Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver led auto

Vizitator alexgtx

Postări Recomandate

Vizitator alexgtx

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un driver led?

Este vorba de un stop auto Dectane   modelul acesta .

La unul din module nu imi merge pozitia. Sunt 6 led-uri (poza 1) legate in serie cate 3 (poza 3). Am masurat voltajul la modulul functional si am ~ 6.5V pe fiecare serie de 3. Led-urile sunt rosii. Din pacate modulul nu se poate desface fiindca este turnat. 

post-235521-0-71190500-1408179964_thumb.jpg

post-235521-0-04328800-1408179965_thumb.jpg

post-235521-0-37845800-1408179965_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Imagini postate

Vizitator iRoata

Deci ai un driver cu doua iesiri  de comanda pentru fiecare grup de cate 3 LED-uri; pe una din iesiri (cea functional) ai aprox. 6,5Vcc, iar pe cealalta nu ai tensiune; asa e ?

Mai intai, ai verificat daca cel de-al doilea modul e functional ? Conectat pe iesirea functionala a driverului ar trebui sa mearga. Daca modulul este functional, atunci un driver poti construi relativ usor sau poti cumpara unul.

Link spre comentariu
Vizitator alexgtx

Am 2 drivere separata pentru fiecare stop. Am verificat tot ce se putea (conexiuni, led-uri, sursa de curent pe ambele parti ale masinii). Un modul este functional iar la celalalt nu merge nici una din cele 2 iesiri de 6.5V pentru pozitie.  Practic in acest modul capsulat exista 3 circuite de alimentare: unu pentru pozitie, unul pentru stop pe frana si unul pentru lampa de ceata. La modulul defect nu functioneaza decat cel pentru pozitie. 

Am mai citit si prin celelalte thread-uri de pe forum si am vazut ca e destul de simplu de realizat un driver led. E de ajuns daca folosesc un regulator gen LM2940 12V (sau LM7812) si 2 rezistente de ~300 ohm pentru fiecare serie de 3 led-uri ? 

Am gasit si o schema. E ok sau se poate imbunatati?  

La led-uri nu stiu ce tensiune necesita. Am intuit ca in jur de 2.1 V dupa masuratoarea cu multimetrul la modulul functional, si am gasit si pe zextar aceeasi informatie.

post-235521-0-10575800-1408184121_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări