Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum as putea sa realizez acest step-up ?

Vizitator Mocodean Swissgrady Mihnea

Postări Recomandate

http://www.mrwatt.eu/en/converter-dc-dc/124-150w-dc-dc-boost-converter-10-32v-to-12-35v-6a-step-up-voltage-charger-power.html

Am gasit acest kit ridicator de tensiune dc si as avea nevoie de el pentru un proiect de al meu la care lucrez pentru ca nu am 28 de volti ci doar 12 volti. Cert este ca nu il pot achizitiona pe acela, dar mi se pare destul de simplu, si daca as avea o schema as putea sa il construiesc chiar eu...am gasit o schema, dar nu sunt sigur ca este aceeasi, si in plus nu ofera toate detaliile, de exemplu la inductor, cate infasurari, sectiune, diametru... aceasta este http://martinjonestechnology.files.wordpress.com/2013/02/150w_-boost.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

1

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multe site-uri au de vânzare astfel de module , la preț mic. S-ar putea să găsești și pe acest forum , la Vânzări . 

Schema pe care o prezinți are mai multe lipsuri . Chiar și corectată și completată , realizarea nu este una foarte simplă. Ce nivel ai ? Ai osciloscop , alte echipamente de măsură ?

Link spre comentariu

am un tda8920 si vreau sa fac un mic amplificator auto doar pentru bass.

in datasheet scrie " operating supply voltage: min±12.5, typ±25, max±30 V"

Si de aceea am nevoie de 25 de volti :)

Link spre comentariu

TDA8920 trebuie alimentat cu tensiuni duble/simetrice, adica ai nevoie de o tensiune pozitiva de 25V si una negativa de 25V, ambele fata de un punct comun de masa, regulatorul ala nu te ajuta in atare situatie, tie iti trebuie o sursa ridicatoare in genul SMPS-urilor pentru alimentarea de amplificatoare auto, nu recomand sub nici o forma sa te bagi la ceva flyback, topologia desi contine componente mai putine, totusi necesita un nivel de experienta ceva mai consistent, vezi ca la alimentatoare exista un topic intreg dedicat acestui scop, SMPS pentru alimentarea de amplificator auto, se axeaza pe SG3525 in configuratie push-pull. Cauta si vei intelege.

Link spre comentariu

Sigur, am inteles ce ai spus si multumest pentru explicatie, dar deja ma complic prea mult. sitemul ce il detin este un philips lx3600d, iar eu voiam sa il integrez pe masina, pana la urma o sa fac asta cumparand un convertor de 100w de la 12 la 220...alta solutie nu cred ca mai exista in care sa fie mult mai usor, sau macar sa inteleg cum functioneaza intra'devar un amplificator auto, daca si el are o sursa in comutatie

in foaia de catalog a sistemului spune ca, consumul, la full-power este de cca. 90w

Editat de Mocodean Swissgrady Mihnea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări