Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Vio, UNDE este topicul? Alex, nu ai de ce sa te scuzi, ma bucur ca ai realizat unde este problema, si sper sa o poti rezolva! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Multe din amplificatoarele prezentate nu sunt la prima auditie (au mai participat si la alte intalniri) si daca multi considera ca: "s-a crescut considerabil calitatea amplificatoarelor prezentate" in opinia mea meritul primordial este al acelor hornuri de 100dB. SE-urile fara boxe cu un SPL peste 93-95dB sunt .... lesinate. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Vio, UNDE este topicul? Alex, nu ai de ce sa te scuzi, ma bucur ca ai realizat unde este problema, si sper sa o poti rezolva!Ai vazut topicul?? Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Multe din amplificatoarele prezentate nu sunt la prima auditie In general am cam fost la toate prezentarile si am constatat ca multe amplificatoare nu au fost la intalnirile precedente .Dar poate nu-mi aduc eu aminte bine. Cine stie!! . Spun doar din ce am vazut si audiat .Singurul care nu prea a suferit "modificari" a fost amplificatorul lui Cosmin, prezent si la alte intalniri . Am ratat cateva amplificatoare, cum ar fi cel al Domnului Popa Marius .Cu maxima parere de rau am mai ratat si altele . Editat Septembrie 29, 2014 de gg101 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 A existat o oarecare ordine (care poate fi imbunatatita) atit in privinta ordinii de bataie cit si in privinta sursei audio (aici pledez pentru semnal fixat pe 2Vrms, fara ajustari in functie de amplif) Da ar fi fost corect asa insa am incercat sa fiu impartial fata de toate amplificatoarele, astfel incit sa sune bine toate. Daca unui amplificator cu sensibiltate de 0db (775mV) ii dadeam 2v, il supramodulam in draci si suna ca locomotiva... Deci dezavantajat din start, asemeni cum ar fi fost dezavantajat si un amplif cu sensibilitate de 3-4V pe intrare, nefiind atacat suficient, desi, nu cred sa fie amplificatoare care cer mai mult de 2Vrms la intrare. Normal, ar fi trebuit fiecare amplif cu volumul la maxim, si dat din placa de sunet, cit se considera indeajuns pentru auditie si scurta durata pentru auditie la p-max. Vedeti de ce am vrut eu osciloscop si generator audio? Calibram volumul la fiecare amplif pentru x W la iesire la 1000Hz, alegind o medie intre 775 si max 2Vrms, care sa fie convenabila pentru TOATE amplifurile prezentate, si le ascultam pe toate identic, la o putere convenita de comun acord, 1-2-3-4W... Apoi fiecare isi putea duce ampliful pina unde dorea... Stiu ca Vio, a dorit sa fie fara osciloscop si alea, dar poate data viitoare facem ceva EXACT ca la carte, cu calibrari de semnal, si poate si la 2-4 teste pe frecvente fixe cu osciloscop pe iesire. Daca la prima intilire ( a siliconistilor), am osciloscopat amplificatoarele aduse, banuiesc ca unele pe lampi, sau pe mosfeturi sau cu orice in etajul final, ar merita si ele testate (cine doreste). Repet, acestea NUMAI in scop didactic, banuiesc ca nu ii este frica nimanui, sau rusine, daca ampliful adus, are mici probleme... Tocmai, fiind multi, ne putem ajuta, da cu pareri si vizuale, nu numai auditive! Acum, voi hotariti. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Unele amplificatoare pe tuburi au sensibilitati cu mult su 775mV,eu am doua care ajung la puterea maxima cu 200mV la intrare. Link spre comentariu
saptemari Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Eu am venit cu un preamplif pasiv cu 2 intrari (impedanta mica si joasa) cu cistig de 12dbV (transformatoare permalloy x4) pe care l-am testat pe amplif-ul lui Marius (Saptemari), Sebi_C si Zal. Evident ultimile doua amplificatoare nu aveau nevoie de un alt cistig in tensiune, acolo unde am vazut, de asemenea, ca amplif-ul lui Marius poate scoate mai mult ca dublu printr-o astfel de jucarie... Din culisele realizarii pot sa spun c-am reusit sa adun toate componentele in cutia de lemn in noaptea precedenta si ca preamplif-ul nu avea nici-un fel de acranare, deci daca imaginar facem sa dipara lemnul toata constructia ar fi fost cu lipiturile la vedere fara vreo tabla de ecranare... Pai da domn' Dorin, poate vorbim si-mi faceti si mie bucuria de a avea o pereche de trafuri din alea. O piesa frumoasa preamplificatorul dumneavoastra. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Unele amplificatoare pe tuburi au sensibilitati cu mult su 775mV,eu am doua care ajung la puterea maxima cu 200mV la intrare. Corect, tocmai de aia, am incercat sa dau fiecarui amplif, cit "avea nevoie" ca sa sune corect. Pune aici un link cu noul topic al intilnirii, e mai bine sa fie vazut "din 2 locuri". Am postat deja acolo. Link spre comentariu
sebi_c Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) De la inceput, trebuie sa spun ca mi-a placut atmosfera calda a intalnirii, creata de toti participantii. Recunosc ca chiar am fost emotionat sa vad atat de multi participanti pe care nu i-am mai cunoscut vreodata, cel putin la modul direct si personal! Mai intai de toate, trebuie sa remarc contributia lui Leco, fara de care intalnirea ar fi fost fara stralucirea aratata. Desi parerea mea fata de Leco, a fost putin controversata, datorita unor discutii de pe forumul amplificatoarelor cu siliciu si a testelor sale distructive (distractive pt.mine la vremea respectiva), acum am vazut bine cine este. Destul de riguros in activitatea sa de test, curios sa vada cum raspund amplificatoarele, am ramas surprins sa observ ce puternic spirit de observatie are in a judeca cum reactioneaza sculele noastre la diversi stimuli pe care le poate face oricine fara a se folosi de masuratori. Tot timpul a fost cu mana pe butoanele de volum si s-a deplasat in diverse locuri (a facut ceva Km!) pentru a observa ceva. Ma surprins cand la amplificatorul lui Marius Popa a observat foarte repede ca are o boxa e pe dos; eu nu as fi putut observa atat de repede acest lucru. Numai ce vedeai ca se duce sa reduca amplificarea cand simtea ca amplificatorul se "ineaca" putin, cand eu chiar nu simteam acest lucru atat de evident. Ce mai, a fost sarea si piperul acestei intalniri, omul cu experienta multor amplificatoare, pasionat la maximum de acestea! Leco, ai fost extraordinar! Nu-i aduc aceste complimente pentru aprecierile lui la adresa amplificatorului meu; nu l-am cunoscut pana acum. Nu o sa spun nimic despre micul meu amplificator, din motive de obiectivitate, decat ca a functionat asa cum stie sa o faca. In schimb, am fost surprins de sunetul oferit de hornurile pe care l-am ascultat. Recunosc ca nu l-am ascultat pe GU17 SuperBas pe boxe de calitate pana acum. In fapt aceste boxe au fost o adevarata revelatie cu care am putut aprecia toate amplificatoarele. Toate amplificatoarele ascultate au demonstrat ca lumea se preocupa sa faca lucruri de calitate. E greu sa faci o departajare, cel putin pentru mine. O sa remarc totusi amplificatorul cu 300B al lui Gedd. Are un sunet frumos si echilibrat in toata gama de frecvente. Amplificatorul lui Marius Popa a artat ca o lampa destul de controversata, PL509, poate functiona ca trioda SE nesperat de bine. Dintre lucrurile mai exotice, mi-a placut amplificatorul, dar mai ales carcasa cu elemente de lemn, de putere mica, SE si cu radio incorporat. De asemeni amplificatorul SE cu trioda 6S45, mi s-a parut ceva iesit din obisnuit. Dintre amplificatoarele PP, am observat calitatea foarte buna a amplificatorului cu EL509 al lui Kosmin (mie nu-mi place lampa, asta). As vrea sa spun cateceva despre fiecare amplificator, dar mi-a fost imposibil sa compilez asa o mare cantitate de informatie. Nu am simtit ca vreun amplificator sa sune rau, asa incat sa-mi atraga atentia, ceea ce demonstreaza seriozitatea participantilor. Am simtit si eu ca unele amplificatoare se mai inecau uneori, dar nu atat de evident, probabil din cauza volumului inadecvat. Stie toata lumea, ca asta e o caracteristica a amplificatoarelor fara feedback, dar pana la urma e o chestiune "de gustibus...". Eu zic sa o tinem tot asa, sa ne intalnim in continuare si sa face scule si mai bune. Sa nu dam curs la invitatiile unor persoane "bineintentionate" de a ne pune unora contra altora, pentru ca s-a muncit mult pentru a arta ceva, asta e parerea mea. Mi-ar place ca la alte intalniri, fiecare participant, sa-si prezinte amplificatorul pe forum inainte, cu un minimum de teste (cateva oscilograme cu semnal dreptunghiular la 3 frecvente); bineinteles, nu ar fi o obligatie, ci asa numai cu tiltu informativ. Altfel, s-ar putea sa starnasca si curiozitate in public! Intradevar, participantii, indiferent ca vin cu scule sau numai sa asculte, ar fi bine sa poarte ecusoane sa ne cunoastem mai bine. Intalnirile ar putea fi organizata chiar pe 2 zile, sa avem mai mult timp de socializare si discutii ca pana la urma e vorba de un hoby pe care-l indragim cu toti. Nu vreau sa inchei fara ai multumi inca odata lui Viorel pentru aceasta intalnire si lui Leco pentru efortul depus, probabil cea mai mare surpiza a intalnirii. Editat Septembrie 29, 2014 de sebi_c Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Toate amplificatoarele prezentate au avut buton de volum. N-am vazut in schimb nici un amplificator "integrat", adica cu facilitati de prelucrare semnal mic... toate au fost "finale"... Ajustind sursa dupa amplificator astfel incit "sa sune bine toate" devii partinitor, nu impartial. Sursa ar trebui sa aiba maxim 2 niveluri, fixe amindoua; 775mVrms sau 2Vrms, acesta din urma fiind un standard de-facto CD-player... e treaba constructorului sa se alinieza macar la unul din aceste doua niveluri de tensiune... Pai da, insa sint cd playere care au 775mV la iesire si altele care au 2V la iesire, cum impacam atunci? Amplifurile pro au 3 standarde 775mV, 1,4V si 32 db sau 26 db. Stiu ca toate amplificatoarele prezentate ieri, au avut volum pe ele, insa poate este unul dintre constructori care a pus volumul dupa trioda de la intrare, astfel incit cu volumul la minim, sa nu fie influentat si de zgomotul triodei preamplificatoare de semnal... Exact cum ai avea un amplif pe tranzistori cu volumul dupa preul de intrare, nu inainte de preu... La asta ma refeream. Multumesc tuturor pentru aprecieri. Unul din secretele mele este zodia. Fiind nativ Pesti, nu pot fi superficial, sint omul detaliilor si al perfectiunii, din miinile mele nu pot iesi lucuri de care nu sint eu impacat 100%, chiar daca le-as face pentru DUSMANI. asa sint eu, pina nu sint ca e cit spre perfect, nu ma las. Chestia cu o boxa in antifaza, se simte imediat daca ai urechea antrenata (25 ani de DJ, spun ceva....), imediat dispare bass-ul de pe centru, si de dubleaza pe laterale. pe vremea lui Ceausescu, aveam un amplif stereo de 2x150W cu KD503 tesla cite 2 in paralel, si cu un comutator 2x2pozitii cu care bagam o boxa in antifaza. Dublam bass-ul pe laterale la aceeasi putere (boxele intotdeauna in colturi), si plecau cuplurile din fata boxelor... Ce vremuri... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Corect, tocmai de aia, am incercat sa dau fiecarui amplif, cit "avea nevoie" ca sa sune corect. Pune aici un link cu noul topic al intilnirii, e mai bine sa fie vazut "din 2 locuri". Am postat deja acolo.Pune tu link,sunt pe tableta si nu pot copia Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Ma refeream ca daca de ex aduce cineva un cd player care are 775mV la iesire, ce facem atunci cind vom testa un amplif ce vrea 2V la intrare? De unde dam? Sau daca aduce cineva un cd player care are 2V rms, ce facem cu celelalte amplifuri mai sensibile, de unde scadem? Excludem potul de volum, am explicat de ce. A, daca nu place cuiva cum a sunat placa mea de sunet, sau doreste alte melodii pentru testare, propuneti va rog o lista cu piese care se condisera demne pentru urmatoarea intilnire, si voi face un folder cu ele. Eu zic ca 10-15 piese sint suficiente, cite 2-3 din 5 genuri muzicale diverse. Nu putem testa numai pe jazz sau numai pe voce, parerea mea. Acum hotariti si eu am sa incerc sa fiu pe placul tuturor cu piesele care vor face subiectul auditiei. Va asigur ca toate piesele folosite ieri, au fost la maxim de calitate, re-masterizate de mine, la nivelul audio, fara nici un fel de alta alterare gen corectii, etc. Pentru cine a scapat link-urile, le puteti lua de aici, repet trebuiesc downlodate AMBELE arhive, fiind una splituita in 2 din cauza marimii limitate de upload pe acel site host. Piese folosite la intilnire lampari part1 rar Piese folosite la intilnire lampari part2 rar Se downlodeaza simplu, nu trebuie cont pe site: Link-ul topicului pentru noua intilnire: http://www.elforum.info/topic/95084-intilnire-lampari-trimestrul-iv/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Facut curat, by Leco! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Facut curat by Leco. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) leco pana acum au fost numai cuvinte de (super) lauda la adresa ta din partea multor useri (unii cu care ai avut si "ceva de impartit") deci recomandare mai buna ca aceasta nu cred ca exista, asa ca prezintate "la datorie" in viitor ca si pana acum! ( stii tu se aplica vorba aia (inversa) : daca tu nu vrei altii te vor!) Fata de altii tu (datorita experientei) oferi operativitate, rapiditate si randament (fara de care in viitor va iesi o lalaiala + ametela) . In incheiere (si in asentimentul majoritatii) nu pot decat sa spun: So, keep going Leco, keep going! Editat Septembrie 29, 2014 de adrian_pic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum