Vizitator alexgtx Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un driver led? Este vorba de un stop auto Dectane modelul acesta . La unul din module nu imi merge pozitia. Sunt 6 led-uri (poza 1) legate in serie cate 3 (poza 3). Am masurat voltajul la modulul functional si am ~ 6.5V pe fiecare serie de 3. Led-urile sunt rosii. Din pacate modulul nu se poate desface fiindca este turnat. Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Deci ai un driver cu doua iesiri de comanda pentru fiecare grup de cate 3 LED-uri; pe una din iesiri (cea functional) ai aprox. 6,5Vcc, iar pe cealalta nu ai tensiune; asa e ? Mai intai, ai verificat daca cel de-al doilea modul e functional ? Conectat pe iesirea functionala a driverului ar trebui sa mearga. Daca modulul este functional, atunci un driver poti construi relativ usor sau poti cumpara unul. Link spre comentariu
Vizitator alexgtx Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Am 2 drivere separata pentru fiecare stop. Am verificat tot ce se putea (conexiuni, led-uri, sursa de curent pe ambele parti ale masinii). Un modul este functional iar la celalalt nu merge nici una din cele 2 iesiri de 6.5V pentru pozitie. Practic in acest modul capsulat exista 3 circuite de alimentare: unu pentru pozitie, unul pentru stop pe frana si unul pentru lampa de ceata. La modulul defect nu functioneaza decat cel pentru pozitie. Am mai citit si prin celelalte thread-uri de pe forum si am vazut ca e destul de simplu de realizat un driver led. E de ajuns daca folosesc un regulator gen LM2940 12V (sau LM7812) si 2 rezistente de ~300 ohm pentru fiecare serie de 3 led-uri ? Am gasit si o schema. E ok sau se poate imbunatati? La led-uri nu stiu ce tensiune necesita. Am intuit ca in jur de 2.1 V dupa masuratoarea cu multimetrul la modulul functional, si am gasit si pe zextar aceeasi informatie. Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 E buna schema de mai sus si merge fara alte adaugiri; da, LED-urile rosii functioneaza cu 2,1V. Link spre comentariu
Vizitator alexgtx Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum