Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Tv analog

Postări Recomandate

Salut !

Ce antena mi-ati recomanda pentru receptionarea a cat mai multor posturi pe un tv crt . Locuiesc la aprox 30 de km de Bucuresti si sunt dispus sa dau pana la 500 de lei .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

8

• Spitfire

4

• Den

3

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

Ar fi cam absurd sa bagati 500 lei intr-o antena pentru receptionarea TV analog... nu de alta dar peste cateva luni(iunie 2015) se va sista orice transmisie analogica.

Cu banii aceia va puteti lua SH o antena parabolica+LNC+receiver satelit digital, dar nu veti avea decat 100 posturi care nu vor include pe cele locale, ci numai europene si americane.

Solutia optima ar fi un abonament la Digi sau Boom, e vreo 25 lei/luna, tot via satelit.

Link spre comentariu

Acum nu mai e loc de "prelungiri", fiindca vor intrerupe tehnic emisia, e data limita pana cand putem introduce DVB-T. De facut se putea face si-n 2010, nu doar in 2012, nu se supara nimeni daca implementam digitalul prea devreme.

DVB-T nu cred ca se prinde actualmente la 30 km de Bucuresti, poate doar cu o antena foarte inalta.

Deci daca furnizor de cablu nu e, singura varianta ar fi Digi/Boom prin satelit, tot cu abonament.

Link spre comentariu

„nu de alta dar peste cateva luni(iunie 2015) se va sista orice transmisie analogica” .....adica toate posturile receptionate cu antenele traditionale ( tvr1  tvr2  protv ....)nu se vor mai receptiona din iunie anul viitor ?

Link spre comentariu

Transmisia tvr1/2 nu se sisteaza definitiv,doar trece in digital. Cel mai bine iti iei un decodor dvb-t pe care il poti folosii fara probleme si cu modele vechi de tv.

Mai ai nevoie de o antena de tv normala /terestra daca esti aproape de emitator

*Daca e distanta mare de emitator un yagi cu mai multi elementi  + amplificator.

Inca se gasesc prin antene  turcisme/chinezisme la preturi mici care o sa receptioneze foarte bine atat analog cat si digital - (digital impreuna cu decodorul).

Ca punct de referinta iti recomand sa cauti antena tv yagi dipol.

Editat de Den
Link spre comentariu

In cazul tau recomandarea e sa investesti intai in ANTENA,catarg,cablu tv si amplificator si sa lasi la urma decodorul.Efectiv tu nu ai nevoie de decodor acum.

Tine minte,cel mai bun amplificator este antena!. Una exterioara obligatoriu + un cablu tv bun +un amplificator bun + o pozitionare cat mai buna,ideal vizibilitate directa.Mare atentie,antenele cu amplificator(de fapt preamplificator adaptor),au nevoie si de alimentator.

Antena pusa de tine e una pt. receptie locala,cu greu ar face fata la cei 30km+

Editat de Den
Link spre comentariu

mai am o intrebare am achizitionat o antena  ATX-91  http://www.dipolnet.ro/antena_tv_uif_de_mare_castig_atx-91_A3710.htm  + amplificatorul Lna 177 si o sursa de alimentare si prin bine si clar posturile care au mai ramas in analog ( unele au fost inchise ex realitatea ) . Ce tuner Dvb ar trebui sa imi iau cu sau fara decodare Mpeg-4  care este diferenta intre cel cu decodor si cel fara ?

Link spre comentariu

Buna antena.Momentan nu se stie precis ce va fi,de aia am zis sa astepti.E romania,totul se poate schimba peste noapte.Practic zvonurile trag catre mpeg-4.daca nu are decodare si transmisia e cu..e simplu de ghicit,imagine neagra.

Pacat ca forumul nu are sectiune specializata pt receptia dx digital si analog. Sunt multe persoane cu multe cunostinte in acest domeniu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări