Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

presa mecanica pentru producerea brichetelor din resturi vegetale

v67

Postări Recomandate

vreau sa pun in functionare o linie de fabrucarea brichetelor din resturi vegetale presa este produsa in italia initial a functionat pe rumegus si urmeaza sa fie modificata pentru a lucra pe resturi vegetale , rog pe cei cunoscatori sa ma ajute cu informatii referitoare laMODIFICARI NECESARE si parametrii nominali (presiuni remperaturi cit de mari sa fie tocate paele).Presa se numeste DI PIU

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v67

4

• pop_ady44

2

• eu-sunt

1

• Viorel Baciu

1

Top autori în acest subiect

E simplu trebue sa cunperi sau sa realizezi o moara care sa asuca granulatia lemnului sau a vegetalelor uscate la dimensiunea rumegusului ,pe prospect scrie cu ce dimensiuni funtioneaza presa

.

Link spre comentariu

E simplu trebue sa cunperi sau sa realizezi o moara care sa asuca granulatia lemnului sau a vegetalelor uscate la dimensiunea rumegusului ,pe prospect scrie cu ce dimensiuni funtioneaza presa.

Asta ce-a fost?
Link spre comentariu

Omul a spus ca trebuie sa mai cumparati o mora care sa toace resturile vegetale la dimensiunile care sunt specificate in manualul sculei dumneavoastra care face agregare de rumegus.

Traducere: trebuie bagat in presa mecanica, tocatura de vegetale la dimensiunea rumegusului.

Acum, apar ceva aspecte.....

1: Rumegusul nu are aceeasi densitate comparativ cu resturile vegetale (cred ca floarea soarelui in principal)

2: Sigur scrie in manualul presei ca nu se baga rumegus de conifere.

3: De ce nu faceti ceva experimente practice?

4: Chiar asteptati aici ca cineva sa va scrie exact si precis ce trebuie facut?

Link spre comentariu

Am lucrat vreo 2 ani pe o astfel de presa 1 zi pe luna la vechiul loc de munca .(prin rotatie cu echipa in care eram )

Ea bricheta ori ce fel de rumegus nu avea importanta esenta ,ci mai mult duritatea .(in functie de duritate trebuia presat mai tare sau mai slab(reglat berbecele car de tare sa loveasca ))

Ps vezi ca trebuie sa fie in permanenta unsa cu ceva altfel se blocheaza.(noi o ungeam cu amestec de ulei ars si motorina ,vai de cel care arunca brichetele in foc )

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

nu exista documentatie tehnica ,presa de brichetat  este DI-PIU 500kg/ora exista un releu de curent ce  comanda electrovalva ,,clemei hidraulice,,care modifica rezistenta la compresie astfel brichetele es mai ,,indesate,,sau nu,   as fi vrut sa stiu daca clema hidraulica trebue sa fie incalzita innainte de inceperea activitatii si apoi mentinuta la o temperatura ? e bine cu apa? sau ulei .Are un tocator tomahoc(parca)-face mult praf cind toaca pae de griu,ofi mai buna o moara cu ciocanele?

multumesc anticipat

Link spre comentariu

Noi nu bagam decat „rumegus” in presa, nu avea acel tocator de care spui tu ,doar un abrict pe langa care trebuia sa intre rumegusul .

Turatia era mare undeva la 9000 estimativ ,si taia(toca )deseurile mai mari care scapau de ciur.

Link spre comentariu

nu eu sunt proprietarul,ci un prieten din copilarie ,( nu ne mai vazusem de 15 ani ) nu  mi-am permis de cit citeva sfaturi, de atunci a produs citeva zeci de tone de brichete(nu conta cu ce pret)acum l-am facut sa inteleaga ca presa trebue sa functioneze doar cum a fost fabricata adica presa hidraulica la inceput incalzita apoi mentinuta la o temperatura  si comandata forta de stringere de acel releu de curent care masoara curentul motorului principal (45kw) si da un impuls electrovalvei care deschizindu-se slabeste presiunea de ulei din presa hidraulica asa reglind densitatea brichetelor , NU are o descriere a procesului tehnologic NUparametrii nominali cele descrise mai sus rees din schema electrica.si ,,banuelile mele,,daca m-am repetat imi cer scuze ,rog pe cei cunoscatori sa ma ajute ,orice informatie e binevenita

numi bine va doresc

presa hidraulica= clema hidraulica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări