Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dynacord powermate 600 problema protectie

Vizitator bodo_the_2

Postări Recomandate

Vizitator bodo_the_2

Am conectat o boxa intre bobina si masa , am semnal audio in jur de 1w pe ambele canale.Ramane in continuare in protectie,nu am mai gasit nimic ars.Nu e nici o forma de a vedea de ce intra in protectie? Adica sa vad care dintre protectii actioneaza?Daca ii scot alimentarea simetrica de +-65v iese din protectie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Mihai David

Da tu protectia aia SOA ai verificat-o atent ?

Nu mai alimenta dupa ce gasesti cate o rezistenta coapta, verifica atent ce e si pe langa

Se pare ca nu prea asculta de ceea ce i se spune,am spus si eu asta intr-un post anterior

se grabeste sa rezolve problema insa nu asa se procedeaza.

fa cat mai multe verificari si apoi alimenteaza daca nu vrei sa inlocuiesti din nou piesele deja schimbate

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Va salut, am verificat tot ce era pe langa rezistente, protectia soa nu stiu care este, am verificat toti tranzistorii mici si nu am gasit niciunul in scurt(2n3906,2n3904,cateva bc-uri,si mpsa).Am incercat sa scot cativa tranzistori 2n3906 si 2n3904 de pe placa sa ii masor si la 4 s.a rupt un piciorus emitorul sau colectorul.O sa ma duc azi sa ii cumpar sa ii schimb si va tin la curentMai exact Q119, Q121,Q319 ,Q309.Daca imi puteti indica mai exact unde este protectia SOA voi verifica mai amanuntit.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Am scos finalii sa ii verific din nou, intre emitor colector intr.un sens am rezistenta mare(infinita pe scala de 200mega) iar in celalalt sens intre 10 si 25 de mega la toti tranzistorii.Eu stiu ca intre emitor colector trebuie sa fie rezistenta infinita in ambele sensuri daca tranzistorul este bun, am dreptate sau ma insel? Tranzistorii din protectie i.am verificat si sunt buni

Link spre comentariu

Cînd măsori pe scala aia mare, de 200MOhmi, trz să fie puşi pe un suport izolant gen textolit, exclus linoleum, hîrtie cretată, lemn... adică cele higroscopice. La trz în capsulă TO3 să eviţi iluminarea trecerilor de sticlă ale picioarelor bază şi emitor, acţionează ca un fototranzistor. Chiar şi cu un banal neon.

Nu-i atingi cu mîinile, doar cu testerele. Se verifică şi joncţiunile e-b, c-b şi între c-e, e-c.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Multumesc de raspunsuri, ce mi se pare ciudat e ca am cativa tranzistori care intre emitor colector indiferent polaritate au rezistenta infinita, in timp ce la altii oscileaza intre 10 si 25 de mega.Tot in protectie sta, e ceva ce nu ii convine. Am schimbat si tranzistorii 2n3906 si 2n3904 ce vin conectati de emitoare (banuiesc ca sunt cei din protectia SOA) dar degeaba.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Am reusit sa gasesc sursa problemei.2 tranzistori MPSA92(Q141 si Q142) nu mai functionau cum trebuie, nu erau in scurt erau strapunsi.Daca cineva este sau va fi interesat am schimbat urmatoarele componente:mj15003 (inlocuit cu mj21194G 16A, 250v) 4 bucatimj15004 (inlocuit cu mj21193G 16A, 250v) 4 bucati2sc4793 ( ar trebui inlocuit cu mjf15030 dar nu l.am gasit asa ca am lasat 2sc4793) 2 bucatiMJE15031 (inlocuit cu MJE15033G 8A, 250v) 2 bucati MJE15030 (inlocuit cu MJE15032G,8A ,250v) 2 bucatiMJE340 2 bucatiMJE350 2 bucati2n3906 8 bucati (Q113,Q115,Q119,Q122,Q313,Q315,Q319,Q322)2N3904 8 bucati ( Q112,Q114,Q120,Q121,Q312,Q314,Q320,Q321)Rezistente 10 ohm 4 bucati(R186,R189,R386,R389)MPSA92 2 bucati (Q141,Q142)Va multumesc pentru ajutor si raspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Cum pot sa verific amplificatorul daca rezista in conditii de stres? Am acces la generator de semnal si osciloscop dar nu am dummy load, ce as putea conecta ca sarcina?Daca masor in gol (fara sarcina) e vreo problema? Care ar fi diferenta ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări