Link spre comentariu

Aha am inteles pai atunci ce-a mai potrivita configuratie ari fi cu doua bucati circutit integrat 8561q legate in punte fiecare rezultand un amplif de 4x24 W per canal .

Desi exista integrate din seria tda care pot livra puteri mai mari per canal in jur de 35 W in configuratie quad si intr-o singura capsula!

Link spre comentariu

Schemele recomandate de producator sunt zic eu foarte simple si de cele mai multe ori sunt variantele care functioneaza cel mai bine !

Daca te uiti in ce tie-am trimis schema in punte este cea  din stanga( are si cele mai putine componente externe )  care are avantajul ca se elimina condensatoarele de cuplaj cu difuzoarele!

Sincer doar ca o parere, integratul tda 8561 Q nu ofera cine stie ce petformante nici in aplicatiile car audio uita-te in data sheet la coeficientul de distorsiuni pentru puterea nominala care este de 10% .

10% distorsiuni la puterea maxima inseamna enorm de mult , adica mai pe romaneste se va auzi ca dracu.....de nasol !

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări