sebastian1970 Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 buna ziua,am intrat in posesia aparatului din poza,as vrea sa stiu daca valoreaza ceva,am vazut pe un site de vanzari ceva asemanator la un pret de dureri de cap,as vrea sa stiu daca se poate si la ce foloseste,multumiri Link spre comentariu
sebastian1970 Postat August 24, 2014 Autor Partajează Postat August 24, 2014 chiar nimeni? Link spre comentariu
mihaighe Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 (editat) Pai unde l-ai vazut nu spune si la ce e bun?, in mod normal ar trebui. Eventual o poza clara cu instrumentul poate din gradatiile scalei se poate subintelege la ce foloseste. Editat August 24, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
sebastian1970 Postat August 24, 2014 Autor Partajează Postat August 24, 2014 uite asta scrie :The InstrumentThe system is entirely mechanical employing the use of special pre-loaded springs which provide a load of about 15Kg to the diamond.Maximum penetration of the diamond into the specimen is 0.125mm (.005”).Operation and UseThe simplicity of the tester enables it to be used in almost any direction, (preferably vertically), without affecting accuracy.It can be used ‘on site’ with complete success.The grips are depressed to the fullest extent by using the palms of the hands and the hardness value can be read off the appropriate scale.Repeatability is excellent and the calibration can be checked by the user against a reference test block supplied with each instrument.Each tester is supplied complete in a case with detailed operating instructions.Diamond IndentorThe instrument does not require any regular servicing.Should the diamond indentor become damaged, a new indentor can simply be fitted using the small tool supplied with the instrument.Bench StandBench stand with vee base for round parts, available as an option.Magnetic HolderA magnetic holder is available for checking the hardness of large ferrous finished surfaces such as lathe beds, milling machine tables and large surfaces which cannot be easily checked by hand....si gogu traduce de te doare capul Link spre comentariu
nicul Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 In general se folosesc la masurarea duritatii , chestia aia cu unitati Brinell. E ca un punch tool, apesi pe el si un arc impinge varful in suprafata. Arcul e mai special, la fel si mecanica pentru a obtine aceasi forta de impact de fiecare data. Varful face o urma ca un cerc care se masoara si se compara cu niste valori de calibrare. De regula e o bila in varf dintr-un otel foarte dur, dar ala cica ar avea varf de diamant, probabil pentru ca e o scula portabile si manuala. Probabil ca nu face o urma circulara, dar face o urma masurabile care da duritatea materialului. Link spre comentariu
mihaighe Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 (editat) Colegul a explicat destul de clar ca masoara duritati ,daca pe scala ap de masura scrie : Brinell este clar ,de asta am cerut si ceva poze mai clare cu cadranul aparatului. Iar Google spune destul de clar ce este,daca ai dubii cauta un translator EN /RO online si te convingi singur. Editat August 25, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
sebastian1970 Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 am inteles ce este,din pacate e ceva nefolositor pentru mine,se poate inchide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum