Depanatoru Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Sa nu-i dam prea mare importanta boului de autor , din faptul ca l-a bagat pe Emil Boc in text reiese clar ca frustrarile sunt politice , e mare jale in preajma alegerilor ca nu castiga PSD-ul cu 150% , ca in judetele "fruntase" din sud . Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Acel "cineva", a avut motivele lui sa declare in gura mare ca, "s-a saturat de Romania".SI ca el sint destui,nu neaparat ardeleni.In general lucrurile se vad diferit.Depinde din ce parte le vezi.Probabil ca de acolo "de unde rasare soarele in Romania" toate se vad foarte frumos.Cu cit te departezi de "buricul" Romaniei cu atit lucrurile se vad tot mai neclare,mai urite,mai putin stralucitoare. Nivelul de trai face diferenta. Între timp s-a gîndit mai mult şi şi-a mai ajustat poziţiile, asemeni multora care veniseră cu gura mare prin '90. ................ Referitor la nivelul de trai, pe care-l consideră unii foarte mare la Bucureşti şi mic la ei, eu i-am invidiat întotdeauna pe ţărani că le creşte cîte ceva prin grădini, numai să se aplece să culeagă că pămîntul patriei e generos, pe cînd eu aici trebuie să cumpăr totul de la intermediari şi speculanţi, că pe asfalt nu cresc decît scuipaţi şi rahaţi de cîini. Cum coşul zilnic e baza la poporul ăsta fomist, unde e mai scump totul, acolo e nivelul de trai mai jos. Restul facilităţilor tehnice şi civilizatoare se traduc prin reversul poluării, al stresului şi al scurtării speranţei de viaţă, aşa văd eu de aici şi tot aşa ar fi fost situaţia dacă se muta capitala la Alba Iulia în 1921. Atunci am fi zis ăştialalţii că sîntem dezavantajaţi de ardeleni. .............. În ce-i priveşte pe mulţi de la ţară, nu pot să uit cum la o inundaţie sătenii erau la cîrciumă şi jandarmii şi soldaţii cărau saci cu nisip să le apere satul de ape. Omul sfinţeşte locul, nu invers. ............... Poate vreodată se va face recensămîntul victimelor băsismului, în care distinsul utecist Boc a fost yesman-ul de frunte. La fel ca în Spania, Chile, Paraguay sau Argentina. Cîţi au murit cu zile din lipsa spitalelor închise, a tăierii medicamentelor ptr bolnavii cronici, a pensionarilor morţi de foame, cîte avorturi din cauza lipsei locurilor de muncă sau al veniturilor reduse din condei... etc. A, şi cît s-a furat. N-am auzit pe georgieni să se laude cu Stalin, dintr-o mîndrie prost înţeleasă şi doar findcă s-a născut la ei... poate acum cînd au luat o mare înfrîngere de la ruşi să-şi fi adus aminte de zmucit şi să facă trimiteri la epoca lui. Chiar nu mai aveţi oameni adevăraţi acolo? Unde-i mîndria cu Iancu de Hunedoara, Avram Iancu, Pintea, oamenii de cultură şi artă... pe ăştia nu-i mai ştie nimeni. Fără a mai aminti de alţii aduşi din partea aia aici la Bucureşti să servească dictatura alături de tovarăşi de-ai lor din toate zonele ţării, care ne-au făcut viaţa grea tuturor şi care culmea tupeului, nici usturoi n-au mîncat, nici gura nu le miroase şi acum schimbă tabăra ca să li se piardă urma. Asta e perioada în care s-au adîncit ura şi dezbinarea între zone şi români. Se spune despre români că au mintea scurtă, eu nu. Atenţie, asta nu înseamnă că pe idiotul ăla îl aprob, aşa cum am scris şi anterior. .............. Ptr a nu degenera subiectul mă retrag aici. Rămîn cu dezamăgirile mele despre unii oameni, nu despre toţi şi consider că nu am jignit pe nimeni. Editat August 28, 2014 de zal 1 Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Corect...,dar nu ma mai mira nimic la clujenii mei..., dupa dezastrele care le-a facut d-l Boc cat a fost "yesman" la carma guvernului (pe vremea lui Ceasca se spunea :"mandra-i corabia, mester carmaciul~acuma dezastru-i carmaciul, corabia are soarta Titanicului), au fost o gramada de votanti care l-au votat din nou pe "dansul" ca ne fie primar...acuma-i drept ca nici contracandidatii nu erau prea straluciti..Asta este unul din blestemele noastre care ne urmareste din 90 incoace: dintre doua rele, sa-l alegem pe cel mai putin rau.Sau ce sa mai spun despre Apostu (asta cel putin nu era din zona~era urmasul, urmasilor lui Boc) si (mai recent) H. Uioreanu.De la Cluj, numai bine! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) ................ Referitor la nivelul de trai, pe care-l consideră unii foarte mare la Bucureşti şi mic la ei, eu i-am invidiat întotdeauna pe ţărani că le creşte cîte ceva prin grădini, numai să se aplece să culeagă că pămîntul patriei e generos, pe cînd eu aici trebuie să cumpăr totul de la intermediari şi speculanţi, că pe asfalt nu cresc decît scuipaţi şi rahaţi de cîini. Cum coşul zilnic e baza la poporul ăsta fomist, unde e mai scump totul, acolo e nivelul de trai mai jos. ........................................................................................................................................................... Din pacate nu toti sint tarani, care sa se aplece doar pentru a culege "roadele pamintului".Multi sint oraseni, care, la fel ca si cei din Bucuresti, cumpara tot ce le trebuie de la piata sau magazine.Ca taranul acela sa vina la piata si sa vinda produse din ograda proprie, pentru a face citiva banuti pentru a-si plati factura la curent,impozitele,taxele,pentru a cumpara lucrurile pe care nu si le poate produce in "batatura proprie",lucreaza pamintul pina-i ies ochii.Alta alternativa n-au.Trebuie sa munceasca pamintul daca vreau sa nu moara de foame.Acei tarani chiar nu sint de invidiat. Editat August 28, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Da, dar tot e mai ieftină hrana în oraşele mici, orice excursie prin ţară îmi confirmă asta. Am fost de curînd la Tîrgovişte la o nuntă şi tacîmul a costat vreo 80 Lei, în Bucureşti ar fi costat de 2-3 ori mai mult. Lăsînd asta deoparte, în privinţa oraşului... multe amenajări erau cam învechite, rămase din anii 80, nu am ideie cine se ocupă de oraş, mă interesează prea puţin, dar probabil că banii se duc pe mărunţişuri. Prefectura arată ca statul major al trupelor de transmisiuni sau al radiolocaţiei, aşa e de plină de antene. Combinatul pare să reziste demolării, încă. În rest e plin şi acolo de produsele frumos colorate şi otrăvitoare occidentale prin magazine. ............... Eu ca să ajung la muncă pierd 1-2 ore pe drum, că Bucureştiul nu e un orăşel să mergi de la un cap la altul pe jos, are vreo 20 km în diametru, iar la mine în grădina blocului nu cresc legume, nu rîcîie orătănii ouătoare, doar cîini, mîţe şi tradiţionalii spărgători de seminţe importate din Ungaria. Aş vrea să nu ies din curte, să mă apuc de treabă cînd vreau/pot, chiar dacă alte avantaje orăşeneşti mi-ar lipsi. De exemplu, legumele ofilite din supermarket-uri, aduse în piaţă iarna la preţ de îngrăşămînt de către întreprinzători. Văd străini care fac agricultură la noi, că la ei nu au pămînt şi nu vorbesc de moşierii nesimţiţi care doar adună zeci şi sute de hectare, ci de oameni simpli. Exemplul chinezului din Oltenia mi se pare minunat, mai ales că-l invidiază vecinii cei pizmaşi la fel ca pe ciobanul vrîncean din Mioriţa. Vorba aia cu ''omorîtul caprii vecinului'' ar trebui corectată în ''oaia vecinului''. ................. Un exemplu: în piaţa cea mai apropiată de mine sînt trei magazine în care aduc nişte sibieni produse tradiţionale: brînză, lapte, unt, caş, cîrnaţi, slănină, etc. Cît de autentici sînt nu pot verifica, dar toate magazinele de acest fel pe care le ştiu sînt cu produse de la ''Jina''. Preţul la un sortiment de brînză bine stoarsă e de 15 lei, cam la fel, sau cu 1-2 lei mai scump faţă de restul magazinelor din cartier, de unde iei aproximativ aceeaşi brînză (ca denumire), dar plină de zer (în jur de 13-14 lei/kg). În supermarket, pleacă de la 25 lei în sus, iar în Piaţa Dorobanţi, unde e plin de răşini, e şi 100 lei (kg) [nu ştiu cine cumpără, n-am văzut pe nimeni]. Alt exemplu comic: toţi pepenii din acest an sînt de la Dăbuleni. Asta e ''marca'' cea mai folosită aici, anii trecuţi mai erau de ''Brăila'', de ''Amara'', acum doar de ''Dăbuleni''. N-am ideie cît de mare e comuna şi cîte bostănării sînt acolo, dar trebuie să fie plantaţii imense, ori producţii record la hectar, mai mari ca cele raportate pe vremea lui Ceaşcă.. Într-o altă piaţă, singurul vînzător necolorat, avea poze cu el şi grădina lui de roşii, ca să convingă lumea că e cu adevărat producător. Trecînd prin multe comune, pe marginea drumului văd la fiecare poartă ceva produse de vînzare, asta arată că se poate munci şi cîştiga. Editat August 28, 2014 de zal Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Da, dar tot e mai ieftină hrana în oraşele mici, orice excursie prin ţară îmi confirmă asta...............................................................................................................Pai asta se intimpla peste tot,nu numai in Bucuresti.In functie de cit de industrializat este orasul,si preturile sint pe masura.De exemplul, Clujul,Timisoara si altele asemenea lor, au "scoruri"mult mai mari decit orasele mai "saracute".Am amintit cele doua orase unde merg frecvent si stiu cum sint preturile.Binenteles ca nu se pot compara cu Bucurestiul, dar nici departe nu sint. Editat August 28, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Măcar pe vremuri erau aceleaşi preţuri peste tot şi chiar era o diferenţă de calitate între producătorii locali dau zonali. De exemplu am găsit la Rîmnicu Sărat o halva curată ca cele ce se găsesc azi, faţă de cea făcută la Bucureşti care era închisă la culoare şi plină de coji. Fumătorii cunoşteau cel mai bine asta, anumite fabrici ce produceau Carpaţi erau mai căutate, la fel şi anumite băuturi, deşi majoritatea erau sub monopolul unui singur producător. Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 (editat) Ma tot uit pe aici sa incep sa ma crucesc!Apai mai oameni buni daca ardealul e atat de jegos ce mama naibii sa-u mutat atatia olteni in jurul sibiului si in ardeal??Pai scriitorul ala alu-peste ar trebui dat in judecata pt calomnie,Pai de aia au murit strabunicii mei prin diverse revolutii si rascoale pt tara asta asa buna rea cum este, ca sa vina un dobitoc sa isi bata joc de memoria lor??Si ne mai miram ca isi bat altii joc de noi.... Editat Septembrie 2, 2014 de Dulgherul Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 ....................................................Apai mai oameni buni daca ardealul e atat de jegos ce mama naibii sa-u mutat atatia olteni in jurul sibiului si in ardeal??.......................................................... ........................................................ Cum de ce?Ca sa-i invete cum sa fie harnici si civilizati. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 vrem independenta...Noi romanii inca nu am invatat sa fim uniti Link spre comentariu
ventzel Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) @LIVIU M: vrem independenta financiara. Nu erau "...", era cuvantu cheie aici, logic pentru cine da mai mult decat primeste inapoi. Nu vad dc nu as fi unit financiar cu SM sau MM de exemplu si sa le trimit lor direct surplusu de bani de pe Cluj, asta daca respectivii chiar au un proiect clar in care sa foloseasca banii nu pomana. Ii drept ca Bucurestiu are contributie mare la PIB da asta nu-i in totalitate din ce produce. Sa nu uitam de exemplu ca orice firma mare ii obligata prin lege sa aiba sediu la Bucuresti. Editat Septembrie 3, 2014 de ventzel Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Te rog daca tot ma citezi, nu o face doar pe fragmentele convenabile tie. Era vorba de independenta financiara sau administrare proprie, fara interventia bucurestiului care si asa dupa spusele unui coleg, are o contributie majora la PIB deci nu ar trebui sa l deranjeze. Apoi despre unitate, ma refeream strict ca si natiune, uniti pentru binele tarii, al populatiei. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) Unitatea romanilor nu inseamna sa-i aleg numai pe romanii care-mi convin si nici sa unesc doar domeniile care (nu) ma intereseaza.Unitatea romanilor inseamna sa-i iei pe toti, fara conditii, cu bune sau si rele. Altfel e demagogie. Editat Septembrie 3, 2014 de Liviu M Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Unitatea romanilor nu inseamna sa-i aleg numai pe romanii care-mi convin si nici sa unesc doar domeniile care (nu) ma intereseaza.Unitatea romanilor inseamna sa-i iei pe toti, fara conditii, cu bune sau si rele. Altfel e demagogie. Crede-ma ca as fi total de acord cu tine daca nu ar exista 2 probleme: cei 600 de puturosi din casa poporului si aroganta bucurestenilor care vin prin ardeal si care te trateaza uneori cu o atitudine de zici ca ei au pus coada la pruna. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 N-am nici o problema cu postul citat (e opinia la care ai dreptul), pana la fraza cu "noi romanii". Dupa...Cei 600 de puturosi sunt, din cate stiu eu, procentuali, asa ca ai procentele tale, ocupa-te de ele. :rade:In rest, luam 2-3000000 de ardeleni (dac-or fi), ii inghesuim in Cluj (facem Clujul cat Bucurestiul), dupa care vedem ce iese. Link spre comentariu
Postări Recomandate