Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda PWM a unui motor cu PIC18F452

Vizitator Todyman

Postări Recomandate

Vizitator Todyman

Salut,vreau sa realizez o comanda a unui motor de ac,cc/MPP sau DC (in fine nu conteaza motorul imi trebuie doar niste scheme de start in "partea de comanda, asa zisa electronica de PUTERE")Comanda se face automat de catre un uC gen PIC18F452 cu PWM de preferinta, pt aceasta cica imi trebuie o punte H (cu MOSFET, sau tranzistoare de putere-depinde de curent :tonqe: ), cu partea de programare stau excelent, interfatarea uC cu electronica de putere pt comanda puntii H o realizez cu niste circuite cu open-colector(gen 3-state),eu doresc sa dau o anumita viteza dintr-un soft de pe PC(soft realizat de mine) pe portul serial legat la uC acesta urmand sa genereze un PWM pt a comanda turatia, sensul si/pasul motorului ! PRECIZEZ ca partea de programare presupune lucrul cu intrerupere hardware, nu cer HELP pt programare, nici pt lucru cu PIC18F452 ci doar in "Electronica de putere" pt "a aduce semnalul modulat PWM" la infasurarile motorului :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

1

• puiu

1

1. Cred ca intrebarea ta trebuie mutata la sectiunea PIC.2. De ce nu folosesti in loc de PIC16F452 un PIC16F458 (sau un microcontroler din familia lui PIC 16F XX8 sau PIC 16FXX80) care are ECCP hard realizat si pentru carer aplicatia este relativ simpla.3. Cum doresti comanda motorului cu surse separate galvanic pentru tranzistoarele de putere sau cu drivere cu condensator boostrap?4. Pe site lui Microchip sunt date multe scheme de comanda inclusiv teoria.Cu respect,

Link spre comentariu

Pentru astfel de aplicatii cel mai potrivit ar fi un PIC18Fxx31 (xx = 23, 24, 43, 44) ori un dsPIC cu motor control PWM, impreuna cu un driver full-bridge, half-bridge ori independent si 4 mosfeti (punte H). Exemple de astfel de drivere: IR2101 (International Rectifier), A3940 (Allegro Microsystems), TD340 (ST Microelectronics), etc. Toate foile de catalog ale circuitelor de mai sus contin si scheme de conectare (fara izolare galvanica, dar pot fi usor adaptate pentru izolare galvanica folosind niste optocuploare, inclusiv pentru feedback, exista niste convertoare curent - tensiune cu senzori Hall, de la Allegro Microsystems).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ai 3 exemple de scheme de punti cu tranzistoare bipolare aici:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=16559

Exista si CI care au intr-o singura capsula una sau mai multe punti H, inclusiv diode de protectie.

Nu cred ca mai ai nevoie de vreun open collector, poti lega pinii PIC-ului direct la intrarile puntii. Pentru motoare foarte mari treaba se complica.

Ce vrei de fapt sa comanzi?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator stefan_re

Pe mine ma intereseaza partea de scriere a programului de pe calculator pe microcontroler.stie cineva cum se face asta cu ajutorul unei placi de dezvoltare.ash dori si o schema simpla a unei placi de dezvolare, caci am auzit ca ies mai ieftin sa o fac eu decat sa o cumpar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări