radu_bc Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 Buna seara! Am terminat de asamblat un arduino severino executat exact dupa schemele de aici: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardSerialSingleSided3 . Toate piesele sunt cele specificate in lista de componente si au fost montate corect. Problema este ca daca incerc sa incarc un sketch, led-ul RX clipeste slab de 3 ori si dupa cateva secunde IDE-ul da eroare...stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00. In loc de Atmega8 sau 168 am folosit un Atmega328 de pe o placa UNO, deci cu bootloader. Din punct de vedere functional Atmega8/168/328 sunt la fel...Toata lumea spune ca ar trebui sa functioneze fara probleme, dar nu pare sa fie asa. Am incercat cu aproape toate setarile posibile in IDE...programator, placa...si n-a functionat. A mai construit cineva asa ceva? Ati avut aceeasi problema? Nu am mai gasit pr forum discutii despre severino, de asta am deschis acest topic. Din cate am vazut colegul niq_ro a incercat asa ceva, dar a ajuns tot la programarea prin modul FTDI. Va multumesc! Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 Salut! Ai scurtcircuitat jumperul J4 inainte de a incarca un scketch? Daca nu faci asta nu se va incarca nimic si primesti eroarea respectiva. Link spre comentariu
radu_bc Postat August 17, 2014 Autor Partajează Postat August 17, 2014 Da! JP4 e in scurt si celalalt cu 3 pini e pe "Serial Enable" Link spre comentariu
radu_bc Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Asa arata configuratia jumperilor. (Daca tot nu functioneaza, am scos microcontrollerul si l-am pus inapoi pe placa UNO) Link spre comentariu
Liviu M Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Daca la Arduino Uno nu e nevoie de alimentare externa (se alimenteaza din USB), la asta este. Ai avut si alimentator extern cand ai incercat? Link spre comentariu
radu_bc Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Da, am uitat sa specific. A fost alimentat cu 9V extern. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Cautand dupa cuvintele-cheie "Arduino won't boot" am gasit asta: "I successfully restored both boards using the reset button: [*] Power off the board (I disconnected the USB cable from computer) [*]Press and hold the reset button [*]Connect USB cable (keep holding the reset button) [*]Click "Upload Sketch" [*]Wait a second or two until Arduino software says "Uploading..." in the status bar [*]Release the reset button Use these steps to upload any small sketch, Blink example is a good choice." Si mi-am adus aminte ca ceva similar am patit cu arduino nano pro (care nu are chipul FTDI), ocazie cu care am testat succesiunea de mai sus si a functionat. 1 Link spre comentariu
radu_bc Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Am tot incercat variante, dar fara succes. M-am gandit la un moment dat sa vad daca pinii de la cablul meu serial au continuatate pe ambele mufe (am un cablu - prelungitor serial, model "Chinese handjob facut pe vapor" ) si SURPRIZA!!! sunt conectati intre ei doar pinii 2,3,5...mi se pare normal sa nu mearga (teoretic vorbind) atat timp cat semnalul DTR este pe pinul 4 (Ma tot intrebam de ce nu vad nimic pe osciloscop). Voi incerca maine la munca cu un convertor usb-serial, ar trebui sa mearga. LE: Am reusit in cele din urma sa uploadez un sketch pe placa home made, folosind un cablu USB-TTL si RESET la mana...Placa functioneaza perfect, practic identic cu un arduino din magazin. Sper sa rezolv maine problema cablului serial. Multumesc nico_2010 pentru ideea cu resetul! Editat August 18, 2014 de radu_bc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum