Vizitator sharky10 Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Salut ,,, am un fel de hota la munca cu un motor de 220v cca 2800 rpm ,,, am si eu o intrebare de unde fac rost de un motor ca re sa imi dea 6000 rpm , ,,, am inteles ca tre sa maresc frecventa la motorul actual sau sa iau unul pe curent continuu dar nu stiu cum sa ii maresc frecventa ,,, iar motoare pe curent continuu gasesc doar mici ,,, mie imi trebuie un ventilator de cca 30 centimetri in diametru ,,, multumesc anticipat ,,,, Link spre comentariu
Adierea Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Daca maresti turatia trebue sa maresti si puterea motorului .Motoarele de turatie mare sant folosite la polizoare .pompe de apa tipul celor care au perii ,aspiratoare ,etc. Link spre comentariu
Vizitator sharky10 Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 ok mersi ,, cam cate rpm are un motor de aspirator? Link spre comentariu
razvan-l Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 de la 10000 in sus ,dar poate fi controlat in tensiune Link spre comentariu
cavit Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 exista niste turbosuflante mici cu motor trifazic cu rotor magnet permanent si invertor vector mode incorporat cu traductoare hall pentru citirea pozitiei rotorului putere 400 si 1000 w sunt echipate pentru a fi alimentate de la 220v sau 110 v dar merg si cu DC 250-300v sau 120- 150v si se comanda simplu cu un mic curent prin intermediul unui optocuplor, am luat eu una din piata dar a aspirat un corp strain metalic si a facut scurt la tranzistorii de la invertor, erau 6 buc irf 840, le-am schimbat si am scimbat si siguranta si merge dar afost foarte greu de dezasamblat pentru ajunge la placa, o sa incerc sa pun o poza cu ea. fiind brush less nu risca sa aprinda amestecurile explozive ca motoarele cu perii, la hota la aragaz sunt de evitat motoarele cu perii, sau la ventilare compartimente baterii plumb acid sau ni cd deschise. sunt bune si pentru mici aeraje in in spatii unde lucreza max 4 oameni. Link spre comentariu
puriu Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 La dublarea turatiei puterea necesara creste de patru ori (de doua ori debitul si de doua ori presiunea). Motoarele de aspirator au nevoie de racire foarte buna si se uzeaza repede. Mai bine un multiplicator de turatie cu curea. Link spre comentariu
rasputin Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Ştiind cam cît de zgîrcit îs realizate produsele de azi, zic şi eu. Un aspect de care aş ţine cont e cel al turaţiei.La turaţie dublă o face faţă din punct de vedere mecanic, o fi el suficient de echilibrat?Nu-s "Gică contra", dar ar fi păcat de muncă, ceva investiţie, şi în final să se distrugă un lucru ce era funcţional. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 ventilator de mare turatie inseamna zgomot de mare asurzire. Daca maresti de 2 ori debitul la hota aia o sa huruie sau suiere. frecventa se poate mari cu variatoare de frecventa electronice. motorul respectiv e posibil sa nu suporte turatii mai mari d p d v mecanic se va distruge mai repede, rulmentii, bucsile sau ce are si e posibil si calura degajata sa creasca si sa se distruga bobinajul. solutia e sa pui mai multe guri de evacuare sau un motor nativ capabil de turatii mai mari, in nici un caz vechile tipuri de c.c cu perii daca vrei functionare indelungata. Alea de haspirator sunt facute sa mearga 15-30 minute cat dai cu aspiratorul nu ore in sir Link spre comentariu
giongiu Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 exista niste turbosuflante mici cu motor trifazic cu rotor magnet permanent si invertor vector mode incorporat cu traductoare hall pentru citirea pozitiei rotorului putere 400 si 1000 w sunt echipate pentru a fi alimentate de la 220v sau 110 v dar merg si cu DC 250-300v sau 120- 150v si se comanda simplu cu un mic curent prin intermediul unui optocuplor, am luat eu una din piata dar a aspirat un corp strain metalic si a facut scurt la tranzistorii de la invertor, erau 6 buc irf 840, le-am schimbat si am scimbat si siguranta si merge dar afost foarte greu de dezasamblat pentru ajunge la placa, o sa incerc sa pun o poza cu ea. fiind brush less nu risca sa aprinda amestecurile explozive ca motoarele cu perii, la hota la aragaz sunt de evitat motoarele cu perii, sau la ventilare compartimente baterii plumb acid sau ni cd deschise. sunt bune si pentru mici aeraje in in spatii unde lucreza max 4 oameni. Da te rog mai multe detalii, motoarele sunt extrem de interesante. As folosi asa ceva la o pompa submersibila, alimentata direct din panouri solare. De unde ai cumparat turbosuflantele, ce pret, ce turatie, daca se poate regla turatia, ceva poze daca se poate. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cavit Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Ametek Rotron 117651-00 Type D Windjammer Blower fire alb si negru 220v ac sau dc, verde pamintare, albastru si roz control o fotodioda de optocuplor max 6 ma am luat-o din piata defecta si am reparat-o sunt pompe de care spui cu rotot maget permanent imersat in ulei cu invertor vector mode autoadaptiv se alimenteaza direct de pe panourile solare pompa un exemplu Link spre comentariu
giongiu Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Multumesc! Stii cumva si o sursa de astfel de turbosuflante, chiar defecte ? Am cautat pe net, la noi nu vinde nimeni asa ceva. Link spre comentariu
iop95 Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Puterea necesara creste cu cubul turatiei. Deci la dublarea turatiei e nevoie de un motor de 8 ori mai puternic... Un motor care are turatia nominala de 2800rpm poate sa ajunga la 6000rpm cu un invertor dar puterea ramane aceeasi si astfel cuplul se reduce corespunzator; deci nu se poate folosi acel motor la 6000rpm (presupunand ca dpdv mecanic suporta viteza asta) pe acelasi ventilator ci doar pe unul mai mic care la turatia respectiva necesita un cuplu de cel putin 4 ori mai mic. Link spre comentariu
cavit Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 asa e, dar cel de mai sus a fost astfel proiectat sa mearga la turatia respectiva, eu cred ca un ventilator de 1kw e suficient pentru aplicatia cu pricina poate fi reglat continuu de la zero. face ceva zgomot e de mare turatie, dar asta s-a cerut, cert e ca face mai putin decat un motor cu perii. CEle de mare turatie sunt necesare nu neaparat pentru un debit mai mare ci pentru o difernta de presiune mai mare cum e nevoie la aspirator sau la suflante, implicit au un debit mai mare pentru un ventilator de dimensiuni reduse. chiar si la un simplu aeraj e nevoie de ceva gradient de presiune, acesta se calculeza, dar de regula un simplu ventilator nu produce diferenta de presiune necesara, e nevoie de o suflanta. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 5, 2014 Partajează Postat Septembrie 5, 2014 sau de o turbosuflanta mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum