Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema integrare dsPIC30F2020

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

16

• Mihai Popa

5

• Mircea

3

• tes2000

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am dat ok si la atentionarea cu LVP, am dat ok si la atentionarea cu watchdogu, si mi-a aparut asta:

( Mentionez ca nu sunt lamurit da treaba cu pinul PGM )

ICDWarn0014: Watchdog Timer cannot be enabled when ICD 2 is enabled as a debugger.  Disable Watchdog Timer?...Erasing Part...Programming Program Memory (0x0 - 0x13F)...Loading DebugExecutive...Programming DebugExecutive...Programming Debug Vector...Programming RSBUGVerifying......Program Memory...Debug Executive...Debug Vector...Verify SucceededProgramming Configuration Bits.. Config MemoryVerifying configuration memory......Verify SucceededConnecting to debug executiveICD0083: Debug:  Unable to enter debug mode.  Please double click this message for more information.MPLAB ICD 2 ready for next operation

Pe unde trebuie sa mai sap ca sa invat sa configurez " configuration bits" sau ce trebuie sa fac mai departe?

Multumesc,

Link spre comentariu

Ai setat sa firmware-ul sa fie pentru Debug sau pentru Release? Cu alte cuvinte, vrei sa verifici in MPLAB daca codul tau functioneaza, programand MCU-ul si folosind ICD2-ul ca debuger sau doar scrii codul, compilezi, programezi MCU-ul si vezi ce se intampla in montaj?

Inca Ceva: ICD2-ul in folosesti ca programator sau ca debugger?

Editat de Mihai Popa
Link spre comentariu

Nu stiu de unde sa setez firmware-ul pe Debug sau Release.

Pai vreau  sa vad daca codul meu functioneaza programand MCU-ul si folosind ICD2-ul ca debugger.

Debugger -> Select tool -> MPLAB ICD 2

Pentru asta urmez pasii:

1.  Project -> build all

2. Debugger -> connect

3. Debugger -> Program

Dar imi apare acea eroare

ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode.

Editat de coco243
Link spre comentariu

Folosesti MPLABx sau MPlab? In MPLAB se poate seta din bara de comenzi; in MPLABX nu am vazut daca se poate, insa nu am vazut nici ICD2 in lista de debug-ere sau programatoare.

Link spre comentariu

Din cate imi amintesc eu, pentru debug mode era nevoie si de o parte hard specifica, cum ar fi prezenta unor rezistente de pull-up pe icspdat. Verifica in datasheet controler.

Link spre comentariu

Folosesti MPLABx sau MPlab? In MPLAB se poate seta din bara de comenzi; in MPLABX nu am vazut daca se poate, insa nu am vazut nici ICD2 in lista de debug-ere sau programatoare.

Folosesc MPLAB, de unde setez pentru debug sau pentru release, si ce relevant are?

@costi 002, am sa verific, sper sa gasesc informatie in sensul asta.

Multumesc,

Link spre comentariu

Am scris: Pt MPLAB, in bara de comenzi ai o optiunr, de a seta firmware-ul ca Release sau Debug. Din cate îmi amintesc, este setat implicit pe Debug. Daca tu ai ICD-ul conectat ca programator si generezi softul pentru debut, nu o sa meargă.

Link spre comentariu

Pai fii mai specific, care sunt pasii? nu inteleg la ce te referi.

Cum stiu eu, daca vreau sa setez ICD2-ul ca debugger urmez pasii: Debugger -> Select Tool -> MPLAB ICD2

Daca vreau sa setez ICD2-ul ca programator urmez pasii: Programmer -> Select Programmer -> MPLAB ICD2

Pentru debug folosesc prima varianta.

Nu inteleg ce vrei sa spui cu Release.

Link spre comentariu

Iti atasez o poza cu MPLAB.

Ideea este ca daca tu setezi sa faci firmware-ul ca debug, compilatorul tau mai adauga in cod rutine de debug. In aceasta situatie, daca ai ICD2-ul setat ca programator, o sa ai erori. Pe de alta parte, daca ai ICD2-ul setat da debugger si realizezi firmware-ul ca Release, o sa ai iarasi erori, deoarece debugger-ul cauta rutina de diagnostin in MCU.

post-190988-0-01734100-1409252640_thumb.jpg

Editat de Mihai Popa
Link spre comentariu

Am adaugat liniile astea 2:

#pragma config LVP = OFF#pragma config WDT = OFF

Si am ramas doar cu eroarea asta:

ICD0083: Debug:  Unable to enter debug mode.  Please double click this message for more information.

Resetting TargetMPLAB ICD 2 ready for next operationProgramming Target......Validating configuration fields...Erasing Part...Programming Program Memory (0x0 - 0x13F)...Loading DebugExecutive...Programming DebugExecutive...Programming Debug Vector...Programming RSBUGVerifying......Program Memory...Debug Executive...Debug Vector...Verify SucceededProgramming Configuration Bits.. Config MemoryVerifying configuration memory......Verify SucceededConnecting to debug executiveICD0083: Debug:  Unable to enter debug mode.  Please double click this message for more information.MPLAB ICD 2 ready for next operation

Nu pot in continuare sa intru in modul debug.

Ce sa mai fac?

Multumesc

Link spre comentariu

Ai facut ce scrie in acest mesaj: "ICD0083: Debug:  Unable to enter debug mode.  Please double click this message for more information." ?

Ai selectat ca firmware-ul tau sa fie generat ca Debug?

Uite aici mai multe informatii...

http://www.microchip.com/forums/m437562.aspx

si aici...

https://forum.sparkfun.com/viewtopic.php?f=4&t=2874&start=0

Editat de Mihai Popa
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări