Vizitator BadWish Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Invat pt o restanta la microcontrolere si am cateva intrebari la care nu le gasesc raspuns,iar unde gasesc nu stiu sa le argumentez. 1.Frecventa de lucru a unui circuit integrat digital este direct proportionala cu: a.numarul de module interne b.consumul de curent c.dimesiunea fizic Cred ca este b, dar nush cum sa explic. 2.Pentru a micsora curentul consumat printr-un circuit, valoarea rezistentei de pull-down trebuie sa fie a. cat mai mare b. cat mai mica c. nu influenteaza, are rol de presetare a valorii logice si de prevenire a scurtcircuitului. Dar daca era era rezistenta de pull-up? si de ce? 3.Un semnal PWM are a.durata constanta a impulsurilor b.poerioada constanta c.factorul de umplere constant Cred ca este a. Va multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 1b, consumul de curent e mai mare pe fronturile de comutaţie. 2a, cu cît e mai mare, cu atît curentul care trece prin ea e mai mic. 3b, doar perioada e constantă, lăţimea pulsului variază (Pulse Width Modulation). Link spre comentariu
one Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 La punctul 1, as spune ca intrebarea este pusa in mod ambiguu. Consumul de curent creste cu frecventa, si este adevarat ca afirmatia "curentul este proportional cu frecventa" este echivalenta din punct de vedere semantic cu "frecventa este proportionala cu curentul", dar din punct de vedere logic este ca si cum as afirma "vaca este un animal" sau "un animal este vaca". Consumul de curent este compus dintr-o suma de componente, din care unele sunt proportionale cu frecventa. In principiu, daca trebuie ales un raspuns, acela este B, dar cine a facut chestionarul putea sa exprime intr-o logica putin mai "universala". La punctul 3, raspunsul este bine explicat si pe wikipedia. Link spre comentariu
puriu Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 La punctul 1 trebuia adaugat "din aceeasi familie si cu acelasi numar de module". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum