Vizitator fm3175 Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 am un modul Wt588d, in manualul lui spune, ca poate fi programat pe serial, sa redea melodie cu melodie folosind arduino. Am cauta prin librarii si nu am gasit nimic. Are cineva idee cum se face? Link spre comentariu
one Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 (editat) Cautand pe google, primele 2 rezultate par a fi ceea ce cauti: http://forum.arduino.cc/index.php/topic,227435.0.html si un pdf care se cheama WT588D CHIP&MODULE DETAILED INFORMATION.pdf nu pot sa il atasez deoarece depaseste 500k. Editat August 22, 2014 de one Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Multumesc pt rapuns. Link-urile atasa l-am vazut. dar mie imi trebuie altceva. Imi trebuie o comunicare pe 2 fire denumita in pdf-ul posta comunicare seriala la cap 12.5.4 si 12.2.5.. Daca fac aplicatia pe 5 fire nu imi ajung conectorii. Aplicatia pe care vreu sa o fac este ceva gen robot telefonic. Mai precis am 10 contacte lipsite de potential care la actionare sa ma informeze de schimbarea starii. contactele trebuie sa functioneze aleator si independent. ceva de genu' 1 cuplat infornare unu_on 1 decuplat infornare unu_off 2 cuplat infornare doi_on 2 decuplat infornare doi_off ' ' ' ' ' 'n' cuplat infornare 'n' _on 'n' decuplat infornare 'n' _off Link spre comentariu
unuldinei Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Vezi ? aici e problema de care sufera Arduino ... ca n-are fire ... cu un usbasp de 20RON si un atmega8 de 5 RON aveai toate firele plus ecran LCD . Daca nu un Arduino cu mai multe "fire" Arduino MEGA2560 am de vanzare ? in plus nu ai putea multiplexa cele 10 contacte ? Editat August 26, 2014 de unuldinei Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Vezi ? aici e problema de care sufera Arduino ... ca n-are fire ... cu un usbasp de 20RON si un atmega8 de 5 RON aveai toate firele plus ecran LCD . Daca nu un Arduino cu mai multe "fire" Arduino MEGA2560 am de vanzare ? in plus nu ai putea multiplexa cele 10 contacte ? Cu mega2560 ma intind foarte mult dpdv financiar. Ar fi o varianta cu multiplexarea dar cred ca ma complic. E mult mai simplu sa pui variabile pe starea contactelor si sa le transmiti dupa rutina de rigoare pinul de resre &data. Editat August 26, 2014 de fm3175 Link spre comentariu
one Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Pai ai si un exemplu de program, pentru PIC, trebuie doar sa il adaptezi la Arduino. Trebuie sa schimbi starea a 2 pini si sa faci niste delay-uri, de 300 si 600 us. Nu vad care e problema. Link spre comentariu
unuldinei Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Cate porturi libere ai si cate butoane vrei sa comanzi ? Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Cate porturi libere ai si cate butoane vrei sa comanzi ? AM un Atmega 328, virgin. Cea ce insema 13 porturi digitale si 5 intrarii amalogice. din el ar trebuii sa iasa rest & data si sa intre cele 10 contacte Pai ai si un exemplu de program, pentru PIC, trebuie doar sa il adaptezi la Arduino. Trebuie sa schimbi starea a 2 pini si sa faci niste delay-uri, de 300 si 600 us. Nu vad care e problema. Eu pana acum am lucrat cu programe tip leader. Leader-ul nu stie transmisie seriala SPI si nu stie microsecunde ca timp. Link spre comentariu
one Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Eu pana acum am lucrat cu programe tip leader. Leader-ul nu stie transmisie seriala SPI si nu stie microsecunde ca timp. Leader e un termen mult prea general. Ce este acest Leader? Vrei sa spui probabil Ladder? Probabil ca nu ai inteles nimic din acel datasheet. Cine a vorbit de SPI? de unde le scoti? Ai un pin de reset si unul de date. Transmisia seriala este facuta cu "bit banging". Nu ai spus ca vrei comunicatia cu 2 fire? SPI are minim 3 (in afara de masa). In "One line control mode", nu mai ai nevoie de taste, pentru ca in loc sa apesi tastele, trimiti adresele pe seriala. In the serial mode, the user has full control via the serial interface in operating the device. The keys from P00-P10 can configure as any function. Nu te putem invata cum se face painea daca nu stii ce-i faina. Mananca bine datasheetul ala. am un modul Wt588d, in manualul lui spune, ca poate fi programat pe serial, sa redea melodie cu melodie folosind arduino. Am cauta prin librarii si nu am gasit nimic. Are cineva idee cum se face? Daca vrei cu Arduino sau cu altceva hotaraste-te de la inceput. Sau vrei sa programezi Arduino cu Ladder ? Editat August 26, 2014 de one Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 (editat) Leader e un termen mult prea general. Ce este acest Leader? Vrei sa spui probabil Ladder? Probabil ca nu ai inteles nimic din acel datasheet. Cine a vorbit de SPI? de unde le scoti? Ai un pin de reset si unul de date. Transmisia seriala este facuta cu "bit banging". Nu ai spus ca vrei comunicatia cu 2 fire? SPI are minim 3 (in afara de masa). In "One line control mode", nu mai ai nevoie de taste, pentru ca in loc sa apesi tastele, trimiti adresele pe seriala. In the serial mode, the user has full control via the serial interface in operating the device. The keys from P00-P10 can configure as any function. Nu te putem invata cum se face painea daca nu stii ce-i faina. Mananca bine datasheetul ala. Daca vrei cu Arduino sau cu altceva hotaraste-te de la inceput. Sau vrei sa programezi Arduino cu Ladder ? Esti pus pe harta?? Nu ai ce face?? Ai vazut modulul? Ai lucat cu el? etc. uite ce am scris eu: "am un modul Wt588d, in manualul lui spune, ca poate fi programat pe serial, sa redea melodie cu melodie folosind arduino." Daca poti sa sa dai o varianta e bine. Poti sa scrii, altfel .... Am spus mai sus ca am incercat sa comad modulul cu o rutina facuta in "ldmicro" si nu am reusit, pe motiv de timp. Repet leadder-ul nu sitie microsecunde. Daca cauti pe in acel pdf comuicatia de timp este de tip spi. Daca ai studiat si inteles foarte bine documentatia si esti foarte priceput cu programarea si exploatare modulelor tip arduino, pune un exemplu la ce am solicitat eu , nu incerca sa vinzi ca eu nu am postat la bazar si nici nu am cerut lectii de programare. Astept sa postezi la urmatorul mesaj cum si din ce se poate obtine faina. Editat August 27, 2014 de fm3175 Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 In link-ul pus de tine in prima postare ai o aplicatie primara pentru comanda modulului. Nu-ti ramane decat sa o modifici dupa bunul tau plac si necesitati. Arduino IDE iti permite sa folosesti si delay de ordinul us. In alta ordine de idei, 13 porturi gasesti usor la ATMega 328, daca folosesti porturile analogige in configuratia de port digital. Insa, inainte de toate, trebuie sa intelegi bine cum fuctioneaza modulul si care este succesiunea de comenzi necesare bunei sale functionari, deci RTFM...! LE: si totusi ai nevoie de lectii de programare si de control atitudinal. Link spre comentariu
one Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 (editat) Daca cauti pe in acel pdf comuicatia de timp este de tip spi. Daca ai studiat si inteles foarte bine documentatia si esti foarte priceput cu programarea si exploatare modulelor tip arduino, pune un exemplu la ce am solicitat eu , nu incerca sa vinzi ca eu nu am postat la bazar si nici nu am cerut lectii de programare. Comunicatia este de mai multe feluri, dupa cum poti remarca din PDF, sunt 6 posibilitati, fiecare explicata in cate 1 capitol, ai deja exemple acolo, nu trebuie sa ti le scriu eu. Una este SPI, dar mai sunt si altele. Intrucat ai cerut "2 fire", am presupus ca vrei modul de control "one line", intrucat SPI are minim 3. Pentru orice proiect trebuie sa dedici timp si efort. Tu ai vrei ca cineva sa isi bata capul si sa citeasca datasheet-ul pentru tine si probabil sa iti faca un program ? Tine cont ca, pentru a-ti raspunde a doua oara, am dedicat cateva minute ca sa citesc datasheetul pe care tu nici nu l-ai luat in considerare sau nu ai inteles ce scrie acolo. In raspunsul pe care ti l-am dat imediat dupa ce ai pus intrebarea ai absolut toate informatiile si cred ca am raspuns complet la intrebarea initiala si am incercat sa iti dau informatii si dupa ce ai mai completat. Vrei sa comanzi circuitul cu Arduino sau vrei sa il comanzi cu taste, iar cu Arduino doar sa citesti ce tasta este apasata, nu reiese clar, nu te exprimi bine si mai scrii si cu greseli. Pentru a citi starea a 10 taste poti utiliza MCP23017 conectat pe I2C (2 fire!!!) ai librarie Arduino, trebuie doar sa dai search pe google. Nu mai astepta un alt raspuns. Am incheiat cu acest subiect. Editat August 27, 2014 de one Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Stimați domni, totuși, a reușit careva sa comande, sa găsească prin librarii, fără eforturi majore cum sa comande modulul mai sus menționat. FIZIC. Citesc doar postările la obiect. Link spre comentariu
unuldinei Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 .".. fara eforturi majore...", cum am mai zis : "Multi chemati , putini alesi !" Nu te duce direct pe Luna , stai pe orbita o perioada , doua si vezi ce poti sa faci . Link spre comentariu
Vizitator fm3175 Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 mmm.......... ma asteptam la altceva decat: la proverbe, la cei care rastalacsc vorbele, etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum