Vizitator GRANIT Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Eu am o mare curiozitate,de foarte mult timp, de aceea am vrut sa fac un test de auditie in orb,asa zisii audiofili sunt capabili sa faca diferenta intre PP si SE?? Fara sa vada amplificatoarele. Cinte te retine sa afli adevarul si sa descoperi calitatile de " exceptie " ale unor snobi sau melomani adevarati ? Audiofilii fac parte din ambele categorii ... pana la proba contrarie . Vom afla si noi in sfarsit care este adevarul . Link spre comentariu
cristian1961 Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Sa analizam empiric efectul reactiei. Se observa ca scaderea de amplificare datorita ractiei este de 13Db , in rapoarte 4,47. aceasta este transmisia pe bucla 1+T. La frecventa joasa fmin fara reactie este 82Hz cu reactie aprox. 11Hz destul de aproape de valoarea 82/4,47 =18Hz cam cit ar fi in teorie. La frecventa inalta relatia nu se pastreaza deoarece 1+T transmisia buclei scade . Aici este necesar un calcul mai exact . Dar la joase acolo unde este cel mai greu de obtinut banda reactia isi face datoria din plin .Si la inalte lucreaza dar mai putin . Investigarea efectului asupra distorsiunilor este mult mai dificil. Multumesc pt. model dl Lazaroiu . Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Am comandat tuburile ,trafurile de iesire,conzi si alte acareturi:) Cine se ocupa sau mai bine zis cine ami poate face un traf (Soc) pentru schema aleasa de mine? avand an vedere ca vreau acest amplif in varianta stereo si totul pe un singur sasiu,deci un singur traf de alimentare cu 2x440v redresare dubla alternanta cu mediana la masa sau direct 440v ca la 2 A redresare 4 diode ,multumesc Vio pentru sustinere si sfaturi,stima Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Am comandat tuburile ,trafurile de iesire,conzi si alte acareturi:) Cine se ocupa sau mai bine zis cine ami poate face un traf (Soc) pentru schema aleasa de mine? avand an vedere ca vreau acest amplif in varianta stereo si totul pe un singur sasiu,deci un singur traf de alimentare cu 2x440v redresare dubla alternanta cu mediana la masa sau direct 440v ca la 2 A redresare 4 diode ,multumesc Vio pentru sustinere si sfaturi,stimaComanda un transformator de alimentare la Petra Iasi,daca nu vrei sa ai surprize cu transformatoare facute pe genunchi Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Comanda un transformator de alimentare la Petra Iasi,daca nu vrei sa ai surprize cu transformatoare facute pe genunchi Nu Vio,chiar am scris ca este vorba despre acea bobina ''SOC'' care face parte din filtrul care ami taie riplul de pe retea,cum crezi ca este mai bine Vio,redresare dubla alternanta cu 2 diode si cu mediana la masa sau direct 440v la un curent de 2A sa sustina ambele canale? Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 E mai bine cu 2 infasurari separate, filtre, diode separate pt o distributie si un filtraj mai bun dar si o influenta cit mai redusa a canalelor intre ele ,iti pot face eu trafurile de alimentare sau drosere orice putere...!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 E mai bine cu 2 infasurari separate, filtre, diode separate pt o distributie si un filtraj mai bun dar si o influenta cit mai redusa a canalelor intre ele ,iti pot face eu trafurile de alimentare sau drosere orice putere...!!! E mai bine cu 2 infasurari separate, filtre, diode separate pt o distributie si un filtraj mai bun dar si o influenta cit mai redusa a canalelor intre ele ,iti pot face eu trafurile de alimentare sau drosere orice putere...!!!Cel mai bine este cum a zis gabriele Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2014 E mai bine cu 2 infasurari separate, filtre, diode separate pt o distributie si un filtraj mai bun dar si o influenta cit mai redusa a canalelor intre ele ,iti pot face eu trafurile de alimentare sau drosere orice putere...!!! 2 infasurari separate adica redresare dubla alternanta cu mediana la masa pentru ambele canale sau 2 infasurari total separate,fiecare cu puntea ei redresoare si cu celulele de filtraj aferente si cu 2 trafo SOC? Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 2 infasurari total separate,fiecare cu puntea ei redresoare si cu celulele de filtraj aferente si cu 2 trafo SOC...........................Asa ar trebui, sau cum se mai spune 2 ampli in unul...!!!Sunt numai avantaje,avind in vedere puterea de iesire mare dar si fiabilitatea per total.Eu personal as merge pe 2 monoblok-uri ,am mai construit si eu ceva asemanator in cu finale KT88 cite 4 pe canal adica 120w/canal,mai mult era si cu preamplificator si control de ton fiecare si volum-(e) separate si telecomandate dar sa nu speriem colegul nostru. Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2014 (editat) 2 infasurari total separate,fiecare cu puntea ei redresoare si cu celulele de filtraj aferente si cu 2 trafo SOC...........................Asa ar trebui, sau cum se mai spune 2 ampli in unul...!!!Sunt numai avantaje,avind in vedere puterea de iesire mare dar si fiabilitatea per total.Eu personal as merge pe 2 monoblok-uri ,am mai construit si eu ceva asemanator in cu finale KT88 cite 4 pe canal adica 120w/canal,mai mult era si cu preamplificator si control de ton fiecare si volum-(e) separate si telecomandate dar sa nu speriem colegul nostru Multumesc pentru raspunsurile dv si pentru sustinere,am ales calea de mijloc si anume m-am hotarat utilizez 2 secundare de 440V ca la 1A ,fiecare secundar avand punte redresoare separata,celule de filtraj deasemeni si bineanteles cele 2 bobine SOC.Ideea monoblocurilor nu ma prea ancanta sa fiu sncer,chiar daca acest amplif va fi probabil foarte greu vreau sa fie totul compact int-un singur modul(sasiu) de...... gusturile nu se discuta cum spune vorba veche.Am promis ca fac un filmulet video cu primul amplif pe tuburi al meu dar nu am avut timp,oricum sunt poze pe forum,si azi face furori amplificatorul de parca ar fi prima zi,si cu atat pasiunea este mai mare si ne creste inima cand mai este facut si de manuta noastra,chestia asta se numeste arta mai ales cand se antalneste si cu bunul simt bineanteles.Tin la curent cu constructia si da cred ca apelez la domnia voastra Gabriele ,an legatura cu cele 2 "'Socuri'',asta in privat bineanteles,stima la toti lamparii . Schema din nou,poate se vede mai ok asta Editat Septembrie 13, 2014 de diff Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Au venit majoritatea componentelor insa traful de alimentare nu este gata,se pare ca cei de la Petra sunt foarte aglomerati ,de.... tot romanu vrea cate un traf pentru un proiect diy sau ceva custom .Am o antrebare ,cum reglez negativarile pentru tuburi,ma refer la un bias, desigur pentru fiecare tub in parte,proiectantul zice 50 ma per tub sau o cadere pe rezistorul din catodul tuburilor de 500mv,nu este cam mult ?avand in vedere ca schema este data ca fiind 2x200w cu trafo de iesire cu Raa 2k8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Capătă alură de proiect serios. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Este vorba despre un magnetofon Teac 1000R cu capete moi(amorfe),utilizez banda de masterizare profesionala sm468,ce ramane pe suportul magnetic in urma imprimarii unui vinil este ceva de vis,dinamica si tot ce anseamna spectru audio la un alt nivel. Da, inregistrarea va suna mai bine decit matrita originala, pentru ca in amplificatorul de inregistrare exista 2 filtre ce amplifica 2-3 db la bass (un filtru R/C fata de masa in general) si citiva db la inalte, (un filtru serie R/L/C). Insa daca magnetofonul nu are un sistem reducator de zgomot, desi dinamica va fi mai mare cu o intregistrare pe suport magnetic de calitate la un nivel satisfacator (-3; 0db), raportul semnal zgomot este mai mic decit al matritei, deoarece exista zgomotul de fond al preamplificatoarelor si al benzii magnetice "suprapus" peste nivelul de zgomot al preului RIAA. Legenda cu discul de vinil minunat a rămas din anii 50-60 ai secolului trecut, cînd era mai evoluat ca alte surse de semnal (radio, maguri), între timp i-a luat locul cd-ul. Azi mai au valoare doar ptr înregistrări rare, de colecţie şi de negăsit pe cd. Exact asta spun si eu, un preu de pick-up cu corectie RIAA, nu are raport semnal zgomot stralucit... Pe vremuri se intregistrau discuri cu sistemul reducator de zgomot DBX sa DBX II, si trebuiau "decodate" cu preu ce includea si un circuit DBX sau DBX II. Dinamica si raportul semnal zgomot erau imbunatatite SUBSTANTIAL. Link spre comentariu
diff Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Caderea pe rezistorul de 10 ohm sau iesirea catre traful de iesire sa fie un curent de 50ma? cum ar fi corect pt traful meu 1650t 30 35 mA per tub ar fi ok credeti? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 (editat) 30..35mA prin fiecare tub,daca ai sunet distorsionat cresti curentul mai mult,pina la 50mA.Reglajul se face cu intrarea in scurt,potentiometrul de volum la minim,obligatoriu sarcina de iesire. Editat Septembrie 22, 2014 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum