Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KD607 -KU608

Postări Recomandate

Are cineva datasheetul astora?As cate doua perecchi si am inteles ca sunt ok .As vrea sa le pun intr-o sursa care e facuta cu 2N3055 dar cam dubioasa provenienta dupa cum arata capsula.Multumesc.

Link spre comentariu

KD607 Transistor Datasheet. Parameters and Characteristics.

Type Designator: KD607

Material of transistor: Si

Polarity: NPN

Maximum collector power dissipation (Pc), W: 70

Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 80

Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 80

Maximum emitter-base voltage |Ueb|, V: 5

Maximum collector current |Ic max|, A: 10

Maksimalna temperatura (Tj), °C: 150

Transition frequency (ft), MHz: 2

Collector capacitance (Cc), pF:

Forward current transfer ratio (hFE), min: 30

Noise Figure, dB: -

Package of KD607 transistor: TO3

http://alltransistors.com/pdfview.php?doc=kd501_kd502_kd503_kd601_kd602_kd605_kd606_kd607_kd3055_kd3442_kd3772_kd3773_kd4348_kd615_kd616_kd617.pdf&dire=_tesla

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Nu stiu 608 insa am chinuit un KD607S original facut de Tesla si a fost peste asteptari. Era recuperat dintr-un Tv Diamant. Pinii baza si emitor sunt mult mai grosi ca la un 3055 care e recomandat la un curent de 3A.

Comparat cu un 2n3055, kd607 e net superior.

Eventual un KD503, asta e si mai potent, in foaia de catalog e trecut un curent de colector de 30A  Se gaseau prin statiile RTM in modulul de alimentare

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Am gasit prin sertare la mine 2 KD607S si doua KU608 absolut noi dinainte de 90 facute cred.Sursa in care vreau sa le pun este una liniara de 12A si are doi tranzistori 2N3055.Cred ca pana la urma voi pune KDurile.Intr-adevaa pinii sunt mai grosi ca la 2N3055.

Link spre comentariu

Eventual un KD503, asta e si mai potent, in foaia de catalog e trecut un curent de colector de 30A  

mai  taie  din  ele , da-le  dracu` . poate  in  visele  matale  erotice  sa  duca  30a ...  ic-ul  corect  pentru  kd503  este  de  20  de  amperi .  

referitor  la  intrebarea  initiala  ,  situatia  sta  cam  asa...

kd607 ... stie  80v /  10a /  70w .

ku608 ... stie  250v / 10a / 70w

2n3055 ... stie  100v / 15a / 115w

din  cele  de  mai  sus  se  deduce  ca  orice  2n3055  de  fabricatie  mbr  bate  la  fund  ambele  tranzistoare  tesla  dpv  al  curentului  ic  maxim  ,  precum  si  dpv  al  puterii  maxime  disipate   si  sta  mai  prost  decit  ku608  la  vcbo  maxim .  acum ,  daca  in  aplicatia  despre  care  discutam  in  context  sint  suficienti  10  amperi /  tranzistor  si  70w putere  disipata  maxim /  tranzistor ,  este  perfect  adevarat  ca  orice  kd607  sau  ku608  bate  la  fund  absolut  orice  2n3055  fabricat  de  orice  firma  de  pe  aceasta  planeta , din  punct  de  vedere  al  fiabilitatii , desigur .   TESLA  RULES ,  ANYTIME  AND  ANYWHERE !  

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

mai  taie  din  ele , da-le  dracu` . poate  in  visele  matale  erotice  sa  duca  30a ...  ic-ul  corect  pentru  kd503  este  de  20  de  amperi .  

Asa e, am reverificat foaia de catalog si e 20A, nu stiu de ce am retinut eu 30, poate prea mult optimism :)

Link spre comentariu

"U" indica de obicei tranzistor de baleiaj, vezi BU.

Si IPRS avea BUR607 si BUR608 pt final linii tv Sport.

Deci KU607 este de fapt BU607.

Tranz pt baleiaj au beta mic, deci atentie la echivalare cu 2n3055.

Compunere libera, nu dati cu pietre!

Link spre comentariu

"U" indica de obicei tranzistor de baleiaj, vezi BU.

Deci KU607 este de fapt BU607.

Compunere libera, nu dati cu pietre!

lasati  ca  dau  eu  cu  pietre ,  ca  n-am  nici  o  jena ,  mai  ales  atunci  cind  se  publica  gogomanii  pe  forum .  avem  asa...

1--  se  aduce  absolut  degeaba   in  discutie  tranzistorul  ku607 ,  cind  noi vorbim  aici  despre  kd607  si  despre  ku608 .

2--  ku608  are  vcbo  maxim  de  250  de  volti...in  concluzie..HELLO ...despre  ce  fel  de  baleiaj  vorbim  aici ?  nici  macar  intr-un  sport  prapadit  de  37cm , a /n  nu  poate  fi  folosit  in  baleiajul  orizontal . este  tranzistor  final  de  sursa  toata  ziua  si  toata  noaptea .  spre  edificare , iata  si  link-ul  corect ...

http://amapro.cz/datove_zdroje/stranky/mezni_hodnoty/katalog1_16.php

3--  ku607  stie   210v / 10a / 70w ,  iar  bu607  stie  330v / 7a / 90w  ...in  concluzie ,  nu  exista  nici  cea  mai  mica  legatura  intre  cele  2  tranzistoare ,  cu  exceptia  faptului  ca  ambele  sint  tranzistoare  cu  siliciu  si  ca  sint  in  capsula  to3 .  

4--  faza  aceea  subliniata  cu  rosu  in  link-ul  din  postarea  precedenta  n-are  nici  o  legatura  cu  realitatea  din  teren . acela  e  un  comentariu  postat  de  un  amator  intr-ale  pieselor  si  postata  pe  radiomuseum.org .  aveam  pretentii  de  la  dl  miticamy ,  nu  ma  asteptam  sa  muste  chiar  asa...orice  timpenie  postata  pe  net . 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Nu mai confundaţi Ucb cu Uce la trz bipolari, 2N3055 nu ţine decît 60V sau chiar mai puţin, pînă la 25V în variantele cele mai slabe.

Mai citesc şi copii pe aici...

Editat de zal
Link spre comentariu

1)vorbeam despre baleiajul TV_AN portabile, alim de la bateria masinii.

2) ce a postat Remus confirma cele spuse de mine: KD si KU sant familii diferite.

U--comutatie

D-joasa frecventa

La tranz U apare t/f de 0,5microsec iar frecventa de tranzitie este 26/min 9Mhz.

Iar atentionarea mea era exact de acest tip--atentie, sant din categorii diferite si vedeti la ce parametrii nu ar putea corespunde.

Nu am afirmat niciun moment ca nu merge la aplicatia lui Dan.

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări