Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Free energy by Tesla

Vizitator livius2000

Postări Recomandate

La 08.02.2020 la 22:23, icar a spus:

Thunderer, comparatia cu ce faceam odata si cu ce facem acum, nu e cea mai fericita. Odata nu faceam multe.

Poate cei care baga banii, au o viziune mai buna decit a mea. Dar, daca am la priza 220V AC si vreau sa alimentez un beculet de 10 V, pun un traf. Pierderi egale cu randamentul trafului. Daca la priza am 220V DC si vreau sa fac aceeasi chestie, ce fac? In fine, sunt atitea intrebari la care trebuie sa raspunda baietii cu bani...

Chestia cu AC mai usor de transportat si transformat este stiuta de peste 100 de ani.

Exact TESLA a pus in practica superioritatea  AC ,in defavoarea lui Edison care a sustinut DC.

Cine nu stie este slab informat

Link spre comentariu
La 09.02.2020 la 15:34, Thunderer a spus:

Sovieticii au avut transport CC cu valve germane prin anii 50. Se gaseste info pe net. 

Legat de fiabilitate, daca un uptime garantat prin conceptie ne duce la un downtime de 1-2 zile (pe an) pentru reparatii la un convertizor, cat e downtime-ul unui trafo de 300MVA? Acolo unde numai tratarea uleiului este de cateva zile la golire-umplere? Pai raspunsul e ca te duce la 1 saptamana, poate 2. Si acest downtime este si pentru intretinerea obligatorie anuala sau bi-anuala. Remarcati termenii reparatie si intretinere si contextul folosit. 

Sa ramanem la ce stim, caci de crezut putem sa credem multe.

Costul nu este comparabil sau pereferabil la termen scurt. Dar cine compara la termen scurt cand o retea de transport e conceputa pentru decenii. 

La subiect, cum putem profita de pozitronii liberi (free)?

Sefule stii cat costa un convertizor de 300MVA?

Totusi cand spui 300 MVA la ce te referi?

Link spre comentariu
La 09.02.2020 la 14:18, BRANCA a spus:

Si apropo de convertoarele HVAC HVCC.Sovieticii aveau linii din Siberia de tip HVCC.Deci implicit faceau conversii HVAC-HVCC-HVAC.Cu ce se lucra in convertoare?Cu tuburi?Semiconductori?Stie cineva?

Convertizoare rotative mecanice

Convertorul rotativ poate fi gândit ca un generator de motoare , unde cele două mașini au o armătură rotativă unică și un set de bobine de câmp . Construcția de bază a convertizorului rotativ constă dintr-un generator de curent continuu (dinam) cu un set de inele de alunecare conectate la înfășurările rotorului la intervale uniforme. Când o filă este rotită, curenții electrici în înfășurările rotorului alternează pe măsură ce se rotește în câmpul magnetic al înfășurărilor de câmp staționare. Acest curent alternativ este redresat cu ajutorul unui comutator care permite curent continuupentru a fi extras din rotor. Acest principiu se profită de alimentarea acelorași înfășurări ale rotorului cu puterea de curent alternativ, ceea ce determină ca mașina să acționeze ca un motor AC sincron. Rotația bobinelor energizate excită înfășurările de câmp staționare care produc o parte din curentul continuu. Cealaltă parte este curentul de curent alternativ din inelele de alunecare care este rectificat direct în curent continuu de comutator . Acest lucru face ca convertorul rotativ să devină un dinam dinamic hibrid și un redresor mecanic. Când este utilizat în acest fel, este denumit convertor rotativ sincron sau pur și simplu convertor sincron . Inelele de alunecare AC permit, de asemenea, mașinii să acționeze ca un alternator.

Dispozitivul poate fi inversat și aplicat continuu pe înfășurările de câmp și comutator pentru a roti mașina și pentru a produce curent alternativ. Când funcționează ca o mașină de curent continuu la curent alternativ, acesta este denumit convertor rotativ inversat .

Un mod de a imagina ceea ce se întâmplă într-un convertor rotativ AC-DC este să ne imaginăm un comutator de inversare rotativ care este condus cu o viteză sincronă cu linia de alimentare. Un astfel de comutator ar putea rectifica forma de undă de intrare ca fără componente magnetice, cu excepția celor care conduc vehiculul. Convertorul rotativ este oarecum mai complex decât acest caz banal, deoarece furnizează aproape-CC mai degrabă decât DC pulsatoriu care ar rezulta doar din comutatorul invers, dar analogia poate fi de ajutor în înțelegerea modului în care convertorul rotativ evită transformarea întregii energii din electric la mecanic și înapoi la electric.

Avantajul convertizorului rotativ față de setul generator de motor discret este că convertorul rotativ evită transformarea întregului flux de energie în energie mecanică și apoi din nou în energie electrică; o parte din energia electrică curge în schimb direct de la intrare la ieșire, permițând convertorului rotativ să fie mult mai mic și mai ușor decât un grup generator de motoare cu o capacitate echivalentă de gestionare a puterii. Avantajele unui set generator de motoare includ reglarea tensiunii reglabile care poate compensa căderea de tensiune în rețeaua de alimentare; De asemenea, a furnizat o izolare completă a puterii , o izolare a armonicilor, o protecție mai mare la supratensiune și tranzitorie și o protecție anti-declanșare printr-un impuls crescut.

Editat de florinellll
Link spre comentariu

@florinellll, s-o curatat buda la Orhideea?

Tu despre ce convertizoare vorbesti, coane? Eu despre tandemul reversibil redresor-invertor. Desigur ca stiu cat costa o astfel de "instalatie". Stiu cat costa mai multe, nu numai una. Tu ai vazut macar vreo poza pe Wiki inainte sa postezi? 

Rusii au pus in functiune un sistem CC cu valvele "obtinute" de la germani dupa WWII. Nu e vorba de balarii rotative. Electronice. 

Eu trag pe dreapta, las pe altii sa adune posturi. 

1 hour ago, florinellll said:

Sefule stii cat costa un convertizor de 300MVA?

Totusi cand spui 300 MVA la ce te referi?

Ma refer la puterea aparenta a transformatorului. Si da, exista si transformatoare diferite fata de cele pe stalpul din coltul strazii principale. 

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

La coltul strazii?

Mai iesi si tu in lume ,s-au schimbat multe de cand te-ai autoizolat.

Sefule daca treci la curent continuu trebuie sa schimbi generatoarele de la CERNAVODA intre altele,liniile de tensiune, etc.

NU POTI SA IMPORTI SAU EXPORTI ENERGIE ELECTRICA

Cica trecerea de la alternativ la continuu costa 150 miliarde de euro in cazul Romaniei

VREI SA NE SPUI CUM A FOST CAND AI AJUNS TU PE LUNA?

Da sa nu ne minti.

Stiu ca ai o imaginatie bogata:rade:

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Topicul - sau cel puțin partea asta cu HVDC  - începe să semene cu unele emisiuni de la TV când vine cîte unul de la ”partid” și începe să împroaște cu noroi în stânga și dreapta bazându-se pe faptul că ceilalți au bun simț și nu vor reacționa . 

Nici eu nu voi mai reacționa cu excepția unui singur link :

https://www.power-technology.com/features/featurethe-worlds-longest-power-transmission-lines-4167964/

În rest vă doresc să vă simțiți fericiți.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
La 10.02.2020 la 17:26, Mircea a spus:

@florinellll, s-o curatat buda la Orhideea?

....................

Rusii au pus in functiune un sistem CC ..............................................

Noroc cu rusii astia ca ne scot din incurcatura, tot ce e imposibil pentru ceilalti tampaiti "pot rusii".....

Link spre comentariu
Acum 15 ore, Marian a spus:

Sunt sigur ca exista un scop precis pentru replica la o postare de acum 3 ani, dar pentru moment imi scapa...

Pai daca tot apar pe aici fel si fel de postari "free energy" adica bascalie nu m-am putut abtine nici eu din a butona aiurea....  astfel ma zgaraie efectiv pe creier tot felu de afirmatii unde nu se stie cum si de ce rusii rezolva tot...  rusii au facut rusii au dres rusii mai presus de orice...   nu am nimic cu ei (rusii) ca doar sant ditamai continentul si au de unde materie cenusie dar ma agaseaza prostia alor nostri... unde rusii rezolva tot acolo unde nu pricep ei...   

Nah ca m-am descarcat.... chiar si pe o postare veche  :)

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Rusii au facut tot, au inventat tot. Efectul Peltier e inventat de rusul Peltievici Peltienov. Doar la radiatiile X nu se stie exact numele rusului care le-a descoperit, de aceea se numesc X!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, icar a spus:

Rusii au facut tot, au inventat tot.

Doar la radiatiile X nu se stie exact numele rusului care le-a descoperit, de aceea se numesc X!

Mai taie dracu' din ele!

Fizicianul german Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit radiatiile X în 1895. El a fost cel care a numit aceste raze "X", deoarece nu știa ce erau. Röntgen a descoperit razele X în timp ce lucra la un tub de sticlă umplut cu gaz la presiune scăzută. El a observat că, atunci când tubul era bombardat cu electroni, o radiație foarte penetrantă era emisă din tub. Această radiație putea străbate obiectele solide și putea produce imagini ale oaselor și ale altor structuri interne ale corpului.

Röntgen a anunțat descoperirea sa în noiembrie 1895. Descoperirea sa a fost o revoluție în medicină și a dus la dezvoltarea radiografiei, o tehnică care folosește razele X pentru a produce imagini ale interiorului corpului.

Röntgen a primit Premiul Nobel pentru fizică în 1901 pentru descoperirea radiațiilor X.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări