coco243 Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 Salut, Imi spuneti si mie cum functioneaza o intrare ce poate citi impulsurile encoderelor? Pe o masina, exista un PLC UNITRONICS ce are un modul IO DI8-T08, si un HMI. S-a stricat encoderul de pe masina si tot ce am putut afla despre el este ca are alim lA 0 - 30v si semnal Push Pull. Dar nu stiu ce rezolutie avea. Daca pun alt encoder 0-30V push pull cu o rezolutie arbitrara pot sa il inlocuiesc cu cel stricat? Encoderu este pus pe rola ce impinge un material. Iar la un numar de impulsuri ii corespunde o anumita lungime a materialului. Numaru asta de impulsuri este reglabil din HMI. Ideea este, daca pun un encoder cu rezolutie diferita, pot sa bibilesc la numarul de impulsuri ca sa ajustez raportul impulsuri - lungime? Multumesc, Link spre comentariu
dekor Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 Salut, Imi spuneti si mie cum functioneaza o intrare ce poate citi impulsurile encoderelor? Pe o masina, exista un PLC UNITRONICS ce are un modul IO DI8-T08, si un HMI. S-a stricat encoderul de pe masina si tot ce am putut afla despre el este ca are alim lA 0 - 30v si semnal Push Pull. Dar nu stiu ce rezolutie avea. Daca pun alt encoder 0-30V push pull cu o rezolutie arbitrara pot sa il inlocuiesc cu cel stricat? Encoderu este pus pe rola ce impinge un material. Iar la un numar de impulsuri ii corespunde o anumita lungime a materialului. Numaru asta de impulsuri este reglabil din HMI. Ideea este, daca pun un encoder cu rezolutie diferita, pot sa bibilesc la numarul de impulsuri ca sa ajustez raportul impulsuri - lungime?Multumesc,Salutse poate.De obicei trebuie sa ai programul respectivului PLC si sa modifici constanta respectiva.Pare cavesti chiar norocos si programatorul a creeat in HMI acces catre aceasta constanta.Succes!dekor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum