dan-a2 Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Schema cu trei etaje IF tip amplificare directa am realizat,o ca un adaptor radio ptr. un pikup Akord si am fost surprins de sensibilitate !! Link spre comentariu
AFCtin Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 (editat) Va salut ,Da, uitasem de Ц-20. ( bachelita ) Acolo, pe langa bateria 3R12, erau doua baterii scurte, conectate paralel, montate in acelasi compartiment avand negativul comun. Sa nu muncesc atata la scurtarea elementelor R12 , am eliberat compartimentul, montand un contact, asa incat sa incapa un element R12 intreg in locul celor doua . Inca il pastrez ; i-am gasit si un "frate " mai tanar . ( un exemplar Ц-20 varianta in plastic ). Buna seara, Si eu an un Ц-20 cu carcasa din plastic care inca mai merge. Eu inlocuiam cele 2 baterii de 1,5V "scurte" taind in doua bateria de 3V de la ELBA (nu mai stiu codul bateriei). Bateria de 3V era facuta pentru o lanterna tot de la ELBA tip " creion". acum am scos fire din cutie si ii pun baterii exterioare cand il folosesc. Cu stima, Editat Octombrie 29, 2014 de AFCtin Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Salut, 2R10 a fost denumirea bateriei de 3 V, la pretul de 1,85 lei. ( doua elemente tip R10 inseriate) . S-a renuntat la productia lor si astfel au aparut problemele mentionate, Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Lanterna care functiona cu o baterie 2R10 se numea Pionier ... cred ca mai am una prin " lada de zestre " ... Multi utilizatori aveau ceva probleme la schimbarea bateriei ... avea un disc de carton la baza , care trebuia indepartat , pentru a face contact minusul cu arcul din fundul lanternei . Era un pic mai groasa ca un stilou ... Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Am avut si eu un Ц-20. I-am modificat compartimentul bateriilor pt a putea folosi baterii R14 în loc de R10. Mai târziu l-am transformat în aparat electronic dupa modelul lui Ц-20M. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Intr-adevar niste vremuri frumoase. Nu le pot uita. Am incercat si eu acele montaje atunci cand au fost publcate, unele au mers altele nu, La vremea aceia consideram ca schema este gresita si din acaesta cauza nu functioneaza. Tranzistorii erau o avere, diodele la fel, nu mai vorbim de un condensatoru varibil. Sa faci o bobina era un lucru mare. Nu aveai niciodata sarma neceara pentru bobinaj, nu aveai niciodata bara de ferita la dimensiunea specificata , nu aveai niciodata CV-ul necesat, etc.etc. Vremuri, vremuri,vremuri.... 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Asa e,aproape am uitat ca cel mai greu lucru era nu sa faci un montaj ci sa aduni tot ce era nevoie.Satisfactia reusitei insa era imensa. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Ati incercat cel mai simplu "radioreceptor",cel cu o dioda pusa in paralel cu o casca telefonica? Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 dece intrebati? credeti ca nu functiona? eu zic ca ala cu o dioda(in serie) era ceva mai modern decat acela cu o dioda(facuta) din galena... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Probabil ca majoritatea la acea varsta au incercat treaba cu casca de telefon cu dioda.La noi cel putin cu postul local pe UM asa puternic,chiar nu avea rost sa mai folosesti variabil,oricum nu aveai nici o sansa sa prinzi si altceva,iar acordul pe frecventa nu-si avea rostul cu asa nivel mare de semnal.Asa ca la noi marea provocare a fost sa prindem si altceva decat postul local...eram chiar ofuscati ca indiferent ce scheme simple abordam,Radio Iasi era omniprezent. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 dece intrebati? credeti ca nu functiona? eu zic ca ala cu o dioda(in serie) era ceva mai modern decat acela cu o dioda(facuta) din galena... Asta este schema "complicata",ce am vrut sa spun,era ca,o casca pe care aplicai o dioda ...si gata! Desigur,o impamantare si o antena...postul local era free! Acum poate nu-mi mai aduc eu bine aminte...au trecut vreo 45 de ani! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Cam tot ce era cu bobine de confectionat mi se pareau complicate,restul erau parfum...de fapt era primul criteriu de evaluare a unei scheme inainte de a o baga la lucru.Daca avea multe bobine,avea sanse sa mai astepte pana la incercari...astea erau vremurile,si era si atunci valabila zicala,fiecare se teme de ceea ce nu stie.Acordul bobinelor era o treaba anapoda la modul empiric cum lucram atunci....dar placerea era mare,cand se intampla sa le si nimeresc(normal,niciodata din prima). Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Va doresc un nou an plin de bucurii si impliniri pe toate planurile atat spirituale cat si materiale, si de asemenea multa sanatate ca e mai buna decat toate! La multi ani tuturor! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum