Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme programare PIC30F2020

coco243

Postări Recomandate

Salutare

Am un debugger/programaor PIC-ICD2-POCKET de la olymex, si un PIC30F2020 si urmatorul program:

#include "p30F2020.h"int counter;int main (void){counter=1;TRISB=0;while(1){ PORTB=counter;counter++;}return 0;}

Cand ii dau in MPLAB IDE Debugger->Program primesc urmatoarea eroare:

ICD0161: Verify failed (MemType = Program, Address = 0x0, Expected Val = 0x40100, Val Read = 0xFFFFFF)ICD0275:  Programming failed. 

Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

4

• sofian

2

• costi002

1

Multumesc pentru atentie,

Picul il alimentez de la o baterie de 9V, printr-o punte redresoare si un regulator de tensiune, atasez schema in care am pic-ul integrat. De fapt si placuta pe care e integrat PIC-ul tot de la Olymex o am. Ii zice PIC-P28-20Mhz.

Cele 5 fire, de fapt din cate am vazut eu sunt 6, care formeaza un cablu cu 2 mufe de o parte si de alta mi-a venit de la Olymex cu programatorul. ICSP ii zice.

Multumesc,

Link spre comentariu

Pai pinout-ul programatorului este o mufa tata cu 6 pini ( icsp ) pun si poze daca e nevoie. Intre PIC-ICD2 si placa de dezvoltare ma conectez cu un cablu cu doua mufe mama ale carui  fire banuiesc ca sunt conectate 1 la 1 dar nu am cu ce sa masor continuitatea ( mi s-a stricat multimetrul).

Ideea este ca in aceasta configuratie, daca pun pe placa un PIC18F2455 si ii dau Debugger -> Connect imi apare:

Connecting to MPLAB ICD 2...ConnectedSetting Vdd source to MPLAB ICD 2Target Device PIC18F2455 found, revision = Rev 0x7...Reading ICD Product IDRunning ICD Self Test...PassedMPLAB ICD 2 ready for next operation

Deci pare ok, deci banuiesc ca exista conexiune si este buna

Daca pun dsPIC30F2020 imi apare o avertizare:

Setting Vdd source to MPLAB ICD 2ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x400, read=0xFFFF)...Reading ICD Product IDRunning ICD Self Test...PassedMPLAB ICD 2 ready for next operation

Este posibil ca aici sa fie problema.

Expected value = 0x40100  Val read=0XFFFFFF

Dar nu imi dau seama care sa fie cauza.

Am adaugat si placa de dezvoltare

post-176827-0-89693100-1407771680_thumb.gif
Link spre comentariu

dsPIC30F2020 are alti pini de programare si alimentare, nu se potriveste in schema aia, vezi in pdf lui pini

Ooo, da, multumesc mult, mi-ai deschis ochii.

Multumesc foarte mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări