adigh Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Eu vin, voi aduce ce am promis (laptop+wav-uri si flac-uri +placa de sunet dedicata), bonus osciloscopul, sarcina dummy load de 8 ohm/300W si generatorul AF, pentru cine vrea sa vada exact ce performante si putere ofera amplificatorul construit. Sper sa nu le car degeaba, si nimeni sa nu aibe curajul sau dorinta sa puna ampul pe osciloscop. Stiu ca vor fi multi (sper) care vor dori sa vada semnal la 20Hz cum arata la iesire, sau un semnal treapta la 10kHz. Poate o data cu aceasta ocazie, impacam si siliconistii cu lamparii, prin prisma sunetului si a testelor pe osciloscop, si spulberam mituri, ca un amplficator pe semnal poate mai trapezoidal in treapta la iesire, suna STICLA in audio, cu toata inductanta secundarului trafo luata in calcul. De mai mult curaj decit a pune amplificatoarele pe osciloscop, e nevoie pentru a pune oscilogramele ce le veti vedea pe forum. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Eu nu l-as numi curaj, ci dimpotriva, curiozitate. As face (daca as sti cum) si as pune oscilograme pentru toate amplificatoarele. . Daca ies rau, e un bun motiv de imbunatatire al amplificatorului, nu cred c-ar rade cineva de mine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Eu vin, voi aduce ce am promis (laptop+wav-uri si flac-uri +placa de sunet dedicata), bonus osciloscopul, sarcina dummy load de 8 ohm/300W si generatorul AF, pentru cine vrea sa vada exact ce performante si putere ofera amplificatorul construit. Sper sa nu le car degeaba, si nimeni sa nu aibe curajul sau dorinta sa puna ampul pe osciloscop. Stiu ca vor fi multi (sper) care vor dori sa vada semnal la 20Hz cum arata la iesire, sau un semnal treapta la 10kHz. Poate o data cu aceasta ocazie, impacam si siliconistii cu lamparii, prin prisma sunetului si a testelor pe osciloscop, si spulberam mituri, ca un amplficator pe semnal poate mai trapezoidal in treapta la iesire, suna STICLA in audio, cu toata inductanta secundarului trafo luata in calcul.Nu cred ca o sa fie inghesuiala la masuratori,oamenii cred ca vor sa asculte nu sa masoare. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 @DJLeco,eu fiind primul la auditie cred ca avem timp si pentru niste masuratori. Am construit acest amplificator fara nici un ajutor de pe forum , eu ne fiind electronist. Am bobinat totul ( alimentare,drosel,OT-uri ) dupa calculele mele.Chiar sunt curios de ce a iesit.Si am sa postez si pe forum rezultatele .Problema este ca iesirea este numai pe 4 ohmi .Am doua sarcini rezistive de 4 ohmi la 5W. Sunt suficiente? Amplificatorul are,estimat, cam 1-1,5 W. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Dacă nu iese fum din rezistenţe e în regulă. Buba e că urechile vor trebui adaptate de la un amplif la altul în privinţa puterii fiecăruia. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 As fi venit si eu, din pacate am multe obligatii acum, la inceput de an scolar...fac eu cumva sa ajung la o intalnire viitoare, macar cu un SE cu EL153, absolut interesant, zic eu. Ca sa ne putem bucura cu totii de poze, ii rog pe cei care vor face sa le centralizeze la viobio, care le poate trimite pe FB in pagina mea si ma ofer sa le organizez eu pe baza informatiilor primite...ar fi o buna oportunitate sa ne cunoastem si sa cunoastem si noi pe cei prezenti nu doar dupa porecla de pe forum... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Pai dragi colegi, putem incepe simplu cu un test de 20Hz dreptunghiular sau ce frecventa doriti, pentru a vedea cum se comporta traful de iesire la frecvente de sub 50Hz, apoi un test de dreptunghiular la 10kHz, si imediat un test in sinusoidal la 50 sau 100Hz pina la limitare, sa vedem Pmax la out. Notam pe hirtie rezultatele, totul nu dureaza mai mult de 5-10 min per amplif. In timp ce se asculta ampliful testat, se testeaza amplif 2, SAMD. Nu doresc sa creem polemici lampa vs siliciu, ci doar sa aratam ce poate fiecare jucarioara, atit in raspuns la frecvente foarte joase, cit si in dreptunghi la 10kHz si puterea maxima livrata pe 8 ohm. Cred ca fiecare este curios de ce ii poate aparatul realizat, poate unii nu au osciloscop sau generator AF in dotare... Eu vreau doar sa ajut... Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) .... ca un amplficator pe semnal poate mai trapezoidal in treapta la iesire, suna STICLA in audio, cu toata inductanta secundarului trafo luata in calcul. Parerea mea este ca ar trebui considerate articolele publicate in link-urile de mai jos. pt membrii AES : http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=2876 http://www.keith-snook.info/wireless-world-magazine/Wireless-World-1981/Measuring%20transient%20intermodulation%20in%20audio%20amplifiers.pdf https://ccrma.stanford.edu/~jos/parshl/parshl.pdf http://www.cco.caltech.edu/~boyk/spectra/spectra.htm In opinia mea trebuie urmarit cu atentie acest filmulet ,chiar daca primul minut si jumatate pare banal Demonstratia ca timbrul sonor este intotdeauna o suma de armonice. Noi nu auzim armonicele individual decat daca le sintetizam , le descompunem ... http://www.youtube.com/watch?v=-D9UlPcJSRM#t=48m40s Dupa acestea , cred ca putem sa ne intrebam de ce semiconductorii (componente proiectate sa functioneze linear) disipa prin caldura o parte din armonice si de ce tubul termionic functioneaza mai nelinear ? Nu este vorba despre care tip de componenta activa este mai buna sau mai performanta din punct de vedere energetic, ci numai despre cum functioneaza fiecare in parte . My 2 cent Editat Septembrie 25, 2014 de gg101 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Deocamdata testam ce putem cu ce avem in dotare. Si asa ne putem face "o imagine generala" despre ce am testat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) ImportantNu se vor face nici un fel de masuratori!!Motive:1 ma chinui de peste un an sa string lampari pentru o intilnire2 oamenii vor sa asculte si sa socializeze3 vor veni si profani in electronica,dar doritori de auditii,o sa se plictiseasca4 nu vrea sa fie o intilnire gen cine are coaie mai mari si mai tari5 ce rost are sa faci oscilograme la un amp cu trafuri recuperate din alte aparaturi radio/tv,cei care folosesc asa ceva ,poate sunt indragostiti de mesterit si nu ii intereseaza prea mult ce arata osciloscopul,sunt mindri de ce fac cu mana lor.6 nu vreau sa se ajunga la polemici deapre care amp e mai bun,SS sau tub,o comparatie idioata ca intre diesel si benzina.7 pentru cei care au chef de masuratori o sa organizez o intilnire EXCLUSIV pt masuratori.8 previn haosulCine a avut de aratat oscilograme a facut acest lucru pe forum.O mare rugaminte,pe parcursul ascultarii unui amplificator va rog pastrati linistea!! Editat Septembrie 25, 2014 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Ok, atunci ce tine de test si masura, ramine acasa. Desi banuiesc ca ar fi curiosi ce a iesit din minutele lor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Ok, atunci ce tine de test si masura, ramine acasa. Desi banuiesc ca ar fi curiosi ce a iesit din minutele lor.Leco te asigur ca foarte multe amplificatoare car vor cinta sunt testate pe osciloscop. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Ok, no problem, eu doar incercam sa ajut. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Cred că mai de grabă vrei să le diseci cu mînuţele tale. Link spre comentariu
morpheusRO Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Ordinea ascultarii amplificatoarelor1Sandugeorge 3162 saptemar3 Patefon4 morpheusRo5 popa marius6 gedd7 panda12Lista nu este definitiva,poate mai apar constructori care vor sa puna scule la cintat.Sunt in Bucuresti,nu mergeti in Delta Dunarii acum,apa e crescuta si nu prindeti nimic!! Salut, Se pot prezenta unu, doua,....... ampuri de acelasi "jucator"? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum