Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la Stk442-110 la LM3886 sau alte Lm?

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua! Sunt nou pe aici si as avea cateva intrebari, dar sa incepem cu inceputul...

Am pe acasa o combina philips fw-c399 care are etajul final dus (de tot ) si ma gandeam daca as putea sa fac cu piesele ramase intacte un alt amplificator? 

Am dat o comanda pe ti.com de niste sample de LM3886TF si inca vreo 4 modele de lm-uri care o sa-mi ajunga peste vreo 3 zile cu gandul la un fel de Gainclone sau ceva de genul dar as vrea si sa mai folosesc cate ceva de pe vechea combina...

Astept sa-mi dati idei cu ce as putea face si precizez ca as vrea ca asta sa fie noul meu hobby(nu am studii in ceea ce priveste acest domeniu, ci doar vointa sa invat si cateva lipituri la activ :d )

Astept intrebari si orice alte nelamuriri. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Întîi vezi dacă alimentarea din combină se potriveşte cu ce au nevoie integratele, să nu munceşti degeaba. Integratele sînt varianta total izolată în plastic, adică sînt mai uşor de ars fără răcire serioasă, radiatorul combinei e potrivit?

Link spre comentariu

Radiatorul cred ca este destul de bun. Mai are nevoie doar de gauri pentru viitoarele integrate. Cum. Fac sa masor alimentarea din combina? Tin sa preciZez ca tot etajul final din aceasta este compromis, nu numai stk-ul( in sensul ca lipsesc piese si unele au semne de flama).

Link spre comentariu

Ideea e ca nu tin neaparat sa folosesc aceeasi configuratie de la combina ci doar trafu si radiatorul. Alte optiuni de finalI ar fi : LM3886TF, LM3886T, LM3875TF, LM4780TA si LM1875t ( cate 3 din fiecare). Acestea le am deocamdata la dispozitie...

Link spre comentariu

La tensiunea aia de alimentare ar merge un LM4702.

In compania unr driveri MJE15032/3 si unor tranzistori tepeni gen MJ15003/4 ar iesi ceva interesant.

LM4702 are de fapt doua LME 49811 care conform spuselor lu' audioman54 de pe diyaudio ar avea cel mai spectaculos sunet din serie.

Tipul a fost Principal Applications Engineer la National Semiconductor.

Eu am realizat o aplicatie a acestui circuit si mi-a pacut cum suna.

Pe eBay gasesti o alicatie a acestui circuit.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Din moment ce tot cablajul de la etajul final e cam dus mai mult ca sigur nu pot sa ma iau dupa acea tensiune de alimentare... Inca ceva pe combina am pus un stk(nu original) si intra direct in eco power. Daca deconectez tot finalul se aprinde fara probleme, deci ceva nu e in regula pe traseu pana la stk. Nu?

Link spre comentariu

Ideea e ca nu tin neaparat sa folosesc aceeasi configuratie de la combina ci doar trafu si radiatorul.

Din moment ce tot cablajul de la etajul final e cam dus mai mult ca sigur nu pot sa ma iau dupa acea tensiune de alimentare.

Cele doua afirmatii sint in contradictie!

Pentru a utiliza transformatorul trebuie sa iei in considerare exact acea tensiune de alimentare...

Link spre comentariu
Vizitator Mihai David

La tensiunea aia de alimentare ar merge un LM4702.

In compania unr driveri MJE15032/3 si unor tranzistori tepeni gen MJ15003/4 ar iesi ceva interesant.

LM4702 are de fapt doua LME 49811 care conform spuselor lu' audioman54 de pe diyaudio ar avea cel mai spectaculos sunet din serie.

Tipul a fost Principal Applications Engineer la National Semiconductor.

Eu am realizat o aplicatie a acestui circuit si mi-a pacut cum suna.

Pe eBay gasesti o alicatie a acestui circuit.

Spor,

Mircea.

Cred ca este la limita si acest LM4702 daca ne ghidam dupa pdf-ul integratului original si in plus schema se complica putin.

Pe langa acest aspect,nu cred ca radiatorul existent va fi suficient pentru acest update

Link spre comentariu

Lasă restul cadavrului şi concentrează-te pe trafo. Identifică secundarele şi măsoară tensiunile fiecăruia.

Cam pe aici vroiam sa ajung... Care sunt acestea?

Lasă restul cadavrului şi concentrează-te pe trafo. Identifică secundarele şi măsoară tensiunile fiecăruia.

Cam pe aici vroiam sa ajung... Care sunt acestea?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări