Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intilnire constructori aparatura cu tuburi.

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Adresez si eu multumiri lui Viobio pt. ca ne-a gazduit si lui DjLeco pt. partea de sunet si poze/film iar domnului Sandu George pt. hornurile oferite. Si de ce nu? colegilor din provincie ca au batut ceva drum sa ne putem vedea.

Atmosfera a fost ok, partenerii de discutie la fel...per total o intalnire reusita.

Editat de Kosmin
Link spre comentariu

Adresez si eu multumiri lui VIO, DJ LECO si d-lui Sandu George si singurul regret a fost ca nu am reusit sa ascult amplificatorul lui COSMIN, am iesit din sala de auditii pentru o pauza exact cind nu trebuia...

Link spre comentariu

As avea cateva propuneri care ar evita ORICE discutii contradictorii, plecand de la ideea ca toate amplificatoarele care urmeaza sa fie ascultate, sa fie considerate ca aflandu-se in conditii de MAGAZIN DE PREZENTARE SI DESFACERE, deci:

- toate se asculta pe aceleasi sursa (CD-player), cabluri interconect si difuzoare si aceleasi incinte;

- nu se fac determinari, presupunand ca fiecare si-a bibilit jucaria si acum "o vinde"!

- in conditii de magazin nu se fac masurari, avantajari sau sa se tina cont de anumiti factori (are, n-are potentiometru, are impedanta de intrare prea mare sau prea mica, etc.). Aparatul se asculta asa cum se prezintasi conteaza numai prestatia acustica.

In definitiv, acesta este modul in care un meloman, un audiofil sau un neofit isi alege "scula": dupa CE AUDE!

- nu ar trebui excluse nici amplificatoarele hibride sau solid state, atat in clasa A, PP sau, si mai interesant, SS in SE!

In felul acesta s-ar evalua si compara, din punct de vedere acustic, solutiile constructive clasice, fara clasificari fara rost: in definitiv fiecare solutie inseamna un sumum de calitati dar si de compromisuri si am avea de invatat din cantarirea acestora vis-a-vis de rezultatul acustic!!!!

Desigur, e o propunere, doar!

Link spre comentariu

Vad ca nimeni nu a remarcat si Frugel Hornurile lui George Sandu. Cei care au venit putin mai tarziu nu au apucat sa le auda. Cand am sosit noi, eu si prietenul meu Vivian participand in calitate de gura casca, acestea cantau pe micul amplificator al lui George. Sunetul lor cald  mi-a ramas ca prima si placuta impresie. Despre hornurile mari echipate cu difuzoare coaxiale nu mai vorbesc pentru ca toata lumea a observat cat de bine au facut diferenta intre amplificatoare. Trebuie sa spun ca in realitate arata mai bine decat in pozele postate pe forum in timpul si la finalizarea constructiei iar sunetul lor pentru mine a fost excelent. Nu ma asteptam sa sune asa bine coaxialele astea influentat de discutiile care au existat pe forum la vremea aceea. Colaborarea dintre Sandu George si Dl. Aurelian Mateescu , calculele, realizarea incintelor si a filtrelor a demonstrat ca aceste difuzoare despre care se spunea ca sunt foarte greu de stapanit pot suna excelent. Mie mi-au placut toate amplificatoarele, poate mai mult cele mici care pentru mine suna mai cald, sunt mai blande si mai potrivite pentru auditiile cotidiene de acasa. Pentru anumite genuri insa, cele mari cu vana si autoritate sunt de neegalat.

Apreciez foarte mult munca si pasiunea participantilor, felicitari pentru realizarile lor si pentru faptul ca le-au facut cunoscute. Eu personal nu am avut ocazia pana acum sa aud o diversitate asa mare de amplificatoare cu lampi. Pentru aceasta experienta utila multumesc celor care au organizat intalnirea si celor care au participat la ea. Iar pentru cei care au aceasta pasiune dar n-au venit sa nu mai rateze un astfel de eveniment!

Link spre comentariu

Eu personal nu am reuşit să ascult în sală decît monoblocurile cu 805 ale d-l Panaitescu şi amplifurile cu 300B al lui Gedd (nu-i cunosc numele real), minicombina cu radio şi mp3 (sper că e corect ce scriu) a d-l Sandu George şi ampliful cu EL509-II al lui Cosmin, pe care-l cunoşteam. La capitolul boxe am ascultat toate trei perechile, cele din sală şi cele din atelier, astea în afara concursului.cu ampliful propriu şi cu cel cu GU17 al d-l Sebi C. La capitolul alte scule, preampliful pasiv al d-l Dorin (dvb) mi s-a părut surpriza zilei. De aceea n-am să fac nici un clasament, ar fi nedrept faţă de cei pe care i-am ratat.

Trebuie să precizez că iniţial nu am vrut să prezint ampliful meu, nefiind finalizat la capitolul reglaje, dar şi estetic. Practic îl adusesem ptr reglare dar am amînat ptr altă zi. La insistenţele d-l Dorin (dvb) l-am adus în sală ptr a testa încă o dată preampliful său pasiv, de această dată şi pe boxele coaxiale. 

După ce sala s-a golit şi am rămas numai 5 inşi, am continuat audiţia încă o oră pînă pe la 17. Cu ocazia asta m-am convins de calitatea trafo de ieşire pe care mi le-a bobinat cu amabilitate şi abilitate d-l Lăzăroiu, ştiut fiind că fiecare trafo e o realizare individuală în acest domeniu.

................

Întîlnirea a fost reuşită, civilizată, nu am observat contre sau certuri şi văd că nici după încheiere nu are nimeni ceva de reclamat, asta-i foarte bine, arată că există şi oameni adevăraţi, fie realizatori, fie utilizatori sau simpli ascultători. Bravo!  :aplauze

Editat de zal
Link spre comentariu

Felicitari organizatorilor !!!   Viobio si DjLeco doi profesionisti

Sunt bucuros ca am cunoscut oameni de valoare cu mare experienta in acest domeniu si nu numai.

Conditiile create pt auditie au fost bune, boxele la fel de bune  A fost prima ocazie de a asculta diferite tipuri de amplificatoare care au sunat excelent fiecare in felul lor. Fara pretentii de a avea o ureche educata, 300B ma determinat ca in viitor sa contruiesc unul.

Multumesc pentru primirea calduroasa. Placerea a fost de partea mea sa va cunosc pe toti cei prezenti.

Link spre comentariu

Totul  a fost un foarte mare ZERO .

Voi explica in amanunt de ce , intr-un alt subiect , pentru a nu polua acest subiect ! 

Parerea mea !

Suntei liberi sa credeti ceea ce doriti , in functie de educatia primita in copilarie sau IQ .

Link spre comentariu

Mie mi-a placut, a fost o sesiune de scurta prezentare si ascultare.

Cu bunavointa tuturor, poate data viitoare facem si calibrare corecta pentru o anumita putere la iesire.

Putem imarti amplificatoarele in 2 categorii, sub 10W si peste 10W, si alegem exact puterea de test per fiecare la 1000Hz.

Pentru ca totul sa fie CA LA CARTE, facem si niste oscilograme in spectrul audio, atit in dreptunghiular la 20Hz-1000Hz-10000Hz si 20000Hz, cit si sinusoidal intre 20Hz si 20kHz, luind ca etalon 1000Hz sa vedem tenuarile la capetele de banda, si poate improvizam si un mic atenuator rezistiv cu 2 intrari, de 4/1 pentru a putea injecta 2 semnale 60Hz si 7Khz in raport de 4/1 pentru a vedea  cit de cit comportamentul, desi nu avem cu ce sa masuram IMD-ul, sau THD-ul total.

Adica exact cum spune Viobio penntru intilnirea numarul 4.

Vreau sa stiti cu totii ca NU a existat nici un fel de divergente, de nici un fel, TOTI oamenii au fost de nota 10, iar ultimele postari in care s-a deviat discutia impreuna cu dl dvb, si-au gasit rezolvare si tratati-le ca un amuzament!

Abia astept sa ne reintilnim!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mie mi-a placut, a fost o sesiune de scurta prezentare si ascultare. Cu bunavointa tuturor, poate data viitoare facem si calibrare corecta pentru o anumita putere la iesire. Putem imarti amplificatoarele in 2 categorii, sub 10W si peste 10W, si alegem exact puterea de test per fiecare la 1000Hz. Pentru ca totul sa fie CA LA CARTE, facem si niste oscilograme in spectrul audio, atit in dreptunghiular la 20Hz-1000Hz-10000Hz si 20000Hz, cit si sinusoidal intre 20Hz si 20kHz, luind ca etalon 1000Hz sa vedem tenuarile la capetele de banda, si poate improvizam si un mic atenuator rezistiv cu 2 intrari, de 4/1 pentru a putea injecta 2 semnale 60Hz si 7Khz in raport de 4/1 pentru a vedea  cit de cit comportamentul, desi nu avem cu ce sa masuram IMD-ul, sau THD-ul total. Adica exact cum spune Viobio penntru intilnirea numarul 4. Vreau sa stiti cu totii ca NU a existat nici un fel de divergente, de nici un fel, TOTI oamenii au fost de nota 10, iar ultimele postari in care s-a deviat discutia impreuna cu dl dvb, si-au gasit rezolvare si tratati-le ca un amuzament! Abia astept sa ne reintilnim!

Sper ca ai citit reactia lui Visinescu,tu ai putea discuta cu un asa tortionar???Astept cu curiozitate si reactia lui Kaa Trotsky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări