Vizitator ins1337 Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 Va salut cu stima, imi pute-ti spune si mie cate ceva despre nichelina despre aliajele din ea am citit eu pe undeva dar o completare e bine venita oricand, si de exemplu, in constructia rezistentelor sau cum pot calcula sa am o rezistenta de 1kohm, care este relatia matematica cu care pot construii de exemplu un reseu care sa aiba puterea de 100 w. Multumesc(sper sa nu mi sa intample ca altadata sa fiu luat peste picor cu tot felul de intrebari, cine vrea sa dea un sfat il da cine nu, nu.) Link spre comentariu
Vizitator aeon07 Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 "reseu" de 100w foarte bun e un simplu bec cu incandescenta Link spre comentariu
valangjed Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Din relatia P=UI( P-puterea, U-tensiunea, I-curentul) calculezi I apoi din relatia R=U/I calculezi rezistenta R.Cunoscand rezistivitatea nichelinei ro=0,4microohmi*metru aproximativ, din relatia R=ro*L/S (L-lungimea firului de nichelina, S-sectiunea) calculezi L.Atentie la transformarile unitatilor de masura.Este preferabil sa lasati lungimea ceva mai mare decat rezulta din calcule. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum