Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dati-mi si mie o idee cum sa fac o incinta la un dif. srp

Vizitator stupu

Postări Recomandate

Vizitator stupu

care imi da si mie o sugestie doua despre cum ar trebiui sa arate (dimensiuni ,forma etc) o cutie la un dif. sal care are caracteristicile astea: Pm / Pn: 80 / 50 W 30 - 4.000 Hz SPL(1W/1m): 89 dB voice coil: 1,5", 4 layers coil base: ALU magnet weight: 30 Oz :smt006 as vrea sa le aplasez intr-o camera de 3/4 mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

2

• Mihai Cimpoeru

2

• adi_0106

1

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

I-am simulta in incinta de 25 litri cu tubu de basreflex tunat la 45 hz , cu un F3 la 45 hz , dar tubul de br trebuie sa aibe 8,2 cm diametru si 24,7 lungime !! :rolleyes:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator VPP

Salut!Sunt foarte nou pe aici!Am si eu acelasi tip de difuzoare si vreu sa le fac niste cutii.Am inteles ca este vorba de volumul respectiv, dar unde se pozitioneaza tubul pentru reflex, conteaza pozitia lui fata de difuzor si care este frecventa de taiere pentru filtrul corespunzator difuzorului de bas.Daca din simulare rezulta un volum, daca maresc volumul in ce sens se modifica performantele?

Link spre comentariu
Vizitator VPP

Din simulare reiese ca la acelasi volum cu incinta inchisa intarzierile sunt mai mici si caracteristica e mai liniara.Pe de alta parte si SPL la frecvente joase este cu 5dB mai mic.Intrebarea este ce sa aleg BR sau incinta inchisa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări