Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accelerometru+Arduino

cipi

Postări Recomandate

Va salut! Am vrea sa fac un mic proiect prin care sa vad raspunsul in frecventa dat de un accelerometru prin intermediul unei placi Arduino Uno.

Am monat accelerometrul (cu fire) , pe intrarea ale placii asa cum am gasit in schema producatorului de pe site-ul de unde l- am cumparat. Softul  pentru Arduino l-am luat de pe acelasi site.

Problema pe care o am este urmatoarea : Cum pot vizualiza raspunsul in frecventa dat de  accelerometru la cel mai simplu mod (un programel in Java de ex) si frecventele vehiculate ? Am cautat pe net si nu am gasit treaba asta (cum sa fac un soft asa sau macar ceva similar). Daca are cineva cateva link-uri sau ceva indicatii . Stima

Editat de cipi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipi

3

• unuldinei

3

• Liviu M

2

• godFather89

2

Top autori în acest subiect

Ca idee: citesti valori de la accelerometru la o perioada fixa (sa zicem 1000 sample-uri pe secunda - cu cat mai multe, cu atat mai bine), le trimiti catre PC (serial, USB), un program le citeste, aplica FFT, afiseaza grafic.

Daca e legat de ce am discutat mai demult si vrei sa detectezi oscilatii de max 700 Hz, atunci ai nevoie de minim 1400 sample-uri pe secunda (as recomanda cel putin 2800, totusi).

Link spre comentariu

Intrebare poate afara din topic ... care e accelerometrul cu viteza de raspuns cea mai mica ? pentru ca un raspuns  mai mic de 4ms ( f= 250Hz) nu am gasit nici la analogice si nici la digitale . Pentru grafice de orice fel si studiu .. MATLAB cel groaznic ... :) si chiar xcell , sau orice datalogger care accepta mesaje pe port COM1, 2 , 3 .... serial ...

Link spre comentariu

BAA255 de la Bosch se lauda cu filtru trece jos cu banda "reglabila" (max. 1000 Hz) si cu update time intre 0,5 ms si 64 ms (adica maxim 2 kHz "rata de improspatare" ).

Nu stiu de unde se poate cumpara BAA255, nu stiu cum se comporta in aplicatii practice, dar am auzit de el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări