Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA2030 in punte (alimentare asimetrica)


Postări Recomandate

Salut. Solicit cunoscatorilor o schema (eventual si pcb daca se poate) a unui amplificator cu TDA2030 in punte, cu alimentare asimetrica. Am google-it un pic dar n-am gasit decat o schema cu LM1875(stiind ca LM1875 este compatibil la pini cu TDA2030), cea postata mai jos, si din cate am inteles intra in oscilatii.

Posted Image

Sursa: http://www.diyaudio.com/forums/chip-amps/195315-bridged-tda2050-single-supply.html

Editat de MysteriousBoy
Link spre comentariu

Cind ai montajul realizat, masoara cu un voltmetru intre cele doua iesiri spre bornele sarcinii; daca nu ai posibilitatea sa imperechezi integratele sa aibe acelasi offset la iesire si voltmetrul va indica o valoare considerabila, inseriaza cel putin un condensator electrolitic de 1000...2200uF cu sarcina.

Link spre comentariu

O variantă de compensare a offsetului ar fi - cred , n-am experimentat - realizarea de divizoare separate pentru punctul median , câte unul pentru fiecare CI , unul din ele reglabil . La unul pun , de exemplu 22k + 22 k iar la celălalt pun 18k + semireglabil de 5k + 18k. 

Link spre comentariu

Am "sapat" mai adanc si am dat peste o alta schema, este vorba de schema nr. 2 din aceasta postare http://circuit-diagram.hqew.net/How-to-build-Collection-of-Little-Bridged-Power-Amplifiers_5641.html, ce ziceti, e mai potrivita? chestia e ca indica tensiunea de alimentare de 16Vcc, montajele fiind recomandate pentru utilizarea in domeniul auto, eu vreau sa le alimentez cu 34Vcc (TDA2030 suportand 36Vcc sau +/-18Vcc), alta modificare inafara de a alege toti condensatorii electrolitici de 35V mai trebuie facuta?

Link spre comentariu

Eu am construit asa ceva in urma cu mai multi ani ( nu neaparat schema asta , ceva asemanator...) cu doua TDA 2030 in punte si am fost multumit de rezultat ...In aceasta structura a schemei nu poate fi alimentata decat +16 - 0 - si -16V, daca doresti alimentare normala , fara zero flotant, atunci construiesti cu fiecare integrat cate un modul ( cu iesire pe condensator ) si folosesti la intrare un circuit inversor de faza , conectezi astfel sarcina intre cele doua iesiri si vei avea o putere de aprox. 4 ori mai mare fata de cea a unui singur integrat ...Calitatea auditiei este mai buna la schema prezentata de tine , la cealalta este galagia mai mare, dar asta nu inseamna ca schema prezentata de tine are calitati HI-FI...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări