Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat material robot.

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut.

Vreau sa imi fac un robot(sasiu cu patru roti) si sunt la stadiul in care am terminat partea electronica(placutele care se vor plasa pe sasiu) si am stabilit designul, dar nu stiu din ce material sa fac sasiul. M.am gandit  la textolit in prima faza. Credeti ca ar fi o idee buna? Ce alte variante as mai avea?

SI inca ceva. Robotul a fost facut sa aibe 4 roti, iar cele din spate sa fie legat la cate un motor, si ele sa vireze variind turatia motoarelor. Ulterior m-am gandit ca, rotile fiind destul de late, din cauza frecarii s-ar putea sa nu mearga acest mecanism. Stie cineva vreo metoda sa fac rotile din fata mobile, eventual actionate de un servomotor?

Multumesc

Link spre comentariu

Textolitul este bun, dar scump si se vand numai coli intregi. Se prelucreaza greu si uzeaza sculele. Pentru inceput se poate folosi o placa de parchet laminat, eventual doua bucati imbinate lateral si lipite. Materialul se taie, gaureste si fileteaza usor.Pentru rotirea rotilor din fata se va adopta mecanismul cu trapez articulat ca la automobile. Actionarea se face simplu cu un surub (pe axul servomotorului) care deplaseaza o piulita fixata articulat pe o parghie. Nu mai este nevoie de reductor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări