cristian1961 Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Buna ziua , am o rugaminte ma puteti ajuta sa gasesc niste editoare pentru acest format "ps" sau "eps". am niste fisiere scrise in formatul asta si nu pot sa le editez . Stiu ca e un format vectorial foarte bun pentru grafica . Dar nu am gasit un program vizual cu care sa lucrez cu el. Stiu ca e ceva cu adobe . Dar nu stiu cum se poate face coversie etc .Pe unde gasesc ceva lamuriri despre formatele astea. Multumesc Link spre comentariu
Patefon Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Adobe Acrobat Distiler transforma PostScript in PDF CorelDRAW importa PostScript si poate salva PDF, DXF, TIFF, JPG, PNG.... si multe altele si mai ai foarte multe utilitare online: https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GGGE___RO572RO572&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ps%20to%20pdf%20online&safe=off ca freeware poti folosi GhostScript (un pic mai greu dar poti aruca direct la imprimanta) Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 multumesc . Dar eu mai vreau sa pot lucra direct in postscript , adica sa editez fisierul sa il modific, nu doar sa il convertesc . Nu ma pricep deloc cum se face si cu ce. Link spre comentariu
Liviu M Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 (editat) Cu un editor de texte chior (gen notepad, notepad++) ai incercat? LE Asa arata la mine inceputul unui fisier .ps: %!PS-Adobe-3.0%%Page: 1/Times-Roman findfont 24 scalefont setfont/rightshow { /s exch def s stringwidth pop -1 mul 0 rmoveto s show } def/y 72 9 mul def /toc { 100 y moveto show /y y 24 sub def } bind def/tocp { /y y 12 sub def 90 y moveto rightshow } bind def(2.) tocp(solder) toc(3.) tocp(component) toc(4.) tocp(componentmask) toc(5.) tocp(soldermask) toc Editat August 20, 2014 de Liviu M Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 Nu am incercat , dar eu vreau ceva vizual . E prea dificil sa inveti ce reprezinta toate cifrele alea si sa scrii de mina . e ca si cum ai face pagini web scriind in html. Te apuca pensia. Trebuie sa fie un editor vizual care sa lucreze in formatul asta. e foarte mult utilizat in tipografie, dar nu am avut nevoie pjna acum si nu am experienta deloc. Link spre comentariu
Liviu M Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Aha. Succes atunci. Link spre comentariu
puriu Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Adobe PostScript este un limbaj de programare extrem de complex. Fisierul .ps este forma compilata (codul) programului de descriere grafica a unui document. Ideea este sa nu poata fi re-editat, ca si formatul .pdf dealtfel. Partea buna este ca textul (caracterele 7-bit ASCII) este preluat ca atare din document si i se adauga argumentele de formatare. Programul Notepad deschide orice fisier si permite modificarea lui si salvarea. Un fisier .ps deschis cu Notepad contine toate fragmentele de text din document introduse INTRE PARANTEZE ROTUNDE. Textul poate fi astfel citit si modificat (unele caractere deosebite apar scrise altfel), dar e foarte greu de re-formatat. Daca trebuie facute doar modificari minore in text, asta e solutia.Daca sunt necesare modificari mai ample trebuie recurs la ajutorul unui meserias in PostScript. La nevoie se poate incerca o golanie: se printeaza o pagina din documentul .ps, se scaneaza, se transforma intr-un document .doc cu un program de recunoastere a textului, se re-editeaza si se transforma inapoi in .ps cu CorelDraw de exemplu. Link spre comentariu
Patefon Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Deschide fisierul sursa cu Corel, editeaza-l si salveaza-l ca PostScript. Pana la urma ce vrei sa modifici in PostScript? Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 Am inteles ca in formatul asta se poate face grafica vectoriala desene 2D/3D care apoi se pot importa intr-un editor Latex pentru scris articole si carti. Tot caut o forma de a putea face desene complexe care apoi sa le pot scala daca vreau . daca coreldraw poate lucra in formatul asta atunci o sa incerc . Sa caut un corel mai vechi ca toate astea noi sunt uriase pt. calculatorul meu. Mai ar fi varianta de a desena in autocad si apoi sa le convertesc cunva. si autocadul tot un vectorial este. aveam un autocad 2006 mai micut dar mi-a disparut cd-ul si astea mai noi sunt foarte mari. Link spre comentariu
Patefon Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 PostScript este un limbaj optimizat pentru imprimare de pe vremea calculatoarelor 286, 386, Motorola 68000, etc... cand o imprimanta laser cu 256 MB de ram la 1200 de dpi costa 3000 de Dolari. A fost conceput pentru un transfer mic de date si procesare grafica in imprimanta. E o tehnologie apusa. Urmasul lui este PDF-ul. Despre 3D nici nu poate fi vorba in PostScript. Grafica 2D si/sau 3D se face cu programe specializate. Fiecare program isi salveaza continutul in formatul propriu. PostScript este un limbaj generic de imprimanta (cum e PCL-ul sau HP-RLT) Pentru desene 2D vectoriale si combinatii vector cu imagini poti folosi CorelDraw (versiunea 12 este suficient de buna si singura mai stabila). Pentru a ansambla text si imagini (vectori si/sau bitmap) un program bun e QuarXPress (desi a cam apus si vremea lui) sau un InDesign mai vechi. Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 21, 2014 Autor Partajează Postat August 21, 2014 Multumesc . Am incercat un indesign5.5 , e cam mare pentru mine . O sa incerc un corel mai vechi. Poate gasesc ceva . Mie imi trebuie ceva mic , nu fac desene mari dar sunt complicate. Am gasit niste programe mici dar sunt in format vectorial "svg" . Sa vad cum convertesc in ps sau eps. Cu asta as cam rezolva treaba . Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 21, 2014 Autor Partajează Postat August 21, 2014 corel 12 nu am gasit inca . dar exista X5 x7 etc . este acelas lucru ? Vreau sa fie ceva cit mai mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum