Vizitator mitalimbasan1976 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Buna ziua. O intrebare pentru cei care stiu. Am un dimmer cu touch la 220Vca cu care reglez tensiunea la un bec de 220vca. Rugamintea mea este cum pot folosi acest dimmer pentru un LED ? Mentionez ca ledul functioneaza la 30-34 Vdc. Am incercat sa atasez la el un driver led pentru 34 Vdc dar nu merge complet.Lumina ledului se diminueaza doar pana la vreo 60% dupa care se stinge complet si palpaie. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
UDAR Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Răspunsul scurt este : Nu poți ! Există drivere speciale ”phase dimmable ”. În rest , există fel de fel de idei cu mai multe sau , mai degrabă , mai puține șanse de reușită. PS Cred că s-a mai discutat pe forum , dar fără vreo concluzie practică, varianta cu transformator urmat de punte redresoare cu/ fără filtraj. Editat August 18, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator mitalimbasan1976 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Din pacate nu pot accepta ideea de NU se poate. Am nevoie de o schema pentru asa ceva. Ma gandeam la dimmer + o punte redresoare + niste piese + poate un optocuplor,sau mosfet + LED. Sau ceva de genul acesta. Multumesc. Editat August 18, 2014 de mitalimbasan1976 Link spre comentariu
UDAR Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Din pacate nu pot accepta ideea de NU se poate. Am nevoie de o schema pentru asa ceva. Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself - Weiler's Law Link spre comentariu
Vizitator mitalimbasan1976 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself - Weiler's Law Deci sa inteleg ca nu aveti idee de ceva scheme, si ocoliti raspunsul? aste e. Multumesc oricum. Link spre comentariu
UDAR Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Păi m-aș contrazice singur . Am zis că nu se poate și pe urmă sugerez o schemă... Acum , să revenim puțin și la partea constructivă. Ai zis despre un dimmer cu triac , presupun ( faptul că e ”touch” sau cu buton nu schimbă principiul de funcționare ) . Nu ai zis despre ce driver ai încercat să folosești . Cum am spus , există drivere ( destul de scumpe , de obicei se găsește tot ansamblul - adică driver , LED , corp ) care se pretează la dimming cu triac. Există , prin consecință, și scheme pentru așa ceva. Dacă dorești să abordezi construcția unui driver dimmabil ( pretențioasă ) , atunci putem discuta despre scheme. Dacă însă vrei să pui între dimmer-ul dat și un driver oarecare ( neprecizat ) niște ... ce-ai zis tu acolo , atunci , nu. PS Nu ocolesc răspunsul , pentru că nu mi-a fost niciodată rușine să spun : Nu știu ! Link spre comentariu
Vizitator mitalimbasan1976 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Păi m-aș contrazice singur . Am zis că nu se poate și pe urmă sugerez o schemă... Acum , să revenim puțin și la partea constructivă. Ai zis despre un dimmer cu triac , presupun ( faptul că e ”touch” sau cu buton nu schimbă principiul de funcționare ) . Nu ai zis despre ce driver ai încercat să folosești . Cum am spus , există drivere ( destul de scumpe , de obicei se găsește tot ansamblul - adică driver , LED , corp ) care se pretează la dimming cu triac. Există , prin consecință, și scheme pentru așa ceva. Dacă dorești să abordezi construcția unui driver dimmabil ( pretențioasă ) , atunci putem discuta despre scheme. Dacă însă vrei să pui între dimmer-ul dat și un driver oarecare ( neprecizat ) niște ... ce-ai zis tu acolo , atunci , nu. PS Nu ocolesc răspunsul , pentru că nu mi-a fost niciodată rușine să spun : Nu știu ! Acestea sunt cele 2 module. Link spre comentariu
UDAR Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Deci , la dimmer scrie clar : Dimmable LEd Lights . Driver-ul este unul normal , în comutație . Teoretic , un astfel de driver ar trebui să se comporte cam așa cu dimmer-ul cu triac: - aproape de maxim arde normal , scade relativ puțin până spre jumătate - în jur de jumătate are o variație sesizabilă - sub jumătate ( spre minim ) se stinge de tot . La puteri mari ( nu e cazul aici ) combinația asta poate duce la defectarea unuia dintre cele două. În concluzie , ce-am zis mai sus rămâne valabil PS Cînd răspunzi postului imediat anterior , dacă nu vrei să subliniezi ceva anume din acesta , nu mai cita tot postul ! Economisim resursele forumului . Link spre comentariu
mitalimbasan Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Deci DA, asa se intampla mai exact cu cele 2 montaje. Si atunci ce ar trebui sa fac sa mi se stinga ledul la minim? Link spre comentariu
UDAR Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 (editat) Am spus mai sus . Să cumperi sau să faci un driver dimmabil. PS Scuze , nu orice driver dimmabil ci unul dimmabil cu triac : ”triac dimmable driver” sau ”phase dimmable driver” Editat August 19, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum