Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare Ultrasonic Cleaner

bumsound

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Am dat peste vechitura asta si m-am gandit ca ar merita readusa la viata, avand in vedere ca are cuva marisoara si nici nu pare chinezarie.

Dupa cum se observa din pozele afisate in link-ul de mai jos, are doua tranzistoare BUX84.

Cand l-am desfacut prima data emitorul de la T2 era topit. Am verificat doar vizual sa vad daca mai e ceva ars si nu am obs nimic, asa ca am schimbat T2-ul si l-am bagat in priza. A stat cateva secunde apoi a bubuit si a facut flama.

L-am desfacut a 2a oara si situatia e cam asa:

- T1 si T2 au toate terminalele in scurt in orice combinatie pun multimetrul (BUX84)

- D1 in scurt (1N4007)

- D2 intrerupt la prima vedere insa nu stiu daca e defect, ca nu pare sa fie dioda obisnuita (BZW06-342B)

- R2 din emitorul lui T1 e pocnita

- R5 din emitorul lui T2 masoara 4,5Mohm

- R4 si R7 din baza tranzistoarelor nu indica nimic desi ar trebui sa aibe 100ohmi (maro, negru,negru,negru,maro)

Condesatoarele le-am masurat si sunt in regula, 

https://plus.google.com/photos/116950545795875558521/albums/6051442733423085793?banner=pwa

Merita oare sa imi bat capul si sa incerc sa inlocuiesc toate astea? Nu stiu cum sa verific piesa de pe cuva daca e ok sau nu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bumsound

2

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări