Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut o schema de tempoizator pentru un ventilator

Vizitator Catalin Bucur

Postări Recomandate

Vizitator Catalin Bucur

salutare, am urmatoarea aplicatie de facut, intr-o camera este montat un ventilator , doresc ca acest ventilator sa functioneze 20-30 de minute o data la 12 ore fara sa fie actionat de cineva vreodata.

stiu ca o sa imi spuneti ca se poate face lucrul asta cu o priza programabila dar doresc sa imi consolidez cunostintele minime pe care le am legate de electronica 

ma puteti ajuta cu o schema? va sunt recunoscator.

multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

1

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Catalin Bucur

multumesc pentru ajutor,ma poti ajuta cu valoarea rezistentelor pentru off 12 ore si on 30 de min,nu inteleg cum calculez?!

revin cand e gata!

Editat de Catalin Bucur
Link spre comentariu

nu e offtopic. toti care incep cu atmega328 au nevoie de un arduino uno de exemplu. pana isi dau seama ce si cum.

apoi poti scoate atmega 328 afara cu un oscilator si mna..

sau poti folosi un attiny daca chiar vorbim de costuri. eu am spus de arduino din ideea ca sa-i fie mai simplu ptr inceput.

Avantaje: cunostinte minimale de electronica, module/senzori de-a gata facute, solutii pe "toate gardurile", precizie, pret accesibil.

Dezavantaje: daca se poate numi un dezavantaj, este ca trebuie sa ai ceva cunostinte de C+, sau alt limbaj de programare.

Cat despre preturi..un atmega328 costa 11-16 Ron, in rest mai ai nevoie de 2-3 rezistente si un releu sau un MosFet, gen IRF540 (1.88Ron) sau alt tranzistor.

Arduino Uno este practic o placa de dezvoltare, echipata in asa fel incat sa o poti tine pe masuta cu laptopul sa studiezi proiectele tale.

Eu zic ca e utila, pe mine m-a scutit de osciloscoape si calcule..

in general proiectele mele nu ar merge facute fara microcontroler, si tind sa cred ca genul asta de dorinte hobby cam sunt "ciudatenii"

Nota: este doar o parere.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări