Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intilnire constructori aparatura cu tuburi.

Vizitator viobio

Postări Recomandate

..... cred ca putem sa ne intrebam de ce semiconductorii (componente proiectate sa functioneze linear)  disipa prin caldura o parte din armonice si de ce tubul termionic functioneaza mai nelinear ?

Cum vine asta ?

Editat de adigh
Link spre comentariu

Cum vine asta ?

Vorbind in general, daca acceptam faptul ca distorsiunile inseamna pierderi atunci ar trebui sa fie relevant ce scrie aici, (in special  "Amplifier efficiency" si "Maximum Power Transfer Theory" )

http://www.rocketroberts.com/techart/amp.htm

ideea e in ce regim de lucru le tii, gg101 se straduieste din rasputeri sa tina, ca dascalul isonul d-lui Lazaroiu, da nu prea-i iese si ba o da-n auditia armonicii

Ati ajuns sa va incredeti  in propriile minciunil pe care le tot vehiculati prin mesaje private . Eu nu am vorbit cu nimeni ,despre nimeni ,nici in public si nici in privat .

Asa ca , ce visezi noaptea pastreaza pt tine ca sa nu devi mai ridicol si mai frustrat decat esti .

Editat de gg101
Link spre comentariu

Vorbind la modul general, daca acceptam faptul ca distorsiunile inseamna pierderi atunci ar trebui sa fie relevant ce scrie aici, (in special  "Amplifier efficiency" si "Maximum Power Transfer Theory" )

http://www.rocketroberts.com/techart/amp.htm

Nu cred ca putem judeca un amplificator prin prisma pierderilor energetice in procesul distorsionarii.

Un semnal de 400Hz poate sa aibe o parte din armonice atenuate, daca avem o corectie loudness. Daca acea corectie e intr-un amplificator nu putem vorbi de pierdere de putere pentru ca per ansamblu amplificatorul amplifica iar la iesire vom avea mai multa putere decit la intrare chiar si la un semnal la care se vor atenua o parte din armonici.

Numai la un circuit pasiv putem vorbi de pierderi energetice generate de distorsionare.

Energetic vorbind, sunt atit de mici acele pierderi la o distorsiune de 2% de exemplu, incit nu au importanta practica.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pentru amplificatoarele care au iesirea pe 4 ohmi,aduc de acasa o pereche de incinte ARCUS TS100,pe trei cai,incintele sunt de raft.Cine are chef de carat,poate sa mai aduca un cd-player,la sala exista un Philips CD104,poate aduce cineva si un pickup,neaparat cu preamplificator.

Link spre comentariu

Am un presentiment ca amplificatorul lui ZAL o sa fie fruntas....nu din cauza designului, ci din cauza lampilor folosite...

Sper ca de data asta vom putea vedea poze mai clare, eventual si o prezentare a protagonistilor - evident daca acestia doresc asta.

Link spre comentariu

Iau si eu aparatul foto.

Initial ma gindeam la generator AF si osciloscop, ca sa putem calibra nivelul de intrare per fiecare amp per o putere audio ETALON, sa zicem 3W 5W 10W cit doriti voi, daca se doreste comparatie REALA intre amplifuri, puterea trebuie sa fie aceeasi pentru toate amplifurile supuse auditiei...

Este f greu sa aproximezi urechiometric, amplificatoare diferite (de diferite puteri), daca auditia nu se face STRICT la o putere etalon, unanim acceptata de ascultatori...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu acum ma relaxez cu Sara Brightman.Am imprumutat si amplificatorul cu ecc82&e80l,transformatoare de iesire toroidale Petra Iasi,proprietar este dl Eugen Scheusan - Director General S.C.Electromagnetica S.A..Am la mine in atelier inca patru amplificatoare cu tuburi.

Iau si eu aparatul foto. Initial ma gindeam la generator AF si osciloscop, ca sa putem calibra nivelul de intrare per fiecare amp per o putere audio ETALON, sa zicem 3W 5W 10W cit doriti voi, daca se doreste comparatie REALA intre amplifuri, puterea trebuie sa fie aceeasi pentru toate amplifurile supuse auditiei... Este f greu sa aproximezi urechiometric, amplificatoare diferite (de diferite puteri), daca auditia nu se face STRICT la o putere etalon, unanim acceptata de ascultatori...

Nu se doreste nici o comparatie,TOATE amplificatoarele de miine au coaiele la fel de mari,indiferent de putere!!!
Link spre comentariu

Vazusem boxele astea si data trecuta in atelierul lui viobio si nu am inteles de ce nu le-am putut asculta si pe ele numai ca nu aveam caderea sa pun intrebari.

Seamana cu Unitra de 120W sau 140W, nu mai retin exact, doar ca alea aveau putometru pe inalte.

....poate aduce cineva si un pickup,neaparat cu preamplificator.

Sa inteleg ca, preul cu E282F a parasit locatia?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări