Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat statie cb27mhz + amp 16w

notchman

Postări Recomandate

Acasa am statie AE4200MC de 4w ,cu final 2sc2078E si un amp de 25w (asa zice producatorul dar are final 2sc1969 care in catalog zice ca scoate 16w), si o antena homemade cu polarizare verticala si relfectanta bunicica, merg su sistemul in vre'o 20-30km...Pana aici este relativ ok, dar mai am o statie indentica pe care vreau sa mntez in alta locatie dar are finalul ars, am si C2078 si C1969, nu am amplificator pentru ia.Intrebarea mea este :Daca pun C1969 in loc de C2078 ce am de castigat?Iar amplificatrului ce echivalent pot sa'i pun in loc pentru crestere cat de cat in putere? Antena ar trebui sa reziste pana spre200w in emisie , daca nu mai am o antena pe bloc , un V invert de L/4 care ar trebui sa se comporte bine .Iar finalii de unde recomandati sa'i cumpar ca am luat cateva tepe cu C1969 ..... :smt005 Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

2

• yo9hrb

2

• radu25

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

yo9hrb ai vre un plan de antena desteapta.....?Eu mai am un 5/8*L, dar este cam maricica , directorul vertical avant ::6m imi trebuie spatiu , iar la bloc cam greu asta pentru ca deja mi'a disparut o antena de tipul asta probabil ca a fost bucatelita pentru Al....Lasa ca treaba Cu legalul 4W ,am instalat statii de auto de 300w cu 150-180 curati in antena si nu a patit nimeni nimic, atata timp cat nu stai ca boul 1000 de ore in emisie este ok...totul se rezuma la bunul simnt al utilizarii benzii free de 27mhz, si mai este si faptul ca nu prea se inchesuie nici o autoritate sa faca curatenie ..pentru ca daca se pune cineva pe treaba am cateva adrese de dat ale unor animale cercopitate care ocupa banda cu muzica si injuraturi la greu .....mai avem mult de invatat pe tema asta..din pacate....Eu mai am o antena mobila bunicica imi scapa numele ,dar are lungimea totala de1.85- 1,90m bobina are 10 spire 3+7(la spira 3 este conectat fiderul) cu diametru interior al bobinei de 3cm spatiul intre spire de vre'o 3mm, iar grosimea este de 1,4mm, ce zici ar merge? cu planul de masa o rezolv cumva.....am o chestiuta de la o antena Detroit (fomco.ro)

Link spre comentariu

A! Stai la bloc! Condoleante (ceea ce imi doresc si mie, si eu stau la bloc si nu pot sa-mi instalez antena pe tema de ... radiatii :rolleyes: ). Am o idee, dar nu o pot pune in practica, asa ca nici macar nu stiu daca merge. Oricum e directiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări