Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dynacord powermate 600 problema protectie

Vizitator bodo_the_2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator bodo_the_2

Va multumesc pentru raspuns.Azi cer comoponentele si va  tin la curent cu reparatia. Biasul cum ar trebui sa il reglez? Am vazut ca sunt 2 semireglabile cate unul pentru fiecare canal , am si un sir de pini printre care bias + bias-  left si right . Conectez intre pinii respectivi un multimetru si masor in mV?

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Am schimbat toti tranzistorii de pe radiator si 2 mj340 si 2 350. Este in continuare in protectie.Am masurat curentul de bias si pe canalul stang am 3.4 mV iar pe cel drept 103 mV.Am incercat sa il cobor din semireglabil dar 103 mV este minimul la care coboara.Tranzustorii mj340 si 350 se incalzesc destul de tare.

Link spre comentariu

Exact asta spuneam, trz superdioda este IMPETUOS sa fie schimbati!

Mare problema cu setul de complementari de gen, mai ales ca la superdioda (npn), transferul termic trebuie sa fie cit mai rapid si eficient nu in capsula izolata.

Oare de aia s-au inventat tranzistorii thermaltrak?

Desi inclin sa cred ca beleaua este in ainte de superdioda,

Ca sa te convingi, scimba acei trz intre ei (2sc4793 superdioda), si vezi daca bias este la fel ca diferenta sau se modifica intre canale.

Rezultatul il intelegi

Link spre comentariu

Ti-am zis ca sint probleme si mai in fata, vezi ca sint multe rezistente de valori ohmice sau sute de ohm, marcate F sau FP, sint rezistente fuzibile care se intrerup fara sa se vada pe ele (nu se carbonizeaza).

Verifica-le.

Apuca-te si masoara si compara tensiuni intre etajele finale in diverse puncte, vezi unde este buba.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Am gasit 4 rezistente de 10 ohm intrerupte, le.am schimbat akm pot regla biasul, l.am reglat la 6.5 mV (asa scrie in manualul de service) dar tot in protectie ramane.Am masurat sa vad daca am tensiune pe iesire direct din bobina, dar rezultatul a fost negativ, am probat si senzorul de temperatura acesta schimbandu.si rezistenta in functie de caldura.Tensiunile de alimentare sunt bune, 5v, +-15, 24v, +-63v. Am inlocuit tranzistorii de putere cu mj21193 respectiv mj21194, mj15031 si 15030 cu mj15032 si mj15033, tranzistorii 2sc4793 de asemenea au fost schimbati, am schimbat si mj340 si mj350.

Link spre comentariu
Vizitator bodo_the_2

Am gasit 4 rezistente de 2k2 cu valoare de 600 ohm problema e ca sunt in capsula ca un condensador, iar pe schema le taie o linie pe mijloc.nu sunt semireglabile.ce tip de rezistente sunt? Daca aveti scema sunt numerotate 408,409, 208,209Mai sunt cateva rezistente unde pune numarul de ex r384 iar in loc de valoare pune n.c .Aveti idee ce inseamna?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări