Vizitator SimonaAlexandra Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Buna tutor,sunt noua inscrisa pe acest forum si as dori sa aflu si eu o parere de la cei mai buni,cei care ma pot ajuta cu un sfat. Sunt la facultate in anul 4(am trecut in anul 4) la sectia electronica-aplicata. Mi-am ales o tema de licenta provizorie,o telecomanda cu touch screen si afisarea programelor selectate pe un LCD color. Dar inca nu sunt hotarata in alegerea acestei teme. Mi-as dori o tema complexa din 2 motive: primul ar fi profesorul exceptional de la care stiu ca pot invata totul,de la 0 si in al 2lea rand, o tema complexa inseamna si o satisfactie mult mai mare. Ceea ce vreau sa va intreb este altceva. Dupa terminarea acestei facultati, si bineinteles a masterului in domeniu, probabil m-as angaja la STS si as vrea sa aleg o tema ce ma va ajuta si mai mult. De exempu ceva de genul sisteme de supraveghere(banuiesc ca se lucreaza mult pe asa ceva acolo). Din aces motiv va cer sfatul,mi-as dori o tema de licenta din care sa pot invata niste lucruri de baza macar, pentru a-mi fi usor la acest post. Precizez ca tema de licenta trebuie sa fie obligatori cu LCD color. Va multumesc ptr raspunsuri. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Buna, o tema complexa trebuie sa includa dupa parerea mea: -partea analogica (actionare, control motoare etc) bine documentata inclusiv calcul componente; -partea digital cu un microcontroler care deasemeni sa fie programat de tine; - partea de achizitie si prelucrare date utilizand un laptop sau telefon mobil prin bluetooth cu ajutorul LabVIEW. Eu am dat licenta anul trecut si am facut un proiect care include tot ceea ce am zis mai sus, am luat maxim la nota finala. Eu tot electronica aplicata am terminat. Link spre comentariu
Vizitator SimonaAlexandra Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Multumesc ptr sfaturi. Da, oricum proiectul va contine si partea hardware si partea software,obligatoriu un microcontroler.. De labview nu stiu ce sa zic.. nu cred ca voi folosi. Voi folosi MikroC ptr programarea microcontrolerului si voi mai folosi C-ul si matlabul cel mai posibil..Oricum profesorul respectiv este cam printre singurii profi care vor proiecte complexe..Dar pe mine ma intereseaza in mod special niste idei de teme Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Simona my dear...nu stiu daca se risca cineva sa te angajeze la STS poate doar ca receptionera, secretara Lasand gluma la oparte, ce sti sa faci legat de electronica ? Ce proiecte personale ai realizat ? Ai construit ceva practic ? STS inseamna transmisiuni speciale, ai idee de protocoalele de transmisie a datelor ? retele radio etc. Acolo e mai mult telecomunicatii, informatica si radiocomunicatii...desigur electronica face parte importanta dar nu cred ca o sa ajungi la nivelul la care o sa intelegi cum functioneaza un sistem complet de la 0. Cere si tu parerea profesorului indrumator si vezi cam ce iti propune el sa faci, in 4 ani cred ca a ajuns sa te cunoasca si sa stie care iti sunt limitele si cam ce poti sa faci si sa duci la bun sfarsit. Link spre comentariu
unuldinei Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 (editat) A spus si copilu' ceva acolo , cam cu ce sunt amagiti ca vor face cand vor termina ... E normal sa ai un orizont definit la varsta asta . Parerea mea e ca tema de licenta e cam scumpa dpdv al materialelor asa ca orienteaza-te de acum cam ce vrei sa cumperi din China de pe ebay sau aliexpress si nu cere sfatul nimanui , ai o gramada de documentatii pe care le vei citi in primele luni . Placi cu touchscreen sunt destule, modul de transmitere al datelor pana la ecranul lcd trebuie sa-l stabilesti clar de la inceput . Din ce am mai vazut profesorii nu prea sunt la curent cu modulele cele mai noi si utile din embedded systems si daca macar vor avea bunul simt sa evite sfaturi de genul cumpara aia sau aialalta e bine. Editat August 23, 2014 de unuldinei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum