Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema integrare dsPIC30F2020

Postări Recomandate

Salut,

Am un  programator PIC-ICD2-POCKET  si un dsPIC30F2020.

Vreau sa il programez dar nu stiu de unde sa incep cu schema electronica.  Banuiesc ca trebuie un oscilator, vreau sa pun si un led doua pe

iesiri ca sa le vad cand schimb starea la iesiri.

M-am tot uitat prin foaia lui de catalog da nu am vazut nimic.

Aveti ceva ponturi?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Contrar a ceea ce te asteptai, datasheet-ul unui controller nu prezinta scheme de aplicatii. De ce? Pai cine stie ce vrei tu sa faci cu acel controller. Vezi sectiunea 18.4 despre oscilator. Ai mai lucrat vreodata cu un controller? Nu ma refer la montaje realizate dupa proiecte de pe Internet. Cred ca e prea devreme sa incepi cu familia 30 de la PIC.

Link spre comentariu

Exact sectiunea cu oscilatorul o citeam acum. Am mai lucrat demult in ceva cod assambler dar nu mai retin nimic.

Pai am ales familia asta pentru ca vreau sa implementez in limbajul C, si astea il suporta.

Inca nu mi-am dat seama cum sa aleg un oscilator extern pentru aces tip de microcontroler. Idei ceva? Trebuie o anumita frecventa? Alte caracteristici?

Editat de coco243
Link spre comentariu

Nu controllerul accepta C, ci compilatorul. Intai citeste datasheetul, obisnuieste-te cu registrii controlerului , apoi treci la hardware.Nu inteleg de ce iti e greu sa zici ca nu stii. Incerci cu faze cum ca ai mai lucrat cu assembler, etc... cineva care a mai lucrat cu controllere stie sa citeasca o pagina de catalog. Asculta sfatul meu: uita de 30F pana vei reusi sa aprinzi un led pe un 16F628a. Abia apoi vei realiza ce inseamna un controller si ce ai de facut in continuare.

Link spre comentariu

Placa de dezvoltare pentru dsPIC30f2020 cel mai probabil va fi o sursa in comutatie... Din acest motiv chiar nu este un PIC pentru a invata controlere. Este specializat pe SMPS. Pentru a te familiariza cu uC-urile PIC eu recomand sa incepi cu mediul IDE MPLAB si cu un controler mai generic si mai simplu 16f sau 18f, eventual cu oscilator integrat. De exemplu 18f14k22 - ieftin si potent :-) .

Link spre comentariu

Pai cu IDE MPLAB m-am familiarizat ceva, pt ca am un PIC-ICD2-POCKET de la Olymex, si o placa de dezvoltare PIC-P28-20MHz, la care atasez schema, si un microcontroller PIC18F2455 cu care m-am conectat.

Ca finalitate, pentru inceput, vreau sa fac o placa de dezvoltare/programare pe care sa pun un microcontroller care sa suporte compilator C.

Sa pot alege un oscilator si sa leg pinii de programare la mufa ICSP si ce o mai trebui.

post-176827-0-04516700-1408788885_thumb.gif

Editat de coco243
Link spre comentariu

Pai ca si exemplu, pentru dsPIC30F2020 in MPLAB IDE pot alege compilatorul C MPLAB C30, dar pentru PIC18F2455 nu imi apare optiunea pentru MPLAB C 30.

Ceea ce vreau sa spun este ca in final vreau sa programez un microcontroller ce este compatibil cu compilatorul MPLAB C30.

Link spre comentariu

Ce tare, traiam cu impresia ca doar dsPIC-urile se pot programa in C.

Intrebare:

Am placuta de dezvoltare/programare de la Olimex, am atasat schema in postul #9, daca pun pe ea microcontrollerul PIC18F2455 il pot programa?

Pentru ca am vazut ca pinul 24 de pe soclul existent pe placuta de programare duce la pinul PGM al mufei ICSP, iar pinul 24 al lui 18F2455 nu este PGM.

Este problema daca incerc sa programez asa? Pot arde programatorul cumva?

Spun asta pentru ca in momentul in care ii dau Debugger -> Program imi apare avertismentul:

ICDWarn0013: Low Voltage Programming cannot be enabled when ICD 2 is used as a debugger.  Disable Low Voltage Programming?

Multumesc,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări