Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

skoda octavia - identificare piesa

Rx-Tx

Postări Recomandate

Buna seara, rog ajutor pentru identificarea piesei din imagine. E vorba de o skoda octavia primul model. Ansamblul e de la schimbatorul/cutia de viteze.

O componenta din plastic cu o tija. Poate e cineva care stie exact despre ce piesa este vorba si cum se numeste. Am pus in poza de mai jos si placuta de pe grila radiatorului cu datele..daca ajuta la ceva.

Multumesc.

Piesa cu pricina, marcata

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

5

• bibanu47

5

• DanuAL

2

Vizitator marcucristian80

Salut

De intrat iti mai intra in viteze? Sau tija aia de plastic este trasa de cablu? Nu imi dau seama ce fel de cutie ai acolo. Acolo dupa cum vad este o pompa care are un mic buson de umplere si mufa aia care se cupleaza la pompa.

Sincer nu stiu cum se numeste.

Link spre comentariu

Este unul din cele doua cabluri care leaga maneta de viteze de cautatorul cutiei de viteze,deci efectiv este pentru cuplarea unor viteze.

Dar ce problema are pentru ca nu-l vad spart sau rupt?

Link spre comentariu

Bratul acela de plastic alb care e marcat cu sageata albastra e prins de suportul de plastic negru care la randul lui e fixat cu surub de o clapeta de metal. Suportul negru e rupt de langa surub.

Nu stiu exact cum se numeste piesa sau daca are vreun cod sa stiu ce sa caut la magazine sau pe net

Link spre comentariu

Acum am inteles dar din cate stiu eu ansamblul ala vine cu cablu cu tot si nu are rost sa faci o asemenea investitie pentru o piesa de nimic.

Daca tragi de piesa aceea tare in orice parte,se depreseaza din plasticul acela alb deoarece acolo este o sfera si dupa aceea te duci cu ea la un strungar si ti-o face metalica si o ai pe viata.

Imi pare rau ca esti departe de mine ca ti-o dadeam eu la facut la un strungar bun.

Aia repreinta o defectiune minora pentru care nu trebuie sa stai cu masina fara sa o folosesti din cauza ei.

Link spre comentariu
Vizitator l0ngh0rn

Ce problema ai mai exact?

Piesa respectiva face parte din ansambul timoneriei asa sa nu vei gasi cod pe ea si nici separat in magazin, daca stii sigur ca ea este problema cauta la dezmembrari ca acolo vai gasi(Skoda, VW, Audi, Seat)

Link spre comentariu

Daca vei merge la dezmembrari o sa te lovesti de indiferenta oamenilor pe care nu-i intereseaza sa caute o piesa de nimic pe un pret de nimic si nici nu vei apuca sa termini de formulat intrebarea ca iti si vor raspunde ca nu au.

Daca vrei neaparat sa o cuperi noua,o vei procura numai pe baza de comanda externa si va costa cat ar fi pretul impreuna cu cablu cu tot.

Ti-am facut o recomandare plauzibila dar se pare ca pe niciunul de pe aici nu va intereseaza parerile mele dar sa stii ca niciodata nu o sa vina un strungar sa te caute acasa ci trebuie sa te deplasezi tu la el.

E simplu sa dai doua gauri de 4 mm si sa montezi doua surubele ca sa refaci prinderea dar sa ai cu ce si sa stii si cum sa faci pentru ca nu vei putea sa o lipesti cu nicio solutie asa cum a fost ea turnata din fabrica.

Link spre comentariu

Ti-am facut o recomandare plauzibila dar se pare ca pe niciunul de pe aici nu va intereseaza parerile mele

Buna ziua,

Va multumesc mult pentru buna intentie, tin cont de cele spuse de dumneavoastra cat si de celelalte sfaturi primite de la colegii de forum.

Intentia mea e sa rezolv problema local daca se poate, o sa incerc o improvizatie, repararea piesei existente sau eventual inlocuirea un un ansamblu confectionat din tabla si cateva gauri si eventual un nit. Am gasit set/kit reparatie ce contine mai multe piese inclusiv patina cautatorului la preturi intre 60-100 lei la niste magazine on line.

Link spre comentariu

Acuma am vazut ca esti din Alba. Du-te la Ionut, magazin cu piese auto - AutoReflex, sus la Schit, pe dreapta, inainte de biserica. Are preturi si produse ok.

La dezmembrari risti sa platesti mai mult decat e in magazin! 

Link spre comentariu

Dupa ce il gasesti si il montezi sa dai cu vaselina acolo. Am impresia ca din cauza lipsei vaselinei s-a fortat si rupt plasticul.

Am umplut tot cu vaselina :rade: pe acolo pt ca incercand sa pun piesa de plastic, am constatat ca trebuie dat jos si al 2 lea brat si pt asta a trebuit dat jos si filtrul de aer. Merge ca uns acum...plasticul original s-a rupt si din cauza lipseivaselinei si cel mai probabil din cauza deteriorarii, plastic devenit casant, masina are ceva ani si e aproape de motor/sursa de caldura iar asta in timp il mai imbatraneste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări