bumsound Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 Salutare tuturor. Am dat peste vechitura asta si m-am gandit ca ar merita readusa la viata, avand in vedere ca are cuva marisoara si nici nu pare chinezarie. Dupa cum se observa din pozele afisate in link-ul de mai jos, are doua tranzistoare BUX84. Cand l-am desfacut prima data emitorul de la T2 era topit. Am verificat doar vizual sa vad daca mai e ceva ars si nu am obs nimic, asa ca am schimbat T2-ul si l-am bagat in priza. A stat cateva secunde apoi a bubuit si a facut flama. L-am desfacut a 2a oara si situatia e cam asa: - T1 si T2 au toate terminalele in scurt in orice combinatie pun multimetrul (BUX84) - D1 in scurt (1N4007) - D2 intrerupt la prima vedere insa nu stiu daca e defect, ca nu pare sa fie dioda obisnuita (BZW06-342B) - R2 din emitorul lui T1 e pocnita - R5 din emitorul lui T2 masoara 4,5Mohm - R4 si R7 din baza tranzistoarelor nu indica nimic desi ar trebui sa aibe 100ohmi (maro, negru,negru,negru,maro) Condesatoarele le-am masurat si sunt in regula, https://plus.google.com/photos/116950545795875558521/albums/6051442733423085793?banner=pwa Merita oare sa imi bat capul si sa incerc sa inlocuiesc toate astea? Nu stiu cum sa verific piesa de pe cuva daca e ok sau nu. Link spre comentariu
puriu Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Un asemenea macel are loc daca sarcina (traductorul) este in scurt. Link spre comentariu
bumsound Postat August 31, 2014 Autor Partajează Postat August 31, 2014 Am masurat traductorul cu ohmetrul si indica vreo 46Mohmi. E in regula? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum