Mircea Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Dezactiveaza LVP fara probleme. Link spre comentariu
tes2000 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 E doar un warning poti sa-l ingnori(yes), sau pune LVP_OFF in config fuses sau in program (depinde unde setezi biti de configurare.)(in program: #pragma config LVP = OFF) Link spre comentariu
coco243 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 Pai si pinul PGM nu are nicio relevanta, ca nu e conectat cum trebuie? Link spre comentariu
coco243 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 Am dat ok si la atentionarea cu LVP, am dat ok si la atentionarea cu watchdogu, si mi-a aparut asta: ( Mentionez ca nu sunt lamurit da treaba cu pinul PGM ) ICDWarn0014: Watchdog Timer cannot be enabled when ICD 2 is enabled as a debugger. Disable Watchdog Timer?...Erasing Part...Programming Program Memory (0x0 - 0x13F)...Loading DebugExecutive...Programming DebugExecutive...Programming Debug Vector...Programming RSBUGVerifying......Program Memory...Debug Executive...Debug Vector...Verify SucceededProgramming Configuration Bits.. Config MemoryVerifying configuration memory......Verify SucceededConnecting to debug executiveICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information.MPLAB ICD 2 ready for next operation Pe unde trebuie sa mai sap ca sa invat sa configurez " configuration bits" sau ce trebuie sa fac mai departe? Multumesc, Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Ai setat sa firmware-ul sa fie pentru Debug sau pentru Release? Cu alte cuvinte, vrei sa verifici in MPLAB daca codul tau functioneaza, programand MCU-ul si folosind ICD2-ul ca debuger sau doar scrii codul, compilezi, programezi MCU-ul si vezi ce se intampla in montaj? Inca Ceva: ICD2-ul in folosesti ca programator sau ca debugger? Editat August 26, 2014 de Mihai Popa Link spre comentariu
coco243 Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 (editat) Nu stiu de unde sa setez firmware-ul pe Debug sau Release. Pai vreau sa vad daca codul meu functioneaza programand MCU-ul si folosind ICD2-ul ca debugger. Debugger -> Select tool -> MPLAB ICD 2 Pentru asta urmez pasii: 1. Project -> build all 2. Debugger -> connect 3. Debugger -> Program Dar imi apare acea eroare ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Editat August 27, 2014 de coco243 Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Folosesti MPLABx sau MPlab? In MPLAB se poate seta din bara de comenzi; in MPLABX nu am vazut daca se poate, insa nu am vazut nici ICD2 in lista de debug-ere sau programatoare. Link spre comentariu
costi002 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Din cate imi amintesc eu, pentru debug mode era nevoie si de o parte hard specifica, cum ar fi prezenta unor rezistente de pull-up pe icspdat. Verifica in datasheet controler. Link spre comentariu
coco243 Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Folosesti MPLABx sau MPlab? In MPLAB se poate seta din bara de comenzi; in MPLABX nu am vazut daca se poate, insa nu am vazut nici ICD2 in lista de debug-ere sau programatoare. Folosesc MPLAB, de unde setez pentru debug sau pentru release, si ce relevant are? @costi 002, am sa verific, sper sa gasesc informatie in sensul asta. Multumesc, Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Am scris: Pt MPLAB, in bara de comenzi ai o optiunr, de a seta firmware-ul ca Release sau Debug. Din cate îmi amintesc, este setat implicit pe Debug. Daca tu ai ICD-ul conectat ca programator si generezi softul pentru debut, nu o sa meargă. Link spre comentariu
coco243 Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Pai fii mai specific, care sunt pasii? nu inteleg la ce te referi. Cum stiu eu, daca vreau sa setez ICD2-ul ca debugger urmez pasii: Debugger -> Select Tool -> MPLAB ICD2 Daca vreau sa setez ICD2-ul ca programator urmez pasii: Programmer -> Select Programmer -> MPLAB ICD2 Pentru debug folosesc prima varianta. Nu inteleg ce vrei sa spui cu Release. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Iti atasez o poza cu MPLAB. Ideea este ca daca tu setezi sa faci firmware-ul ca debug, compilatorul tau mai adauga in cod rutine de debug. In aceasta situatie, daca ai ICD2-ul setat ca programator, o sa ai erori. Pe de alta parte, daca ai ICD2-ul setat da debugger si realizezi firmware-ul ca Release, o sa ai iarasi erori, deoarece debugger-ul cauta rutina de diagnostin in MCU. Editat August 28, 2014 de Mihai Popa Link spre comentariu
coco243 Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 Acum am inteles, mersi. Da, pe debug am firmware-ul. Deci inseamna ca problema asta am exclus-o. Link spre comentariu
coco243 Postat August 31, 2014 Autor Partajează Postat August 31, 2014 Am adaugat liniile astea 2: #pragma config LVP = OFF#pragma config WDT = OFF Si am ramas doar cu eroarea asta: ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information. Resetting TargetMPLAB ICD 2 ready for next operationProgramming Target......Validating configuration fields...Erasing Part...Programming Program Memory (0x0 - 0x13F)...Loading DebugExecutive...Programming DebugExecutive...Programming Debug Vector...Programming RSBUGVerifying......Program Memory...Debug Executive...Debug Vector...Verify SucceededProgramming Configuration Bits.. Config MemoryVerifying configuration memory......Verify SucceededConnecting to debug executiveICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information.MPLAB ICD 2 ready for next operation Nu pot in continuare sa intru in modul debug. Ce sa mai fac? Multumesc Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 (editat) Ai facut ce scrie in acest mesaj: "ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information." ? Ai selectat ca firmware-ul tau sa fie generat ca Debug? Uite aici mai multe informatii... http://www.microchip.com/forums/m437562.aspx si aici... https://forum.sparkfun.com/viewtopic.php?f=4&t=2874&start=0 Editat August 31, 2014 de Mihai Popa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum