Marius Rotundu Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Salutare. Am gasit pe net aceasta schema : Si pentru ca nu aveam o sursa reglabila, m-am apucat de lucru. A iesit interesant, sursa functioneaza ireprosabil, acum lucrez la carcasa, si voltmetru ampermetru . Iata cateva poze : Folosesc metoda PNP, iata placa cu folia pe ea: Cu folia indepartata: La corodat: Placa corodata, si curatata, fara componente sau lac protector: Cu componente pe ea si aproape gata (era 5 dimineata): Momentan o alimentez din asta: Este o sursa Siemens industriala, debiteaza 24-28V / 20A ,asa ca nu mi-am batut capul cu transformatoare si punti , deocamdata. Montajul functioneaza foarte bine, in loc de 2N3055 am pus MJ11016G (e darlington dar nu aveam altceva la indemana si nici radiator mai mare pentru moment), am testat cu un bec halogen de 12V, acum lucrez la instrumentele de masura, ampermetru va folosi unul dintre urmatoarele dispozitive: ACS712-30 sau LTS15-NP O sa revin cu poze cand avansez cu lucrarile, momentan "am ceva pe cap" Salutari maxime. Editat August 18, 2014 de Marius Rotundu Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Frumos lucrat. Ce curent maxim debiteaza sursa? Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Undeva la 3A (dupa site-ul de unde am luat schema), o sa fac niste teste si o sa vad exact, deocamdata nu am radiator pentru teste "prelungite" Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Iata ceva poze , tot mai astept trafo si mai am ceva modificari in minte. In a doua imagine cu partea frontala (led rosu aprins) faceam testul la suprasarcina. Cum arata interiorul in prezent, si partea de volt-ampermetru careia i-am facut o sursa separata cu LM2575 pentru ca 7805-ul care l-am pus initial se cam incingea din cauza consumului vfd-ului. Iata si ceva poze (ultimele imagini) cu o comparatie pe scara de V si A cu un aparat de masura. Pe toata durata testelor am folosit ca sarcina un bec halogen de 12V. Editat August 26, 2014 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum