Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intilnire constructori aparatura cu tuburi.

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Eu multumesc tuturor.

Viorel a avut perseverenta de a organiza aceasta intalnire si cred ca a reusit prea bine sa o faca, DjLeco a fost cel care a facut totul sa functioneze, domnul Sandu a pus la dispozitie hornurile cu sensibilitate 100dB.

Participantii au socializat si si-au prezentat lucrarile. Unele mai sofisticate, altele mai simple, dar toate constructii proprii. Fiecare a pus suflet, deci totul a fost foarte frumos.

Ca si domnul Mateescu, am constatat o inmultire substantiala a pasionatilor de acest domeniu si o crestere a calitatii atat din punt de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al design-ului. Ceea ce e bine. Lumea face ceva in loc sa stea cu mainile in sold.

Pe o data viitoare mai apropiata decat la anul!

Marius

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ce mi -a placul mie:Ca au venit foarte multi colegi de pe forum,mai multi ca niciodata,cred ca toata lumea a fost incintata de prezenta unor "grei" de pe sectiunea lamparilor.Din realizarile tehnice,am fost placut impresionat de urmatoarele 1 amplificatorul lui Seb_c,daca o oscilograma arata bine ,un amplificator nu are cum sa nu sune bine,aviz amatorilor. 2 amplificatorul lui Cosmin,cu EL509,un amp bibilit si puternic,am impresia ca a fost lucrarea lui de diploma 3 amplificatorul cu SRS???,cel de o simplitate extrema,SE,tuburile atacate doar cu transformatoare de cuplaj(dvd) ,OT LMO-Lazaroiu 4 amplificatorul lui zal,cu EL156,din pacate are nevoie de finale noi,scumpe si greu de gasit 5 preamplificatorul lui Dorin ,userul dvd,contine un selector de surse si un transformator care ridica nivelul semnalului. 6 amplificatorul Velleman,care are un pret fooooarte corect pt performantele sale,costa 4400lei,cel care a vindut amplificatorul a facut o mare gresala,cistigator e noul proprietar.Cind mai aveti chef de asemenea intilniri sa ma anuntati.Cu Visinescu si cu Trotsky nu am ce discuta si nici nu ma intereseaza persoanele lor,sa scrie in continuare ce vor,ii ignor .Au trecut mai putin de 24 de ore de la intilnire,poate de aceasta data scap de injuraturi sau amenintari.Dupa cum ati observat nu am pus la cintat nici un amplificator VIOTUBEAMP si nu am avut nici o implicare in desfasurarea auditiei.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Asa si acel velleman, a sunat foarte frumos!

Cu scuzele de rigoare, dl Mateescu si mai cum?

Aurelian cumva?

Daca da, ma bucur ca am avut onoarea sa stau linga dumnealui, am construit cam toate amplificatoarele prezentate de dumnealui in cea mai buna revista Romaneasca, Tehnium, de pina in 1989.

Tocmai de aia, exista niste poze si cu userii, poate editeaza cineva si pune in dreptul fiecaruia nume si nickname (eventual).

Ar fi bine sa stim fiecare cine este...

Link spre comentariu

Salut.

Am sa imi spun si eu impresiile fiind la prima intilnire de acest gen in calitate de ascultator(gura casca).

Avind in vedere ca s-a folosit aceeasi sursa cu acelesi melodii pe o singura pereche de boxe comparatiile din punct de vedere al sunetului au fost usor de facut, cu toate ca amplificatoarele (peste 10 la numar),  au avut puteri intre 1,2W si 100W.

Parerea mea:

Eu le-am impartit in doua categorii:-cele de putere mica(pina in 10W) au avut un sunet cald,placut,care mi-au creat o stare de asa zisa melancolie amestecata cu placere (foarte greu de descris in cuvinte)

-cele mai puternice(peste 10W) au avut un sunet précis,curat, poate prea curat simtindu-se rezerva de putere din spate.

O singura exceptie,care s-a situatintre cele doua categorii(imbinind cele doua categorii) a fost al lui Cosmin (PL509).

Multumesc tuturor pentru aceasta minunata Duminica.

Link spre comentariu

Buna

De un singur lucru imi pare rau.Nu am reusit sa ajung si eu acolo."DjLeco" a pomenit numele domnului Mateescu.

Si eu am "fabricat" dupa schemele dansului.Si asta din epoca de aur(teoretic de aur).Totusi atmosfera sunt convins ca era fantastica,

ca peste tot unde se aduna prea multa pasiune pe metrupatrat.

Apropo,am testat bassulmekanik pe 2X2W cu PCL86 dupa schema lui "csongore".Nu pot spune decat un lucru.DEZASTRU.

Trebuie sa ma pun pe treaba(mai ales,cred eu pe trafuri,le-am cam fuserit).La prima vedere ampul suna bine(pe boxe RFT de 25 de ani).

Dar oscilogramele ar face praf un cardiac(sunt sigur).

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Ei poate data viitoare, punem si osciloscopul la treaba.

Am auzit 2 amplificatoare la care daca scoteam bas-ul (-26db la sub 100Hz) sunau foarte bine pe medii inalte chiar si la apropierea de p-max, insa cum lasam totul pe "0", se "inecau" chiar si la 1/2 din putere...

Atit cit ma pricep eu la amplifuri cu tuburi (doar SE, am facut), cauzele pot fi 2, in ordine:

Traf care "nu poate", sau curent insuficient de alimentare, bass-ul fiind mai mare consumator decit media-inalta.

Ideea nu este sa facem anumite amplificatoare de ris si sa pupam in filament pe altele, ideea este sa "vedem" unde sint problemele, pentru a imbunatati si perfectiona realizarile.

Sint mai mult ca sigur ca la un test in dreptunghiular la 20Hz, ar fi fost multe amplificatoare cu probleme, si inclin sa cred ca cele care se inecau putin pe bass, ar fi aratat oscilograme nu chiar placute.

Stiu ca nu ascultam dreptunghiuri, insa un amplif (in special pe tuburi), care se descurca bine pe dreptunghiular, in sinusoidal va excela.

Va rog sa nu interpretati gresit ce am incercat sa spun mai sus, si sa tratati in sens constructiv ideea.

Link spre comentariu

Asa si acel velleman, a sunat foarte frumos!

Cu scuzele de rigoare, dl Mateescu si mai cum?

Aurelian cumva?

Daca da, ma bucur ca am avut onoarea sa stau linga dumnealui, am construit cam toate amplificatoarele prezentate de dumnealui in cea mai buna revista Romaneasca, Tehnium, de pina in 1989.

Tocmai de aia, exista niste poze si cu userii, poate editeaza cineva si pune in dreptul fiecaruia nume si nickname (eventual).

Ar fi bine sa stim fiecare cine este...

:rade:  Da, chiar el....ai stat langa "Nelson Pass" de Romania si habar n-ai avut  :rade:  Dar n-a fost singurul.... Leco ai avut o companie ultra selecta iar tu si Vio ati fost la acelasi nivel cu organizarea.... bravo.

In privinta impacarii dintre Viobio, NeaCorneloi si Victor treaba lor ce fac, dar ce imi place mie este ca toti trei cand au chef baga cele mai bune poante de pe Elforum... Ultima a lui Viobio cu "Trotsky si Visinescu" e mortala , inca ma sterg de lacrimi  :91  :rade:

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Salutare ,

De data aceasta ,pana la urma, am ajuns in calitate de "gura casca" . Comparativ cu ultima intalnire , doresc sa spun ca a crescut considerabil calitatea amplificatoarelor prezentate.

Toate s-au auzit foarte bine si m-am chinuit un pic sa fac o departajare .

Cel mai mult mi-au placut :

- amplificatorul lui Gedd , cu 300 B. Un spectru de frecvente uniform distribuit si o acuratete a sunetului absolut impresionanta . La intalnirea de data trecuta am avut aceeasi senzatie cu 2A3-ul lui SapteMari, numai ca avea ceva mai multe medii.

- amplificatorul lui Cosmin cu EL509-2 .

- amplificatorul lui Domn' Sebi cu EL84 Super Bass.

- amplificatorul lui Domn' Panaitescu .

- amplificatorul lui Domn' Sandu George .

...si au mai fost cateva dar nu cunosc numele proprietarilor .

A fost o intalnire foarte reusita .  Felicitari Vio pt initiativa !!! :31

Link spre comentariu

O sugestie pentru viitor e sa se puna linga fiecare amplificator o eticheta cu numele constructorului. Altfel dupa o vreme nici macar participantii daca se uita la poze nu o sa mai stie ai cui este un anumit amplificator din poza.

Deasemenea se poate purta cite un ecuson pentru a sti cine sunt cei din poze. Asta nu e ceva umilitor, se practica in lumea civilizata.

Nu de alta dar au mai fost intrebari referitor la cei din poze si nimeni nu a raspuns. Prea multa amabilitate.......

Link spre comentariu

O sugestie pentru viitor e sa se puna linga fiecare amplificator o eticheta cu numele constructorului. Altfel dupa o vreme nici macar participantii daca se uita la poze nu o sa mai stie ai cui este un anumit amplificator din poza.

Deasemenea se poate purta cite un ecuson pentru a sti cine sunt cei din poze. Asta nu e ceva umilitor, se practica in lumea civilizata.

Nu de alta dar au mai fost intrebari referitor la cei din poze si nimeni nu a raspuns. Prea multa amabilitate.......

Buna

Dupa numarul de postari/ora se pare ca intalnirea lamparilor a avut succes.Nu ma indoiam de asta oricum.

Cu ecusoane s-a mai lucrat,a fost in regula,mai ales ca unele ID-uri difera mult fata de numele real.

"DjLeco" scuze,dar la mine trafurile de iesire sunt problema(mea culpa).Alimentarea o supradimesionez de obicei.

Cu o alimentare supradimensionata dispar cateva din problemele incepatorilor.Eu sunt incepator in tuburi si voi fi 

probabil vesnic incepator in tuburi.

Spor tuturor

Alex

Editat de allexx1968
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări