Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Free energy by Tesla

Vizitator livius2000

Postări Recomandate

Dumi, chestiile astea, si multe altele,  le-am studiat, temeinic, cu ani in urma, cu profesori foarte exigenti. Apoi, am lucrat, sa tot fie 30 de ani buni, la Institutul de Fizica Atomica. Am tinut uraniu natural in mina, am lucrat cu surse de toate neamurile, am vazut efectul Cerencov, am lucrat  cu camere cu ceata, detectori cu scintei, am vazut interiorul unui ciclotron, betatron si accelerator tandem. Am "pipait", cum se spune, particule elementare si stiu cu ce se maninca. Nu am incurcat niciodata pozitronul cu protonul,  iar daca la curs faceam afirmatiile pe care le-ai facut tu, zburam din sala de curs, mai abitir ca un neutron. Nene, eu am invatat dupa cursuri, nu dupa google sau wiki, am invatat de la oameni entuziasti, dar...cu picioarele pe Pamint!

Link spre comentariu

Realiatea de acum este aceasta :

https://ro.wikipedia.org/wiki/Atom

Aveti rabdarea sa cititi totul pana jos.

Cursurile din anii 80 sunt cam invechite (nu neadevarate) au aparut noi realitati stiintifice care va completeaza cunostintele de atunci.

Si nu mai afirmati ca protonii nu au sarcina pozitiva, sau ca nu exercita forta de atractie asupra electronilor orbitali. Iar curentul electric (miscarea dirijata a electronilor liberi) se manifesta doar la nivelul electronilor de valenta care pot fi extrasi de pe orbita atomului. Ceilalti electroni orbitali de pe straturile inferioare sunt mult prea stabili.

Tor ce am afirmat eu in posturile anterioare se bazeaza strict pe realitatea stiintifica de acum.

Dar cu cat sti mai mult cu atat iti dai seama cat de putin sti. Si avem destule intrebari de pus despre energia universului.

Am vazul la inceputul topicului afirmatia ca Nicola Tesla nu a dat nimic omenirii.

Ei bine a dat - a dat omenirii curentul electric alternativ, motiv pentru care toti avem acum in casa curent electric alternativ.

Daca era dupa Edison am fi avut doar curent continu cu toate implicatiile sale.

Totul tine doar de cultura.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

N-am timp acum sa citesc integral pagina aia, insa asa ca idee de principiu, cand vii cu opinii tehnice care par sa contrazica pe toti, este bine sa le argumentezi cu lucrari tehnice de specialitate din partea unor cercetatori respectati, nu o pagina de wikipedia care poate fi editata de oricine... 

Nu spun ca ar fi incorect ce scrie acolo, spun doar ca o lucrare tehnica de specialitate ar avea mai multa credibilitate.

PS: Mi se pare cel putin arogant sa te contrazici cu toti, si sa-i faci pe toti ignoranti mai pe fata sau mai voalat.

Tot invoci noi descoperiri care ar devalida fizica cunoscuta de toti, pai dovedeste-le.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Sa-mi fie iertat, nu am afirmat ca protonii nu au sarcina pozitiva, am afirmat ca tu i-ai numit pozitroni. Si nu doar sarcina electrica tine electronii pe orbite, cum eronat afirmi tu. Ar fi atit de simplu...Citeste ATENT, ce scriu. Cit despre wiki, poti gasi acolo ca Pamintul e ...plat. Cum spuneam, am invatat de la fizicieni atomisti, nu dupa wiki. Am participat la seminarele lor, pina in anii 2009. Cred ca se mai descooerise cite ceva, nu?  Stii, ca niste fizicieni invechiti, cum spui tu, au descoperit ca exista si un alt tip de dezintegrare, decit, alfa, beta, gama? Nene, scuza-ma, dar bati cimpii. Incurci electronii de valenta cu dispunerea electronilor pe nivelele ENERGETICE. Si nu sunt deloc stabili, altfel nu am avea laser,  radiatii  X sau cascade Auger. Te-am rugat sa citesti postulatele lui Bohr-Procopiu. Imi pare rau, dar ce ai afirmat in posturile tale nu e altceva decit nivelul tau scazut de cunostinte. Atit.

Tesla nu a inventat curentul alternativ, ci a sustinut avantajele folosirii acestuia, ceea ce e cam altceva. Alta afirmatie in necunostinta de cauza. Nu e singura. Iti recomand sa intrii pe site-ul IFIN, sa vezi cu ce se ocupa oamenii acolo si, cine stie, poate te pui la curent cu ce si cum, cu fizica atomica si nucleara. Si cu particulele elementare.

Si ne mai miram ca e plin netul de energie scoasa din magneti de difuzor,  cutii de conserve, bujii si sirme de intins rufe, imbirligate bine!

Editat de icar
Link spre comentariu

Da. nu ne intelegem deloc. 

Nu am spus ca pozitroni = protoni  ci ca opusul sarcinii negative a electronului se gaseste in proton. Gandestete la atomul de hidrogen (1 proton si 1 electron orbital stabil)

Tesla am spus ca a dat (nu a inventat) omenirii curentul electric alternativ. Prima hidrecentrala electrica de curent alternativ a fost construita dupa planurile lui Tesla (Niagara)

Vad ca aici sunt dificultati de intelegere a scrisului si se emit interpretari eronate.

Asa ca am sa renunt sa mai dezbat ceva in acest topic.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, Dumi001 a spus:

Tesla am spus ca a dat (nu a inventat) omenirii curentul electric alternativ. Prima hidrecentrala electrica de curent alternativ a fost construita dupa planurile lui Tesla (Niagara)

Oare? De ex., prima hidrocentrala de c.a. pentru uz public din Germania a fost data în folosinta la 15. mai 1890 folosind un generator Oerlikon. Si nu cred ca a fost prima.

Link spre comentariu
La 03.02.2020 la 9:03, icar a spus:

...permite pozitronilor sa exercite o mare forta de atractie asupra electronilor

Ti-am mai citat o data imensa prostie debitata. Poate asa te convingi ce enormitati debiezi. 

Citat

...ca opusul sarcinii negative a electronului se gaseste in proton. Gandestete la atomul de hidrogen (1 proton si 1 electron orbital stabil...

Si nu te lasi, o dai inainte!

Cred ca am obosit, asa ca ma las pagubas. 

Editat de icar
Link spre comentariu
23 hours ago, Dumi001 said:

Daca era dupa Edison am fi avut doar curent continu cu toate implicatiile sale.

Totul tine doar de cultura.

Se pare ca avantajul curentului alternativ paleste pe zi ce trece, cel continuu ocupand din ce in ce mai mult in casa fiecaruia. Ca tot vorbim de realitatea stiintifica de acum. 

Avantajul CA se vede in costul transportului (inca) pe distante mari, apoi se prefera si se foloseste CC. Aparatele sunt alimentate in CA, dar sursa finala fiind CC.

Eu va sustin entuziasmul de a prezenta o alta opinie, poate futurista, poate adaptata realitatii stiintifice, dar sa ramanem la chestii masurabile. 

Link spre comentariu

"Electronii dintr-un atom sunt atrași de protonii din nucleu de forța electromagnetică. Această forță leagă electronii într-o groapă de potențial electrostatic ce înconjoară nucleul mai mic, ceea ce înseamnă că o sursă externă de energie este necesară pentru ca electronul să scape. Cu cât este mai aproape un electron de nucleu, cu atât mai mare forța de atracție. Prin urmare, electronii legați în apropiere de centrul gropii de potențial necesită mai multă energie pentru a scăpa decât cei mai depărtați. "

Lasate pagubas. IC

Teoria cu perechile de gluoni este interesanta dar se pune intrebarea ce mai face bosonul Higgs?

Modelului Standard.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@Dumi001 , vad ca esti "fixat" pe modelul atomic al lui Bohr desi chiar Bohr a renuntat la el pentru ca nu a putut da o solutie in cazul atomului de Heliu.Modelul Bohr e foarte "frumos" si "intuitiv" dar nu confirma decat in cazul atomului de hidrogen.Sa mai spun ca Bohr a fost primul care a adoptat teoriile lui Heisenberg, Born, Schroedinger, Dirac, Pauli ... "Scoala de la Copenhaga"? Scrii despre teoria superstringurilor dar ramai "ancorat" intr-o teorie falsa de acum 100 de ani si ne dai link-uri catre wikipedia?Zau asa!Cunosti ecuatia lui Schroedinger?

Editat de valangjed
Link spre comentariu

Da, atomul lui Bohr-Procopiu are limite, dar este la baza de la care se pleaca. Voiam doar sa atrag atentia "savantului" ca electronii stau pe diferite orbite bine stabilite (teoriile mai noi spun ca ar fi defapt o patura) si ca schimbarea acestor  orbite se face cu cedare sau captare de energie fara a schimba sarcina electrica a electronului.

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Thunderer a spus:

cel continuu ocupand din ce in ce mai mult in casa fiecaruia.

Sa nu incurcam lucrurile. Da, un TV., calculator, tableta telefon, merg pe curent continuu, asta nu are nimic de-a face cu transportul, care, in alternativ, este mai usor de facut, cu mai putine riscuri si pierderi.

RST, mult timp nu s-a stiut de fotoni, dar asta nu insemna ca nu existau. Asa si cu gravitonii, nu inseamna ca nu exista, inseana ca inca nu suntem capabili sa-i detectam, le simtim doar efectul. Da, ipoteza e tentanta, numai ca nici Eistein nu a reusit sa unifice teoria sa. Nu cumva din cauza ca, gravitonii, totusi, exista? Pina una alta, teoriile fortelor tari sau slabe, nu se pot extinde la macrocosmos.  Cit despre free energy, hai sa fim seriosi, veac!

Link spre comentariu

Da, modelul standard inca nu este complet deoarece nu poate integra si gravitatia, dar este ceea ce avem acum.

Si acesta se refera doar la cei 4,6% din univers.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări