Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incercare Arduino Severino

radu_bc

Postări Recomandate

Buna seara!

Am terminat de asamblat un arduino severino executat exact dupa schemele de aici: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardSerialSingleSided3 .  Toate piesele sunt cele specificate in lista de componente si au fost montate corect. Problema este ca daca incerc sa incarc un sketch, led-ul RX clipeste slab de 3 ori si dupa cateva secunde IDE-ul da eroare...stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00. In loc de Atmega8 sau 168 am folosit un Atmega328 de pe o placa UNO, deci cu bootloader. Din punct de vedere functional Atmega8/168/328 sunt la fel...Toata lumea spune ca ar trebui sa functioneze fara probleme, dar nu pare sa fie asa.

Am incercat cu aproape toate setarile posibile in IDE...programator, placa...si n-a functionat.

A mai construit cineva asa ceva? Ati avut aceeasi problema? Nu am mai gasit pr forum discutii despre severino, de asta am deschis acest topic. Din cate am vazut colegul niq_ro a incercat asa ceva, dar a ajuns tot la programarea prin modul FTDI. 

Va multumesc!

Link spre comentariu

Daca la Arduino Uno nu e nevoie de alimentare externa (se alimenteaza din USB), la asta este. Ai avut si alimentator extern cand ai incercat?

Link spre comentariu

Cautand dupa cuvintele-cheie "Arduino won't boot" am gasit asta:

"I successfully restored both boards using the reset button:

• [*]
Power off the board (I disconnected the USB cable from computer) [*]Press and hold the reset button [*]Connect USB cable (keep holding the reset button) [*]Click "Upload Sketch" [*]Wait a second or two until Arduino software says "Uploading..." in the status bar [*]Release the reset button

Use these steps to upload any small sketch, Blink example is a good choice."

Si mi-am adus aminte ca ceva similar am patit cu arduino nano pro (care nu are chipul FTDI), ocazie cu care am testat succesiunea de mai sus si a functionat.

Link spre comentariu

Am tot incercat variante, dar fara succes. M-am gandit la un moment dat sa vad daca pinii de la cablul meu serial au continuatate pe ambele mufe (am un cablu - prelungitor serial, model "Chinese handjob facut pe vapor" :nas: ) si SURPRIZA!!! sunt conectati intre ei doar pinii 2,3,5...mi se pare normal sa nu mearga (teoretic vorbind) atat timp cat semnalul DTR este pe pinul 4 (Ma tot intrebam de ce nu vad nimic pe osciloscop). 

Voi incerca maine la munca cu un convertor usb-serial, ar trebui sa mearga.

LE: Am reusit in cele din urma sa uploadez un sketch pe placa home made, folosind un cablu USB-TTL si RESET la mana...Placa functioneaza perfect, practic identic cu un arduino din magazin. Sper sa rezolv maine problema cablului serial.

Multumesc nico_2010 pentru ideea cu resetul!

Editat de radu_bc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări