nimeni_altci Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Salut. Intentionez sa comand un driver de motoare(l298) cu Arduino UNO. Am inteles cum functioneaza driverul dar nu stiu sa folosesc functia current sense. Din cate am inteles se inseriaza o rezistenta de 0.5 ohm, 3W cu pinul Current Sense al driverului, dar apoi nu stiu pe baza a ce principii se determina curentul. Poate ma puteti ajuta voi. Multumesc! Link spre comentariu
Liviu M Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Ori folosesti o intrare ADC a Arduino sa "masori" tensiunea de pe rezistenta de sense si, in functie de aplicatie, sa decizi ce faci mai departe, ori folosesti tensiunea de pe rezistenta pentru a genera un semnal logic (cu un tranzistor sau un comparator de exemplu) pe care il prelucrezi mai (extern sau in Arduino). Link spre comentariu
nimeni_altci Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 Si sa inteleg ca prin Pinul de sense trece de fapt curentul, iar eu pentru a il calcula folosind ADC-ul de la arduino voi avea: 5*valoareaADC/(1024*ValRezistenta). Este correct? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 foloseste 0.1ohm/3w, daca ai rezistenta mare o sa ai cadere mare pe el si e nasol. Masori cu portul analog, faci un filtru RC trece jos si faci mediere si ai o variatie cat de cat liniara. Sau sunt foarte mic+ max4377 si ai rezolvat. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 Care e rolul filtrului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum