Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino+L298 current sense

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut. Intentionez sa comand  un driver de motoare(l298) cu Arduino UNO. Am inteles cum functioneaza driverul dar nu stiu sa folosesc functia current sense. Din cate am inteles se inseriaza o rezistenta de 0.5 ohm, 3W cu pinul Current Sense al driverului, dar apoi nu stiu pe baza a ce principii se determina curentul. Poate ma puteti ajuta voi. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

3

• Liviu M

2

• Vlad Mihai

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ori folosesti o intrare ADC a Arduino sa "masori" tensiunea de pe rezistenta de sense si, in functie de aplicatie, sa decizi ce faci mai departe, ori folosesti tensiunea de pe rezistenta pentru a genera un semnal logic (cu un tranzistor sau un comparator de exemplu) pe care il prelucrezi mai  (extern sau in Arduino).

Link spre comentariu

Si sa inteleg ca prin Pinul de sense trece de fapt curentul, iar eu pentru a il calcula folosind ADC-ul de la arduino voi avea: 5*valoareaADC/(1024*ValRezistenta). Este correct?

Link spre comentariu

foloseste  0.1ohm/3w, daca ai rezistenta mare o sa ai cadere mare pe el si e nasol. Masori cu portul analog, faci un filtru RC trece jos si  faci mediere si ai o variatie cat de cat liniara. 

Sau sunt foarte mic+ max4377 si  ai rezolvat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări