ANDRASONI LUCIAN Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 "În scrisoarea publicată pe Facebook, scriitorul Liviu Andrei scrie că s-a săturat de Transilvania despre care spune că ar vrea să o mănânce dracii şi demonii. Iată conţinutul integral al scrisorii: “Vreau ca România să devină principat! Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta! Ducă-se, mânca-o-ar dracii și toți demonii lui Sabin Gherman, că până ș-ala și-a făcut școala securistă la Craiova! S-o ia ungurii și le dăm și Oltenia țigănească, că doar nu-i lăsăm fără grâu! Nu mai vreau să ne hrăniți cu produsele voastre ungurești! Nu mai vreau UDMR la mine-n Principat! Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manuelele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor... Îmi bag p…-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească! Nu vă mai vreau! Îmi e scârbă! Să vă luați Harghita și Covasna și să vi le băgați în c…! Viză, tată! Luați-vă munții scârboși că oricum vă iau ungurii pădurile și resursele! Nu mai vreau Calul Troian la mine-n țară! Să actualizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza... Reflectați lne-n Pri Nu necesita comentarii..., poate doar faptul ca cele 7 "minuni"(se pare ca de fapt sunt 8) ale tarii noastre,nu sunt in nici unul din orasele din Transilvania.Am aflat cu stupoare ca individul este membru stagiar al Uniunii Scriitorilor... Imi cer scuze daca sunt erori de copiere ,oricum reiese care este ideea... si cred ca i se poate recomanda un control psihiatric... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 (editat) Cine-i scriitorul asta?A fost in Transilvania sau a vazut-o numai in poze sau la TV? Saracu'! Oare ce frustrari il macina? Chiar stie unde este Transilvania?Spune ca toate riurile se varsa in Tisa.Ii recomand sa restudieze geografia.Riul Olt unde se varsa? Simplul fapt ca e din Caracal,explica totul. Editat August 25, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
allexx1968 Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 Buna Are dreptate colegul(de forum) "GEO53BN".Odata ce este din Caracal nu mai e nimic de zis. De fapt sunt multe de zis.Datorita Transilvaniei e cunoscuta Romania.Transilvania este laudata in multe documentare.Cu exceptia deltei Romania e cunoscuta in lume datorita Transilvaniei.In Transilvania se mai practica intelegeri verbale cu putere de contract scris.Tot in Transilvania exista de pe vremea Mariei Tereza carte funciara.In restul tarii de la revolutie screm conducatorii nostri asa ceva.Am zis deja destul(nu ca n-ar mai fi nimic de zis),sunt doar cateva nimicuri care mi-au trecut primele prin cap. Despre Caracal nu pot spune decat un lucru,au reusit ce n-a reusit nimeni in tara asta.De vre-o 2 ani unj post de televiziune a amintit(a catea oara) minunile orasului.Au fost reamintite datorita unui fapt unic in Romania.Cineva a reusit sa fure poarta Politiei, cel mai probabil pentru a fi valorificata la Remat. Spor Alex Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 Ba,sa zicem ca poate as da ceva....in mod sigur nu Transilvania! Si nici Banatul,Oltenia,Moldova...etc. Daca unii vor ceva,UEeee din belsug! Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 Omul ala nu e scriitor...e un mascarici ca si altii din presa care incearca sa iasa din anonimat si pt ca nu sunt instare sa scrie ceva de calitate, incearca sa atraga atentia cu articole instigatoare si denigrante. Sa-i fie rusine ca isi vorbeste tara intr-un asemenea hal..tocmai el care vine dintr-un oras cu o reputatie ce nu mai are nevoie de prezentare. Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat August 25, 2014 Autor Partajează Postat August 25, 2014 ...nici nu merita sa-i facem publicitate...,dar s-ar putea sa fie dat in judecata, sigur este ceva in Codul Penal, in care se incadreaza, insa poate ar scapa pe motive psihiatrice..., nu? Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 (editat) Dar pt asa ceva nu se face inchisoare ? In America un adolescent a fost arestat pt o gluma pe Facebook. Nu mai tin minte povestea, cred ca era vorba de o amenintare. De fapt, asa i s-a parut cuiva. Editat August 25, 2014 de cristian2009 Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat August 25, 2014 Autor Partajează Postat August 25, 2014 (editat) Mai aflam lucruri noi:" "Eu sunt cel mai vândut autor oltean de la Marin Sorescu încoace" UPDATE: Liviu Andrei a scris pe blogul său, "Literatură de cuţit", despre nedreptatea pe care a făcut-o "Adevărul" numindu-l impostor. "Ziarul Adevărul mă numeşte impostor pe prima pagină, în ediţia de azi! Le-am cumpărat 3 ziare în loc să-i dau pe bere şi prezervative [...] Nu Uniunea Scriitorilor mă face scriitor, ci noutatea pe care am adus-o în literatura română (stilul literatură de cuţit şi cele peste 400 de cuvinte noi) [...] Eu sunt cel mai vândut autor oltean de la Marin Sorescu încoace", semnalează tânărul romancier oltean".Citeste mai mult: adev.ro/mhyv6z ...ce spuneti? ce noroc avem..., de la Eminescu incoace nu au fost prea multi care au inventat cuvinte...cat despre Uniunea Scriitorilor puteti afla ca unul din membrii nu are "bac-ul", o alta membra de "elita" a lansat o carte despre Fuego, (si proomite ca va fi o trilogie)...Ma intreb ce parere au academicienii Eugen Simion si Nicolae Manolescu despre "specimenele" care fiinteaza in propria ograda.? "saracu' "Marin Sorescu, cred ca se rasuceste in mormant... Editat August 25, 2014 de ANDRASONI LUCIAN Link spre comentariu
rasputin Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Rebutul ăsta doreşte cu disperare să intre în lumina reflectoarelor. Prin valoarea condeiului sigur nu are şanse, dacă ar fi fost femeie se prostitua, îşi etala goliciunea şi capta atenţia.Ca bărbat, spre ghinionul lui, nu poate face asta, aşa că alege a se prostitua altfel. Nu merită atenţie şi cu atît mai puţin să fie asociat unei zone a ţării. El e o "curvă" de joasă speţă, un idiot. Necazul cel mare e că şi-a făcut "deschiderea", anume fundaţii îi vor aprecia ieşirea la rampă, bani vor veni şi el va mînca chestiuni mirositoare şi cu mai mare elan. Editat August 26, 2014 de rasputin Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) No, reducînd la esenţă, sînt cîteva probleme aici. 1. Cu scuzele de rigoare ptr ardeleni (eu nu folosesc termenul alogen de ''Transilvania'', ci pe cel de Ardeal de la Har Deal - în româna arhaică ar fi grădina dăruită, hărăzită), din '89 încoace, cu sau fără sprijin din exterior, s-au impus în viaţa politică şi asta nu cu prea plăcute rezultate. Chiar se exprimase cineva la tv prin '90 că acum e rîndul lor, că s-au săturat să fie conduşi de olteni şi restul. Aici nu pot să nu sesizez influenţele separatiste din zonă, cultivate insistent cu ajutor extern. Legat de cîteva personaje de acolo care ne-au făcut la toţi românii probleme, să amintim doar de doi prim miniştri: Ciorbea şi Boc. 2. Ar trebui să-şi dea seama şi ardelenii că în capitală sînt şi de-ai lor, nu numai ''regăţeni, ''sudişti'', etc, adică au contribuit şi ei la grămada de ''mitocani'' cu proporţia cuvenită, la fel cu ceilalţi. A face paradă de nevinovăţie e absurd. De altfel, împăţirea asta duşmănoasă pe zone şi triburi, dacă nu e atenuată duce la bantustanizare. Să nu confundăm mîndria locală cu cea naţională, care trebuie să fie deasupra la orice. În curînd se vor aduna 100 de ani de la 1918, sper să nu-i vină cuiva ideia să contabilizeze jertfele regăţenilor din primul război, comparat cu cele ale ardelenilor, ca să arunce paie pe foc. 3. Legat de partea economică, că asta e obsesia separatiştilor, la pib capitala contribuie cu 25% şi numai cîteva judeţe de graniţă, unde e contrabanda mare, plus Argeşul cu Dacia au ceva mai mult, în rest e sărăcie, numai judeţe cu 2-3%, din Ardeal ar fi mai sărace Harghita, Covasna, Sălaj... parcă şi Hunedoara, Alba. 4. Era de aşteptat să apară o reacţie la atitudini de genul ăsta, expuse de 25 de ani, ceva de genul ''dacă voi nu ne vreţi, nici noi nu vă vrem''. Şi să nu uităm că oltenii neaoşi au şi ei o mîndrie ce le încape cu greu în piept. Ce scrie tembelul ăla acolo e exagerat de urît şi de prost crescut, dar atinge cîteva idei din ce am scris mai sus. Fost-au mulţi care s-au exprimat urît în aceşti ani la adresa ţării, a poporului sau a unor părţi din ele, mi-l amintesc şi pe nesimţitul de Patapievici, un alt mare neromân. Astfel de ieşiri nu fac decît să ajute duşmanii externi şi interni. Poate că sînt chiar ajutate... Sper să nu mi se ceară vreodată paşaport la Bran, Turnu Roşu sau Bicaz. ............. Ar fi multe de spus, dar ptr unele trebuie să ne afundăm în istorie, sociologie, bla-bla... şi mi-e greu la ora asta. Dacă fiecare, la el în zonă şi-ar stăpîni bolnavii mintali, ar fi armonie. Editat August 26, 2014 de zal 1 Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Zal: fiind ardelean, albaiulian, transilvanean etc, pot sa iti spun cam ce crede lumea pe aici. Noi ardelenii nu ne vrem condusi de cei din sud, vrem independenta financiara. Daca tu zici ca bucurestiul contribuie cu 25% la pib, nu ar trebui sa va deranjeze asta. Noi cred ca ne scoatem camasa cumva daca e vorba de administrare proprie, avem resurse (pe care nu intentionam sa le dam pomana canadienilor) avem ceva autostrazi, ne mai trebuie un pic de motivatie, sa stim ca muncim pentru noi si nu pt o haita de adormiti care stau toata ziua in casa "poporului" si isi bat joc de toata tara prin legi absurde. In plus, la nivel de cetatean de rand exista o colaborare decenta intre romanii de aici si unguri, nu ne prea doare nici pe noi si nici pe ei ca harghita e 100% romania si ca nu au autonomie...astea sunt basini trase de oamenii politici si din pacate mai sunt multi cu mintea slaba care se lasa manipulati de astfel de idei. Pacat ca nu avem atitudinea celor din trecut sa-i luam in tepe si sa-i sprijinim la cativa metrii deasupra solului asa ca "amuzament. Altfel am fi tratati noi cei de rand de catre parazitii astia ce se autodenumesc politicieni. Poate ai observat ce diferita e zona asta cand vine vorba de partea politica, noi tot stam si ne intrebam, ne minunam cum e posibil ca un jeg numit prim ministru, poate sa obtina atat de multe voturi in favoare in partea de sud a tarii si in est. Oare voi cei de acolo incotro priviti ? Voi nu va doriti "o tara ca afara" ? Nu v-ati saturat de minciunile astea ce ni se servesc de 25 de ani ? Noi cei de aici ne-am cam saturat...si vrem cumva sa evoluam.... Noi romanii inca nu am invatat sa fim uniti si sa tragem caruta intr-o singura directie, in directia dezvoltarii, evolutiei, progresului etc. Eu aveam 9 ani la revolutie...tin minte perfect vremurile ce au fost inainte cu bune si cu rele, tin minte si periada de dupa si pana azi...si sincer iti spun ca nu sunt chiar convins ca romania a evoluat. Suntem ingropati in datorii si coruptie si mai saraci ca inainte de 89. In zilele astea cine fura putin ia ani grei de puscarie iar cine fura jumatate de tara ajunge premier, presedinte sau in cel mai rau caz vreun parlamentar platit din banii fraierilor care muncesc ca robii pe 1000 lei. Editat August 26, 2014 de Rx-Tx 3 Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Şi eu mă mir de multe cînd privesc spre zona aia. De exemplu, în Casa Poporului sînt reprezentanţii a 16 judeţe ardelene, faţă de 25 din vechiul regat, hai 26-27 cu capitala şi vă văitaţi că primiţi legi proaste de aici. ........... Bănuiesc că politicieni şmecheri, mafioţi, infractori de orice fel nu există pe acolo şi ar curge numai lapte şi miere şi ar fi numai iubire dacă s-ar trage o graniţă. Chiar aşa? Se vede cum picătura chinezească a propagandei străine a fărîmat conştinţa de neam şi va fărîma şi ţara. Poate după aia vom preţui ce am avut şi am stricat. Un lanţ cedează mereu la veriga cea mai slabă. Link spre comentariu
leo 17 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 mare e gradina ..si gardu cu rupturi ....acest personaj care se declara mare scriitor e bine sa si caute perfectiunea intr o tara din africa de sud ..eu ii doresc ''multe succesuri'':))) Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Iniţial am vrut să mă limitez la o singură postare. ............. Prima piatră a fost aruncată acum mai mulţi ani cu acel articol ''M-am săturat de România''. Că acela se exprima civilizat sau nu, că avea idei separatiste sau nu, ori simple frustrări personale nici nu mai contează, important e că a lansat o provocare la întrecere ptr cocoşii de pe versanţii Carpaţilor. Editat August 26, 2014 de zal Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Acel "cineva", a avut motivele lui sa declare in gura mare ca, "s-a saturat de Romania".SI ca el sint destui,nu neaparat ardeleni.In general lucrurile se vad diferit.Depinde din ce parte le vezi.Probabil ca de acolo "de unde rasare soarele in Romania" toate se vad foarte frumos.Cu cit te departezi de "buricul" Romaniei cu atit lucrurile se vad tot mai neclare,mai urite,mai putin stralucitoare. Nivelul de trai face diferenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate