coco243 Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Salutare Am un debugger/programaor PIC-ICD2-POCKET de la olymex, si un PIC30F2020 si urmatorul program: #include "p30F2020.h"int counter;int main (void){counter=1;TRISB=0;while(1){ PORTB=counter;counter++;}return 0;} Cand ii dau in MPLAB IDE Debugger->Program primesc urmatoarea eroare: ICD0161: Verify failed (MemType = Program, Address = 0x0, Expected Val = 0x40100, Val Read = 0xFFFFFF)ICD0275: Programming failed. Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
sofian Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 Picul este alimentat din icd2 sau cu sursa externa ? sunt conectate corect cele 5 fire de programare ? Link spre comentariu
coco243 Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Multumesc pentru atentie, Picul il alimentez de la o baterie de 9V, printr-o punte redresoare si un regulator de tensiune, atasez schema in care am pic-ul integrat. De fapt si placuta pe care e integrat PIC-ul tot de la Olymex o am. Ii zice PIC-P28-20Mhz. Cele 5 fire, de fapt din cate am vazut eu sunt 6, care formeaza un cablu cu 2 mufe de o parte si de alta mi-a venit de la Olymex cu programatorul. ICSP ii zice. Multumesc, Link spre comentariu
costi002 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Verifica pin-out-ul programatorului daca este conectat corect la pinii pic-ului. Link spre comentariu
coco243 Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Pai pinout-ul programatorului este o mufa tata cu 6 pini ( icsp ) pun si poze daca e nevoie. Intre PIC-ICD2 si placa de dezvoltare ma conectez cu un cablu cu doua mufe mama ale carui fire banuiesc ca sunt conectate 1 la 1 dar nu am cu ce sa masor continuitatea ( mi s-a stricat multimetrul). Ideea este ca in aceasta configuratie, daca pun pe placa un PIC18F2455 si ii dau Debugger -> Connect imi apare: Connecting to MPLAB ICD 2...ConnectedSetting Vdd source to MPLAB ICD 2Target Device PIC18F2455 found, revision = Rev 0x7...Reading ICD Product IDRunning ICD Self Test...PassedMPLAB ICD 2 ready for next operation Deci pare ok, deci banuiesc ca exista conexiune si este buna Daca pun dsPIC30F2020 imi apare o avertizare: Setting Vdd source to MPLAB ICD 2ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x400, read=0xFFFF)...Reading ICD Product IDRunning ICD Self Test...PassedMPLAB ICD 2 ready for next operation Este posibil ca aici sa fie problema. Expected value = 0x40100 Val read=0XFFFFFF Dar nu imi dau seama care sa fie cauza. Am adaugat si placa de dezvoltare Link spre comentariu
sofian Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 dsPIC30F2020 are alti pini de programare si alimentare, nu se potriveste in schema aia, vezi in pdf lui pini Link spre comentariu
coco243 Postat August 19, 2014 Autor Partajează Postat August 19, 2014 dsPIC30F2020 are alti pini de programare si alimentare, nu se potriveste in schema aia, vezi in pdf lui pini Ooo, da, multumesc mult, mi-ai deschis ochii. Multumesc foarte mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum