Taraxacus Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Am cumparat un suport pt laptop cu cooler. Functioneaza bine insa curntul de aer care ar trebui sa-l faca nu se simte de loc. Am pus o coala de hartie, nimic... Am marit fantele de admisie, nimic... probabil daca as mari turatia la cooler s-ar simti ceva, coolerul este alimentat prin USB, as putea sa-i maresc tensiunea de alimentare? Link spre comentariu
cosmin65397 Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Asemanator si coolerul meu, un deep cool N400,pe alimentarea de usb se misca destul de incet si nu tragea aer suficient pentru racire,il alimentez separat cu un transformator de 12v si functioneaza bine. Link spre comentariu
ovy83 Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 bun,alimentati cu 12v ,dar tensiunea de alimentare nominala care este al acelui cooler? Link spre comentariu
morpheus05 Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Unele porturi USB au limitare de curent mai mica decat 500mA. La laptop-ul meu, am observat ca incarc mai repede telefonul pe un anumit port USB. Incearca sa alimentezi cooler-ul si de la alte USB-uri si vezi cum se comporta. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 parerea mea coolerele alea externe sunt o risipa de bani, daca in original e curatat si e fluid in tub, chipul e in stare buna, laptopul e calculat in asa fel in cat sa functioneze in parametrii, daca laptopul e terminat sau schimbi piesa defecta sau laptopul, nu vad cat de seminificativa ar fi schimbarea, ventilatoatele alea bat pe o carcasa care e prevazuta sa aiba un flux intern de aer, daca alegi sa ii dai jos capacul, aia deja e tiganie; nu sti.... asa vad eu lucrurile Link spre comentariu
Taraxacus Postat August 14, 2014 Autor Partajează Postat August 14, 2014 Se incalze laptopul, iesea aer fierbinte pe lateral pe la refulare si ce-am zi, e cald in casa si nu face fatza coolerul intern, ar fi bine sa-l ajut. Am luat o prostie de suport de ala si niciun rezultat. Atunci am decis ca trebuie desfacut laptopul (eu nu tin laptopul in pat sau pe jos, pe perne etc, sta numai pe o masuta la care lucrez - decui nu aveam, teoretic ,motiv sa banuiesc acumularea de scame la radiator). L-am desfacut si am constatat ca jumatete din radiator era plin cu "lana" scame, praf etc. L-am curatat am uns coolerul propriu si acum nu mai ieise decat aer caldutz. Deci e clar la 2 ani sau mai des, trebuie desfacute si curatate. Masutza aia cu cooler nu are nici un efect, mai mult incurca dar daca tot am dat o gramada de bani pe ea totusi sa o fac sa ventileze cam asta e ideea, nu stiu cum as putea sa-i ridic tensiunea la ventilator direct din USB daca nu, solutia e simpla> alimentare separata la 12 V. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 @ovy83. Pe specificatiile cutiei e trecuta tensiune de 5v , si 1000 rot/m si atat. Am desfacut grilajul coolerului ca sa vad daca pe motor sunt trecute valori dar nu este decat un sticker alb si atat,am probat apoi cu un transformator de 9v 700mA ,viteza a crescut si tragea aer mult mai bine alimentat asa ,la 12v 500mA cu cat il alimentez acum este excelent,viteza este foarte mare si se simte fluxul de aer . Eu il folosesc pe cel de 12V pentru ca 2-3 ore pe zi folosesc laptopul la jocuri si am nevoie de racire mai buna. La alimentarea de 9v 700mA motorul coolerului este cald dupa 3 ore de joc,la 12V este fierbinte dar nu exagerat.Pentru cine vrea sa schimbe alimentarea e bine ca in caz ca nu sunt specificatii sa faca probe cu diferite transformatoare de tensiuni diferite,se poate arde in final motorul daca este supralimentat. Succes la bricolat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum